Home Informaţii la zi Lucrările la centura municipiului Suceava vor fi reluate
Lucrările la centura municipiului Suceava vor fi reluate

Lucrările la centura municipiului Suceava vor fi reluate

0

Lucrările pe cei 7,3 km ai Centurii Rutiere a Municipiului Suceava urmează să fie reluate și realizate de CNADNR în regie proprie, după ce constructorul a abandonat proiectul înainte de terminarea lucrărilor, iar contractul a fost reziliat, a anunțat ministrul Transporturilor,  Sorin Bușe, în urma unei vizite de lucru.

Principalul avantaj al lucrărilor efectuate de direcția regională a CNADNR (DRDP Iași) este scurtarea termenului de execuție cu un an. Astfel, până la sfârșitul lui 2016, va fi reactualizat proiectul tehnic, iar lucrările vor începe în luna martie 2017. Varianta Ocolitoare a Municipiului Suceava va fi deschisă în totalitate traficului în septembrie 2017. În acest moment, stadiul de execuție este de 80%..

Ministrul a anunțat și demararea proiectelor din regiunea Moldova, incluse în Master Planul General de Transport al României:

Drumul Expres Ploiești – Pașcani: licitațiile pentru proiectul tehnic, studiul de fezabilitate și autorizația de construire vor fi lansate pe 31 octombrie cel târziu. Finalizarea proiectului în Masterplan, pe porțiunea Ploiești – Bacău, este prevăzută pentru 2020. Pentru porțiunea Bacău – Pașcani, este prevăzută în 2024.

Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni: lansarea licitațiilor pentru studiul tehnic, studiul de fezabilitate, și pentru autorizația de construcție, va fi pe 15 noiembrie. Finalizarea proiectului este prevăzută pentru anul 2020.

Secțiunea Ditrău – Tg Neamț: licitațiile pentru proiectul tehnic, studiul de fezabilitate și autorizația de construcție vor fi lansate pe 30 noiembrie.

Prin demararea proiectelor din MPGT, infrastructura de transport din regiunea Moldova va putea fi dezvoltată la o capacitate optimă atât din punct de vedere economic, cât și social.  Astfel, pentru Moldova sunt prevăzute 3 autostrăzi (Tg. Neamț – Iași – Ungheni, Brașov – Bacău, Tg. Mureș – Tg. Neamț) și peste 1200 de km de drumuri expres și eurotrans.