Home Informaţii la zi MUSTANG, acum MANITOU, mai puternic ca niciodată
MUSTANG, acum MANITOU, mai puternic ca niciodată

MUSTANG, acum MANITOU, mai puternic ca niciodată

0

Numele MUSTANG a făcut istorie de peste 150 de ani, tradiția și capacitatea de a inventa utialje din ce în ce mai performante propulsându-l printre cele mai importante nume la nivel mondial, în domeniul producției de încărcătoare multifuncționale.

Acum 55 de ani, Mustang a lansat pe piață primul încărcător multifuncțional cu virare prin derapare, devenind rapid al doilea producător mondial de astfel de utilaje. În toți acești ani, prin fiecare utilaj produs, Mustang a stabilit noi standarde în domeniu, impunându-se pe piaţa mondială ca un furnizor de încredere pentru antre­prenori din domeniul construcţiilor, al demolărilor, al amenajărilor peisagistice, al agriculturii șamd.

Calitatea și fiabilitatea MUSTANG au fost atuurile de forță care au convins brandul MANITOU să adauge în gama lor și încărcătoarele compacte.

Dar chiar și după preluarea sa de către Manitou, producătorul mondial nr. 1 de stivuitoare cu braț telescopic, Mustang a păstrat caracteristicile care l-au făcut atât de cunoscut în întreaga lume. Dezvoltarea sa a continuat, specialiștii grupului Manitou aducând propria contribuție în ultimii ani la îmbunătățirea permanentă a capacităților sale de lucru.

MUSTANG rămâne la fel de puternic, dar sub un nou nume 

Începând cu anul 2020 încărcătoarele MUSTANG sunt construite direct sub sigla MANITOU. Mai puternice, mai versatile dar la fel de apreciate pe întreg mapamondul.

Cunoscute prin fiabilitatea lor extraordinară, cu un număr redus de accesorii electronice, acestea sunt apreciate pe șantierele din întreaga lume datorită costurilor reduse de întreținere.

Chiar dacă integrarea lor în grupul Manitou a început de câțiva ani, acum se pot vedea cu adevărat avantajele, din punctul de vedere al utilizatorului, aduse de noua gamă de mini încărcătoare.

Motoarele de ultimă generație, extrem de eficiente și de curate din punctul de vedere al normelor de poluare, practic inima fiecărui utilaj, lucrează împreună cu diferite sisteme electronice de diagnoză și control ce asigură un consum minim de carburant. Astfel spus, noua generație consumă proporțional cu efortul de lucru.

Deoarece MANITOU este cunoscut nu numai prin utilajele sale de top, dar și prin echipamentele de excepție, acum noua serie de mini încărcătoare pot utiliza peste 50 de atașamente. Acest lucru le permite să fie folosite în cele mai diferite domenii, putând fi întâlnite din ce în ce mai des pe șantiere chiar cu un grad înalt de dificultate.

Operatorul beneficiază acum de un spațiu de lucru mai mare, de o cabină primitoare, cu un scaun ce poate fi reglat pe cinci direcții, în dotarea standard și care poate fi livrat cu un sistem de amortizare pneumatic, la cerere. Ecranul digital color oferă informații permanente, în timp real, legate de consumul instantaneu sau orar de combustibil, turațiile motorului, orele de funcționare, diferiți indicatori de atenționare activându-se automat atunci când apar probleme de funcționare.

Designul noilor cabine permite utilizarea la maxim a faptului că acesea sunt montate mai în față pe șasiu, și pe o poziție mai înaltă ca cele dinainte. Astfel, acestea oferă operatorului o vizibilitate excepțională în față, lateral și spate, în plus unghiurile laterale, acolo unde sunt situați montanții de susținere ai acoperișului și o parte din panourile de control sunt acum repoziționați, pentru a mări suprafața totală vizibilă.

Cabinele sunt construite pentru a face față celor mai noi norme de siguranță la cădere accidentală sau răsturnare, ROFS și ROPS.

Alte dotări de excepție: camera de recul, sistem de încălzire (standard) și aer condiționat.

Accesul operatorului dar și al service-ului de întreținere este mai simplu ca niciodată, deoarece o ușă de mari dimensiuni montată în partea din spate a utilajului permite accesul rapid la filtre dar și lichidele de lucru, hidraulic sau de răcire și ungere.

Despre sistemele de siguranță, modul în care poate aduce bani în plus prin utilizarea sa intensă dar și alte surprize tehnice, vom scrie într-un număr viitor al revistei.

BRETT MOTORS, cel mai cunoscut distribuitor al încărcătoarelor funcționale cu virare prin derapare marca MANITOU din România, oferă serviciile sale profesionale, așa cum o face de peste 15 ani la aceeași adresă binecunoscută: Şos. Alexandriei nr. 108, Bragadiru, Ilfov, România, telefon contact +4 0374 003 246, email: brett@brett.ro .