Informaţii la ziInvestitiiMasini de ridicatNewsOnlineslidesus

Manitou a inaugurat un nou centru de Testare “R&D”

Grupul Manitou a deschis recent un nou centru de Testare “Cercetare&Dezvoltare”, o clădire inovativă unde se vor efectua teste de anduranță și durabilitate pe toate prototipurile marcă proprie.

Inaugurat în prezența unui număr mare de oficialități, acesta a fost creat pentru a evalua rezistența și capacitățile tehnice ale echipamentelor Manitou. Cu ajutorul unui număr mare de bănci de testare inovative, de înaltă perfromanță, modelele sunt supuse testelor pe perioada unor cicluri ce pot dura până la câteva mii de ore, echivalentul real al unui ciclu de viață al unui utilaj.

Roboții de testare și testele de manevrare în multiple configurații se numără printre tipurile de probe tehnice care se realizează aici. Băncile de testare permit, de asemenea, posibilitatea analizării rezistenței majorității componentelor principale și al unui anumit număr de alte tipuri de piese.

Lansat ca proiect în luna mai 2017, centrul, care a necesitat o investiție de 1,5 milioane de euro, a fost finalizat în ianuarie 2018. Noul spațiu include un circuit de testare și o clădire certificată RT 2012. 16 angajați, specializați în manevrarea și mentenanța băncilor de testare, participă zilnic la acțiuni prin care continuă să îmbunătățească eficiența instalațiilor, pentru a crește robustețea produselor. “Prin automatizarea anumitor faze de testare, suntem capabili să accelerăm evaluările mașinilor noastre, pentru a le oferi utilizatorilor mai multă fiabilitate. Este vorba despre certificarea capacității și a anduranței atât pentru toate gamele noastre de mașini, cât și pentru viitoarele produse inovatoare pe care le vom dezvolta”, a declarat Jean-Yves Augé, director de Cercetare&Dezvoltare al grupului Manitou.

Similare

1 din 921