Home Informaţii la zi Mammoet a recepționat prima automacara mobilă Liebherr LTM 1650-8.1
Mammoet a recepționat prima automacara mobilă Liebherr LTM 1650-8.1

Mammoet a recepționat prima automacara mobilă Liebherr LTM 1650-8.1

0
  • Mammoet intenționează să înlocuiască macaralele din clasa cuprinsă între 500 și 700 t cu modelul LTM 1650-8.1,
  • LTM 1650-8.1 este proiectată pentru a oferi maximum de performanță,
  • Mammoet și Liebherr au împreună o relație de afaceri temeinică, bazată pe o colaborare îndelungată.

Prima macara LTM 1650-8.1 construită vreodată a părăsit fabrica Liebherr din Ehingen, vopsită în culorile negru și roșu.  Aceasta a fost livrată către una dintre cele mai mari companii specializate în ridicare și transport agabaritic și greu, societatea olandeză Mammoet. După ce toate testele necesare au fost trecute cu succes de către prototipul acesteia, producătorul german a început livrările spre beneficiari.

Liebherr a dezvăluit succesorul legendarei automacarale LTM 1500-8.1 în cadrul expoziției internaționale Bauma 2019 cu sloganul „Maximum pe opt axe”, noua automacara fiind LTM 1650-8.1.

Directorul operațional al grupului Mammoet, Jan Kleijn a declarat cu ocazia recepționării automacaralei în orașul olandez Ultrecht la mijlocul lunii octombrie: „Suntem încântați de livrarea primului LTM 1650-8.1 de la Liebherr. Performanța, mobilitatea și economiile aduse în timpul lucrului de către această nouă macara vor îmbogăți flota noastră, oferindu-i Mammoet flexibilitatea de a înlocui macaralele noastre vechi cu o capacitate cuprinsă între 500 și 700 de tone cu aceste noi modele Liebherr, de 8 axe. De asemenea,  această predare a macaralei de către Liebherr reprezintă un semnal puternic al relației îndelungate stabilite între companiile noastre, fiecare dintre ele lider în activitatea sa”.

Christoph Kleiner, Director de vânzări al Liebherr – Ehingen, a mulțumit cu această ocazie conducerii Mammoet pentru faptul că au lansat o comandă fermă pentru mai multe macarale model LTM 1650-8.1: „Vă mulțumesc foarte mult pentru încrederea de care ați dat dovadă față de Liebherr, confirmându-se astfel că, prin LTM 1650-8.1, am reușit să producem un demn succesor al LTM 1500-8.1. Apreciem, de asemenea, feedback-ul și sfaturile practice pe care le-am primit de la Mammoet, ceea ce ne-a permis să obținem maximul de performanță pentru o macara cu opt axe. Colaborarea strânsă cu utilizatorii macaralelor noastre pentru a dezvolta noi modele este extrem de importantă pentru noi”.

Liebherr a păstrat conceptul de succes al modelului anterior LTM 1500-8.1, noul model LTM 1650-8.1 fiind disponibil în două variante constructive ale brațului său telescopic, de 54, respectiv 80 de metri.

Concentrarea specialiștilor producătorului Liebherr pentru a produce cea mai bună macara cu opt axe de pe piață sa concretizat printr-o creștere impresionantă a capacității de ridicare, între 15 și 50%, în funcție de varianta constructivă, cu sistem de ghidare sau nu al brațului telescopic.

„În timp ce scopul nostru inițial era de a înlocui treptat macaralele noastre LTM 1500-8.1, suntem încântați că Liebherr a reușit să obțină atât de multă performanță cu noile LTM 1650-8.1, încât acum putem să înlocuim chiar și macaralele noastre din clasa de 700 de tone. Principalele puncte forte ale noii macarale includ configurarea și demontarea simplă și rapidă a sistemului de contragreutăți din partea din spate. De asemenea, contragreutățile sunt formate din plăci standard, care sunt compatibile și cu alte tipuri de macarale Liebherr, cu sarcini de ridicare variind de la 350 la 1.200 tone. Acest aspect practic mărește flexibilitatea flotei noastre și este extrem de rentabil ”, a explicat Peter van Oostrom, director Global Projects and Assets la Mammoet.

Mammoet Holding B.V. are sucursale în întreaga lume, fiind o companie specializată pentru o gamă foarte largă de lucrări de ridicare și de transport, lucrări offshore, lucrări complete de montaj și proiecte la cheie. Dispune de 7.100 de specialiști și operează peste 1.300 de macarale de cele mai diverse tipuri, inclusiv aproximativ 500 de macarale mobile și pe șenile Liebherr.

Liebherr-Werk Ehingen GmbH

Liebherr-Werk Ehingen GmbH este unul dintre liderii pieței de automacarale mobile și pe șenile. Gama sa de automacarale mobile începe cu macaralele cu două axe și 35 tone sarcină utilă, până la automacarale grele cu o capacitate de ridicare de 1.200 de tone și șasiu cu 9 axe. Macaralele sale cu braț zăbrelit  montat pe șasiu de macara mobilă sau pe șenile oferă capacități de ridicare de până la 3.000 de tone. Acestea pot fi văzute în acțiune pe șantierele de construcții din întreaga lume.

Fabrica de macarale de la Ehingen are o forță de muncă de 3.500 de oameni. Liebherr oferă un service extins, garantând o disponibilitate ridicată a macaralelor sale mobile și pe șenile. În anul  2019, fabrica Liebherr din Ehingen a înregistrat o cifră de afaceri de 2,1 miliarde de euro.