Home Constructii Constructii industriale Messersi M-70W, lansare mondială la Paris
Messersi M-70W, lansare mondială la Paris

Messersi M-70W, lansare mondială la Paris

0

Producătorul italian Messersi va fi prezent la expoziţia internaţională INTERMAT de la Paris cu unul dintre cele mai așteptate modele ale anului, excavatorul pe pneuri M-70W.

Propulsat de un motor Kubota V2607DI-T ce dezvoltă o putere de 67 CP/2.700 rpm, acesta poate atinge o viteză de maxim 21 km/h la deplasarea de la un punct de lucru la altul, masa sa proprie fiind de 6,5 t.

Motorul acţionează o transmisie hidrostatică de ultimă generaţie cu acţionare direct pe toate cele patru roţi, controlată de o pompă dublu-axială cu debit variabil de 75 + 75 l/min, strict coordonat cu necesarul de putere la nivelul cupei, obţinându-se astfel un consum redus de combustibil. M-70W este livrat cu un sistem PTO (Power Take Off) dublu, ce asigură un debit de 75 l/min la o presiune de 240 bar.

Acesta are un sistem de cuplare hidraulic universal ce poate fi utilizat pentru diferite echipamente. Dar acest model de utilaj care a cunoscut un succes remarcabil pe piaţa europeană nu reprezintă singura noutate pregătită de constructorul italian, acesta urmând să prezinte în aprilie la Intermat și mini-excavatorul pe șenile de 2,5 tone, M-25U, special creat pentru a lucra în zone urbane aglomerate sau în interiorul spaţiilor înguste, gabaritul său încadrându-se în clasa zero swing (la rotire corpul utilajului nu depășește perimetrul șenilelor). Conform declaraţiilor producătorului, acesta are un sistem de comandă și control complet servo-hidraulic, ceea ce oferă operatorului posibilitatea de a lucra foarte exact, cu consumuri minime de carburant.