Exploatari de suprafata si subteranInformaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje de cariera si mineritUtilaje pentru construcţii

MATEC, creator de valoare

MATEC este o firmă cunoscută pe toate continentele datorită utilajelor, echipamentelor și mai ales tehnologiilor sale de calitate înaltă. Constructor de utilaje mobile de concasare prin impact sau cu fălci, benzi transportoare și sortare, și chiar mai mult… deoarece utilajele și serviciile sale se extind mult dincolo de activitățile de sortare si concasare.

 

În primul rând, MATEC este un specialist în tratarea apelor uzate, un producător binecunoscut de sisteme de filtrare și presare a reziduurilor rezultate în urma purificarii apei, activitatea sa de bază regăsindu-sela intersecția dintre activitatea de tratare a apelor și cea de concasare, existând chiar o serie de utilaje comune, și anume cele destinate spălării, recuperării și sortării materialelor rezultate în urma ambelor procese tehnologice.

 

De la tratarea apelor la prelucrarea părților fine

Cu peste  500 unități de tratare a apelor uzate și prelucrare a reziduurilor instalate în întreaga lume, MATEC exportă cultura excelenței din Italia în Australia, din Europa în America. Echipele sale de înaltă calificare folosesc propriul know-how-ul pentru a efectua lucrări care răspund nevoilor reale ale clientului, asigurând fiabilitatea echipamentelor și siguranța exploatării lor în timp, respectând în același timp toate reglementările privind preverzarea mediul înconjurător.

Pentru a înțelege mai bine modul în care sistemele sale de filtrare de înaltă calitate asigură nu numai purificarea apelor, dar și produse finale de calitate, rezultate în urma purificarii, produse care sunt utilizate mai departe în producție, vom prezenta în continuare colaborarea dintre specialiștii MATEC și tehnicienii uzinei Renewl din Belgia.

Societatea Renewi din Belgia trebuia să reînnoiască vechea linie de spălare a nisipului care funcționa în cariera Mont-Saint Guibert, una dintre cele mai vechi cariere din Europa. Activitatea de bază a carierei este cea de producere și valorificare a nisipurilor, utilizate ulterior în industria construcțiilor și sticlei. Linia de spălare originală producea 200-250 kT/an de nisip spălat certificat de organismul industriei construcțiilor BENOR. Acum, aceasta trebuia să-și aducă liniile de producție la zi, astfel încât să crească productivitatea dar și calitatea produsului final, în special prin reducerea deșeurilor.

Specialiștii MATEC au propus un proiect care includea trei linii: de spălat nisipul, de tratare a apei și o filtru presa destinată reziduului bio-solid rezultat.

Noua linie trebuia să garanteze o productivitate de nisip spălat de 150 tone/oră, în același timp să consume cea mai mică cantitate posibilă de apă, energie și consumabile, precum aditivii speciali de sedimentare.

Nisipul spălat, prin îndepărtarea părților argiloase, trebuia să respecte standardele BENOR de calitate. Una dintre sarcilinile dificile a fost de reducere a prezenței părților mai fine de 63μm sub pragul de 3%; în plus, a fost necesară o capacitate minimă de depozitare de 4.000 mc pentru fiecare bandă transportoare.

 

MATEC, specialistul „All in one solution”

Așadar, MATEC a trebuit să acopere toate aspectele legate de prelucrarea părților fine, în special cele legate de calitatea materialului final și curățarea apelor uzate, proprietarul putând să țină sub control permanent costurile de exploatare. Pentru a optimiza întregul proces de producție și întreținere, uzina a fost complet automatizată, fiind pregătită pentru o funcționare de 10 ore pe zi, lucrările de întreținere și reglare făcându-se în afara timpului de lucru.

MATE a reușit ca numai în două luni să instaleze toate echipamentele, să le regleze și să pregătească personalul deservent. Întreaga linie de prelucrare lucrează acum cu o productivitate de 150 t/h, procesând într-o oră 20 tone de reziduuri și purificând 500 mc de apă.

Echipamentul de spălare și sortare a nisipului AGGRETEC

Această platformă de spălar modulară produsă de MATEC poate să lucreze pentru diferite industrii, precum cel de prelucrare a agregatelor, reciclare, curățarea solului sau mining. Fiind un utilaj semi-mobil, este recomandat pentru șantiere specializate de construcții și demolare.

AGGRETEC lucrează de obicei într-o linie de producție care conține: 3 benzi transportoare, o bandă transportoare rotativă, unitate de recuperare nisip cu hidrociclon, un ciur vibrant cu oscilație liberă, alimentator cu bandă și un buncăr de încărcare cu grilă fixă. Pentru aplicațiile speciale de obținerea a materialelor fine, se pot obține în configurația de mai sus trei granulometrii diferite: 0-1 mm, 1-20 mm, +20 mm.

Unitatea de tratare a apei furnizată de MATEC pentru acest proiect a fost formată dintr-un rezervor de apă curată, un rezervor de nămol și o stație de pregătire DOSON pentru depuneri. Aici se poate remarca sistemul patentat de celule fotoelectrice de la MATEC care permite controlul și reglarea cantității de floculant, un amestec coagulant, în funcție de cantitatea de particule solide de suspensie din apă.

 

Filtru-presele MATEC pot trata orice volum de lichid și acoperi orice capacitate de presare, fiind proiectate special pentru proiecte de mare volum. Acestea sunt automatizate, fiind livrate cu o garanție de 24 de luni, fiind considerate ca fiind printre cele mai bune echipamente din lume.

Secretul filtru-preselor MATEC constă în tehnologia de înaltă presiune, unică pe piață, care permite mașinii să atingă presiuni înalte de 16 și 21 Bar. Datorită acestor valori înalte de presare, echipamentele MATEC permit tratarea celor mai dificile amestecuri și șlamuri, obținând întotdeauna rezultate excelente. Functionarea la presiune înaltă înseamnă și utilizarea unor componente mai bune și mai puternice, de la pompa de alimentare și până la designul presei de filtru în sine.

Similare

1 din 967