Home Informaţii la zi Liebherr prezintă noua gamă de încărcătoare cu braț telescopic
Liebherr prezintă noua gamă de încărcătoare cu braț telescopic

Liebherr prezintă noua gamă de încărcătoare cu braț telescopic

0

Liebherr este un nume important pe piața utilajelor de construcții, cunoscut ca un producător de utilaje robuste și eficiente. Succesul său are la bază numeroase invenții și tehnologii originale dezvoltate în propriile centre de cercetare din întreaga lume, dar și faptul că produce in-house cele mai importante elemente ale unui utilaj, precum transmisia hidrostatică sau punțile, toate la același standard înalt de calitate.

Importatorul oficial al mărcii pentru țara noastră, Liebherr România, a anunțat lansarea începând cu anul viitor a unei game complete de încărcătoare cu braț telescopic care va acoperi prin configurare și caracteristicile tehnice orice tip de utilizare. Astfel, firmele interesante vor găsi modelul de manipulator telescopic configurat exact pentru activitatea lor, având astfel garanția unei utilizări eficiente cu costuri minime.

Începutul anului 2018 va aduce nu mai puțin de opt noi modele de încărcătoare cu braț telescopic Liebherr, configurate în 26 de versiuni diferite, împărțite pe două linii din punctul de vedere al aplicațiilor pentru care sunt configurate. Prima va cuprinde modelele de top pentru aplicațiile de manevrare a materialelor și de producție (ce vor fi identificate cu sufixul S), iar cea de-a doua va fi reprezentată de modelele configurate numai pentru aplicații simple, cu costuri optimizate, dedicate pentru aplicațiile de stivuire și de ridicare.

Începând din luna ianuarie 2018, trei modele de 7 m, cu o capacitate de ridicare de 3,2 și 4,1 t, un model de 6 m cu o capacitate de ridicare de 3,5 t și un altul de 10 m, cu o capacitate de ridicare de 3,3 t vor fi produse la fabrica Liebherr din Telfs, Austria. Două modele adiționale de 7 m, cu o capacitate de ridicare de 4,6 și 5,5 t vor fi, de asemenea, fabricate în cursul lui 2018. Pentru moment, gama de manipulatoare telescopice va fi completată de un model de 9 m cu o capacitate de ridicare de 6 t.

Nașterea unei noi generații

În cazul noii generații de încărcătoare cu braț telescopic, Liebherr se bazează pe redutabilele motoare diesel Deutz de cea mai nouă generație. Acestea au fost optimizate în ceea ce privește performanța și consumul de combustibil și au o cilindree de 3,6 l și o putere finală de 74 sau 100 kW, respectiv 4,1 l cu 114 kW. Motoarele respectă standardele de emisii Stage IV/Tier 4 Final, datorită catalizatorului de oxidare diesel (DOC) și reducerii catalitice selective (SCR).

Încărcătoarele cu braț telescopic cu o cilindree de 4,1 l sunt echipate adițional cu filtre de particule diesel, oferite din fabrică ca opțiune pentru motoarele cu cilindree de 3,6 l. Deoarece încărcătoarele cu braț telescopic sunt utilaje care sunt solicitate în special pentru a lucra de la un punct de lucru la altul, timpii de deplasare cu sau fără sarcină reprezintă o componentă importantă a eficienței lor. La acest tip de utilaje Liebherr se bazează pe redutabilele sale sistemele hidrostatice, dezvoltate de ani buni în propriile fabrici. Rezultatul: acționarea hidrostatică, variabilă și întotdeauna puternică, produce o tracțiune maximă de până la 70 kN, în funcție de puterea disponibilă a motorului.

Noile încărcătoare cu braț telescopic de la Liebherr au o viteză maximă de deplasare de 40 km/oră. Alternativ, la cerere, mașinile sunt oferite în versiunile de viteză de 20 km/oră și de 30 km/oră. În plus, noile modele au un sistem de frânare fără uzură, cu ajutorul funcției de auto-oprire, iar funcția “Liebherr hill assist”, instalată în dotarea standard, asigură un nivel mare de siguranță și un confort maxim, chiar și în timpul deplasărilor pe suprafețe neregulate, datorită activării automate a frânei de parcare.

Performanța echipamentelor a fost îmbunătățită ca rezultat al reproiectării complete a sistemelor hidraulice. De altfel, Liebherr a echipat modele S cu o hidraulică de înaltă performanță. Astfel, pompa hidraulică poate detecta momentul în care mașina lucrează sub sarcină, precum și intensitatea acesteia, reglând propriul debit în funcție de necesitățile de lucru. Practic, motorul hidraulic oferă debit maxim de 160 l/minut. Trebuie remarcat distribuitorul hidraulic ce poate aloca un flux hidraulic spre cilindrii și echipamentele auxiliare independent de sarcină, astfel utilajul poate efectua mai multe mișcări de lucru în același timp, în final obținându-se cicluri de operare rapide și o eficiență înaltă de lucru.

