Constructii civileInformaţii la ziNewsOnlineSchele si cofraje

Kwik Stage

Ronan Scaffolding SRL și-a început activitatea în anul 2002, fiind înfiinţată de trei acţionari britanici experimentaţi în domeniul schelelor la nivel internaţional, cu scopul de a furniza un serviciu de închiriere schele complet care să ofere clienţilor consultanţă, dimensionare, transport și montaj/demontaj. La 14 ani de la înfiinţare, compania și-a respectat promisiunile făcute la început, păstrând aceleași standarde de calitate a produselor și serviciilor din portofoliu.

Sistemele furnizate de Ronan Scaffoldind constau în structuri care au la bază doar cinci elemente, completate de accesorii pentru asamblarea acestora, care asigură adaptabilitatea sistemelor la o mare varietate de aplicaţii. Interconectivitatea dintre componente este securizată rigid printr-un sistem dublu de pene autoblocante, pentru o siguranţă în exploatare maximă.

Kwik Stage, produsul de referinţă

Ronan Scaffolding pune dispoziţia clienţilor schela industrială Kwik Stage, de provenienţă din Marea Britanie, superioară tipului de schelă întâlnit frecvent pe piaţa de construcţii din România, atât din punct de vedere al stabilităţii, cât și al configurării schelei.

Kwik Stage este o schelă modulară ce dispune de mai multe tipuri de accesorii care sporesc siguranţa și optimizează utilizarea acesteia în mai multe sectoare de construcţii rezidenţiale, comerciale și industriale, pentru o gamă largă de proiecte: șantiere navale, renovări, pasaje trecere, turnuri de acces, evenimente sociale, etc. Un alt avantaj al acestui tip de schelă îl constituie construcţia robustă, care îi oferă posibilitatea de a fi montată până la înălţimea de 50 metri.

Proiectul Park Lake

Park Lake a fost pentru Ronan Scaffolding una dintre lucrările importante ale anului 2016 în domeniul rezidenţial. Piesele ștanţate de pe tijele standard puse la dispoziţie de companie s-au dovedit a fi soluţia ideală pentru acest proiect, în care constructorul a cerut montarea unei platforme orizontale de înălţime variabilă, pentru a se lucra la structuri metalice complexe, lucrarea fiind posibilă doar cu o schelă multidirecţională.

Pentru acest montaj s-au folosit 370 tije standard, 620 grinzi, 660 traverse, 725 podine și 9 scări, greutatea elementelor de schelă ajungând la aproximativ 25.000 kg, iar suprafaţa acoperită fiind de cca 1.500 mp. Montajul final s-a pliat perfect pe cerinţele constructorului, acesta putând executa operaţiunile de construire ale diverselor profile de pe terasa centrului comercial.

În prezent, Ronan Scaffolding derulează lucrări la Muzeul de Artă Recentă, Primăria Generală a Municipiului București, Spitalul Gomoiu, Facultatea de Construcţii, fiind de asemenea implicată în lucrări de reabilitare și în diverse proiecte rezidenţiale.

TIJE STANDARD

Sunt confecţionate din tuburi de oţel de înaltă calitate de același diametru cu tuburile de schelă tradiţionale, pentru a facilita legătura schelei la structură. Piesele ștanţate în „V” sunt sudate în centre nominale de 500 mm pe tuburi, pentru a asigura locaţiile pentru grinzi, traverse și accesorii. Sunt folosite pentru a construi structura verticala a schelei și a avea îmbinări cu mufe la capete, pentru conectarea rapidă cu alte tije Standard.

Disponibile în lungimi de 3 m, 2 m, 1,5 m și 1 m

Compatibile cu cuplori tradiţionali de schelă

Asigură manipularea și stocarea ușoară.

GRINZI

Pot fi asamblate independent pe feţele exterioare ale schelei, oferind astfel o siguranţă sporită mâinii curente la toate nivelurile de lucru, fără alte costuri. Sunt utilizate pentru a conecta tijele Standard printr-un dispozitiv de pene captive, sudate la fiecare capăt al grinzii tubulare, ceea ce le fixează în piesele ștanţate în formă de „V” pe tijele Standard.

Disponibile în lungimi nominale de 1,8 m și 2,4 m.

Pot fi folosite fie ca grindă, fie ca mână curentă.

TRAVERSE – TRONSOANE

Sunt utilizate pentru a conecta tijele Standard la nivelul necesar al platformei. Componentele traverselor sunt în formă de secţiune T inversă și au un dispozitiv de pene captive la fiecare capăt care se prinde în piesele ștanţate “V” pe tijele Standard. Traversele au borduri pe secţiunea T care oferă un reazem pentru podine.

Disponibile în lungimi nominale de 0,8 m și 1,2 m

Lungimi de 1,8 m si 2,4 m disponibile ca echipament special de accesorii.

PODINE LEMN

Destinate să formeze platformă de lucru pe schelă.

Pot suporta o sarcină de până la 3 kN/m².

Sunt disponibile în lungimi nominale de 1,2 m, 1,8 m și 2,4 m.

JACK-REGLABIL

Oferă sprijin tijelor Standard și incorporează o braţară reglabilă și o tijă filetată ce permite facilitarea aducerii la nivel a schelei pe suprafeţele denivelate. Gama reglării este mai mare decât centrele verticale ale piesele ștanţate în „V”, permiţând astfel continuitatea grinzilor. Tija este goală la interior cu filet întrerupt la 150 mm de la vârf, pentru a asigura o porţiune de 150 mm în interiorul tijei Standard pe care o sprijină.

Reglarea maximă este de de 595 mm.

Finisajul galvanizat asigură o durată mare de folosire.

Similare

1 din 875