Home Informaţii la zi Manitowoc a lansat modelul Grove GMK3050-2
Manitowoc a lansat modelul Grove GMK3050-2

Manitowoc a lansat modelul Grove GMK3050-2

0

La ediția de anul acesta a expoziției Bauma, Manitowoc a lansat o nouă automacara tot-teren Grove de 50 t capacitate în cadrul categoriei „3 axe”, ce oferă performanțe și facilități remarcabile.

Noul model GMK3050-2 are un braț telescopic din 5 segmente ce se extinde până la 40 m – cel mai lung din clasa automacaralelor de 50 t, capacitate maximă de ridicare.  Diagrama de lucru este cea mai puternică în clasa automacaralelor pe 3 axe, oferind spre exemplu, 10,5 t capacitate de ridicare la înălțimea maximă de lucru de 40 m!
Brațul telescopic este tip „Megaform” – tehnologie patentată de Grove – și este realizat printr-un sistem hibrid de sudură cu laser.  Bolțarea tronsoanelor în timpul telescopării bratului este asigurată de sistemul „Twin-Lock” – tehnologie patentată de Grove.

Tehnologie de înaltă performanță
Automacaraua GMK3050-2 este dotată cu echipamente de ultimă generație care-i permit operarea cu viteze foarte mari – net superioare tuturor celorlalte modele din clasa „3 axe” existente pe piață – cum ar fi viteza de lucru a troliului de sarcină, viteza de rotire, viteza de ridicare a brațului, etc.
Funcționarea întregului ansamblul este asigurată de noul sistem de operare „CCS”, sistem foarte intuitiv de operare si control cu posibilităț de personalizare a setărilor, acesta incluzând un program de configurare a brațului telescopic ce-i facilitează operatorului alegerea rapidă a variantei optime de lucru.

Noul model GMK3050-2 este compact, răspunzand foarte bine aplicațiilor în zone urbane foarte aglomerate, cu densitate mare de construcții.  Spre exemplu, este prima automacara tot-teren în clasa „3 axe” din lume, a cărei lungime coboară sub 11 m.

Ca de obicei, sistemul „Megatrak”, tehnologie patentată de Grove, asigură acționarea independentă pe fiecare roată, asigurând astfel o durată de viață mare pentru întreg ansamblul suspensie-transmisie finală-direcție ca și pentru anvelope.

Foarte important pentru utilizatori: noul model GMK3050-2 oferă o singură configurație de contragreutate (7,5 t).  Se poate deci deplasa pe drumuri publice cu întreaga contragreutate de 7,5 t permanent montată, fără a mai necesita transportul separat a unei părti de lest, așa cum se întâmplă în cazul tuturor celorlalte automacarale pe 3 axe din piață!

Opțional, sistemul „MaxBase” de poziționare variabilă a calelor asigură accesibilitate și eficiență sporite în șantier prin cele 31 de variante de calare asimetrică, oferind performanțe deosebite în anumite sectoare de lucru.

Motorul de acționare respectă deja norma de poluare EUROMOT Stage 5, conform celor mai noi standarde europene.

Unicul importator pentru România al automacaralelor GROVE este compania MARCOM RMC’94 srl (www.marcom.ro).