Sunt oferite, de asemenea, utilizatorului diferite tipuri de cuplaje pentru toate modelele din noua generație de încărcătoare cu braț telescopic din fabrică. În plus față de cuplajele rapide Liebherr, sunt oferite și cele compatibile cu cele oferite de producătorii de echipamente Claas, Manitou, Kramer, JCB și Volvo. Varietatea mare de cuplaje îi ajută pe clienți să utilizeze atașamentele ce provin de la alți producători, pe încărcătoarele cu braț telescopic Liebherr.

Clienții au ultimul cuvânt

Cerințele specifice de aplicații venite din partea utilizatorilor au reprezentat un criteriu de proiectare crucial pentru noile încărcătoare cu braț telescopic Liebherr. Specialiștii germani au pus un accent important pe obținerea unui nivel ideal de vizibilitate și pe o operare intuitivă și avantajoasă a noilor echipamente.

Noul design garantează o vizibilitate ideală a încărcăturii în partea din față, pentru o productivitate mărită, dar și în lateral și în partea din spate a utilajului, pentru un grad crescut de siguranță. Acest lucru este posibil datorită prinderii joase a articulației brațului telescopic, dar și a colțurilor și muchiilor înclinate spre afară,  linie urmărită și de capacul motorului. Cu parbrizul dintr-o bucată, rotunjit și protecția ROPS/FOPS integrată în conturul exterior al șasiului, operatorul are cea mai bună vizibilitatea posibilă.

Alte particularități ale designului au în prim plan operarea intuitivă, confortul și ergonomia. Joystick-ul 5 în 1 montat pe modelele simple sau joystick-ul multifuncțional integrat pentru modelele S, face posibilă activarea funcțiilor esențiale de operare prin folosirea unei singure mâini, operatorul având astfel o mână întotdeauna pe volan.

Cabina spațioasă și posibilitatea de reglare a coloanei de direcție, diferitele variante de reglare a scaunului și sistemul inteligent de comutare și de operare îmbunătățesc ergonomia și, prin urmare, creează un confort optim pentru operator. Toate acestea au la bază o gamă largă de opțiuni disponibile din fabrică, care includ funcția “Liebherr comfort drive”, un sistem de amortizare a vibrațiilor la nivelul scaunului operatorului, pentru o deplasare confortabilă, precum și sisteme de camere video, sisteme de lubrifiere automată și diferite pachete de lumini, disponibile la cerere, în funcție de utilizarea mașinii, care oferă o iluminare optimă a mediului de lucru.

O inovație extrem de utilă este sistemul de control manual, ce poate fi utilizat de operator pentru adaptarea vitezei de deplasare dar și la reglarea funcțiilor de lucru hidraulice în funcție de cerințele specifice ale unui anumit post de lucru.

O gamă largă de opțiuni adiționale permite ca noile încărcătoare cu braț telescopic  să fie configurate pentru aplicații specifice. De exemplu, Liebherr le oferă clienților săi un ventilator reversibil utilizat și pentru curățarea radiatorului, bare de protecție adiționale șamd. Este remarcabilă și funcția automată de reducere a presiunii hidraulice în momentul înlocuirii atașamentelor sau circuitul hidraulic suplimentar care poate fi utilizat atunci când se dorește utilizarea unor echipamente suplimentare la nivelul brațului de lucru.

Libherr este  interesat de dezvoltarea utilajelor pentru agricultură

În martie 2015, Liebherr-Werk Telfs GmbH a încheiat un parteneriat OEM cu Grupul Class. Colaborarea implică dezvoltarea, fabricarea și furnizarea unor cantități importante de încărcătoare cu braț telescopic. Prin urmare, Liebherr va putea cuceri și sectorul de echipamente pentru agricultură, pe lângă cel de construcții. Primul încărcător cu braț telescopic va fi livrat către Claas în luna ianuarie 2018.

Premiile de design

Cu mult înainte de lansarea oficială pe piață, noul model T46-7 a câștigat două premii de design. Consiliul German de Design a desemnat acest încărcător cu braț telescopic câștigător la Premiile Germane de Design 2018, la categoria transport, pentru vizibilitatea ideală pe care o oferă și pentru aspectul său dinamic. Același model a câștigat și Premiul de Design Red Dot Product 2017.