Home Informaţii la zi MHS Truck&Bus Group livrează o flotă de 20 autocamioane MAN TGX
MHS Truck&Bus Group livrează o flotă de 20 autocamioane MAN TGX

MHS Truck&Bus Group livrează o flotă de 20 autocamioane MAN TGX

0

În luna februarie 2020  MAN a prezentat publicului noua generație de camioane, orientată către cerințele în schimbare ale industriei de transport. Complet reproiectate și ultramoderne, acestea au stabilit noi standarde în ceea ce privește confortul șoferului, sistemele de asistență, conectivitate și digitalizare.

Noua generație de camioane MAN reprezintă trecerea producătorului bavarez de la un furnizor de vehicule comerciale la unul de soluții de transport inteligente și durabile.

Grație noilor lanțuri cinematice, elementelor aerodinamice îmbunătățite, sistemelor de asistență, precum MAN EfficientCruise, noua generație de camioane MAN aduce economii de combustibil de până la 8.2%, lucru confirmat și de cel mai nou raport TŰV, respectiv reduceri semnificative ale dioxidului de carbon eliminat în aer.

Transportatorii români au fost cuceriți de performanțele noii generații MAN TGX, reînnoind flotele lor cu cele mai performante camioane ale producătorului bavarez. Astfel, unul dintre partenerii importanți ai firmei MHS Truck&Bus Group, importatorul unic al mărcii MAN în România, societatea Int.Transporte Popovici a comandat recent 20 de unități MAN TGX din noua generație.

Un parteneriat pe termen lung

MHS Truck & Bus Group continuă parteneriatul de succes alături de Int. Transporte Popovici. Compania, care opereză în segmentul de transport rutier internațional din 1997, a achiziționat, la sfârșitul anului trecut, o flotă de 20 de unități ale noii generații de camioane MAN pentru transport pe distanțe lungi.

“Noua generație de camioane MAN ne-a atras atenția atât prin avantajele pe care le oferă pentru activitatea noastră de transport cât și pentru șoferii noștri. Aceasta întrunește toate caracteristicile necesare în ceea ce privește eficiența consumul de combustibil și asigurarea confortului șoferilor, în mediul lor de lucru. Suntem mulţumiţi nu numai de calitatea camioanelor ci şi de serviciile oferite de MHS Truck & Bus Group pe care, de altfel, ne bazăm dezvoltarea activităţii noastre de transport.”, a declarat Sarolta Bara, Director General al companiei Int.Transporte Popovici S.R.L.

Prezentare tehnică

Cele 20 de autotractoare MAN TGX 18.510 4×2 BL SA, achiziţionate de la MHS Truck & Bus Group, au cabină GM, echipată cu 2 paturi și deflectoare de aer – dedicată pentru cursele pe distanţe lungi, motor D26 de 510 CP și cuplu de 2600 Nm, sisteme MAN de îmbunătăţire a costurilor, precum: pilot inteligent EfficientCruise, TipMatic cu retarder şi sisteme MAN de siguranţă, în standard: programul electronic de stabilitate (ESP), controlul tracțiunii (ASP), asistenţă pentru frânarea de urgenţă (EBA) şi sistemul de avertizare la părăsirea benzii (LDW). Acestea reprezintă combinaţia optimă pentru o flotă de vehicule economică şi eficientă.

De asemenea, pentru un plus de confort al șoferului, interiorul cabinei este dotat cu scaune confort cu suspensie pneumatică, suport lombar și umeri, sistem media cu ecran de 7inch, MAN Smart Select, Navigație, MAN EasyControl, sistem climatronic, climatizare în staționare și frigider de 41l. Șoferii au la dispoziție un spațiu total de depozitare de 990l, dintre care un sertar, sub pat de 53l, trei compartimente de depozitare deasupra parbrizului, ladă în stânga și în dreapta, sub pat, cu acces din interior și din exterior.

„Ne bucurăm să continuăm parteneriatul nostru alături de compania  Int. Transporte Popovici și, de asemenea, ne bucură, faptul că aceasta a ales să fie printre primii utilizatori ai noii generații de camioane MAN. Astfel, partenerul nostru, Int. Transporte Popovici, beneficiază de o flotă modernă, adaptată industriei transporturilor, care, facilitează munca de zi cu zi, atât a companiei lor cât și a șoferilor lor.” a declarat Elena Claudia Iordache, CEO al MHS Truck & Bus, distribuitorul MAN în Romania.

Despre MAN TGX

Noua generație de camioane MAN, lansată la începutul anului trecut, a fost premiată la nivel internațional cu o serie de distincții importante, cum ar fi premiul „Red Dot Design” pentru noua cabină și trofeul „International Truck of the Year 2021” pentru noul model MAN TGX. De asemenea, conform testelor TÜV, noua generație de camioane MAN economisește cu până la 8.2 % mai mult combustibil în comparație cu vechea generație.

noul MAN TGX este disponibil cu trei serii de motoare: D15, D26 și vârful de gamă D38, care acoperă o plajă de putere cuprinsă între 330 CP și 640 CP (MAN D38 – de la 540 CP la 640 CP, MAN D26 – de la 430 CP și 510 CP și MAN D15 – de la 330 CP la 400 CP).

Pe lângă versiunile clasice de autotractoare 4×2 și 6×2, respectiv șasiu rigid, noul MAN TGX este încă disponibil în versiuni autotractor 6×4 și 8×4, acestea fiind o alegere populară pentru companiile de transport agabaritic.