Home Informaţii la zi Noile staţii de asfaltare Ammann
Noile staţii de asfaltare Ammann

Noile staţii de asfaltare Ammann

0

Noile staţiile de asfalt Ammann vor fi prezentate în cadrul expoziției SaMoTer din Verona, Italia. Acestea inclus o serie de tehnologii inovatoare, dezvoltate de către producător, concentrate pe protejarea mediului ambiant și reciclarea asfaltului uzat.

Tehnologii de ultimă oră pentru o dezvoltare durabilă

Pentru ca stațiile sale să aibe un impact cât mai mic asupra mediului unde lucrează, Ammann înglobează în acestea o tehnologie avansată care reduce la minimum praful, zgomotul și mirosul. Dar cum reciclarea asfaltului face parte din strategiile de dezvoltare durabile susținute din ce în ce mai mult de către guvernele din Europa dar și de pe alte continente, noile staţii Ammann oferă rezultate excepţionale din punct de vedere al reciclării, cu rate de utilizare a asfaltului reciclat (RAP)  cuprinse între 25% și 100%, adaptate la cerinâele fiecărui client.

Tehnologiile curate sunt din ce în ce mai solicitate, deoarece în ultimii ani sa constatat o scăderea disponibilității de terenuri industriale în jurul marilor aglomerări urbane, ceea ce a dus la la soluții de urbaism extreme, staţiile de asfalt trebuind să fie amplasate din ce în ce mai aproape de zonele rezidențiale.

Eficiența rămâne pe primul loc

Adăugarea de asfalt reciclat RAP cald în uscător este o tehnologie Ammann care permite obținerea unui amestec de calitate superioară dar care înglobează minim 40% RAP. Tehnologia poate îngloba și un sistem care utilizează asfalt reciclat la rece, oferind astfel fabricii de asfalt o flexibilitate mai mare și deci o utilizare mai eficientă de către proprietar, care poate face astfel mai bine față cerințelor fiecărui șantier.

Adăugarea de RAP cald printr-un uscător paralel separat RAH60 – Cu acest proces tehnologic inovator, uscătorul separat funcționează în combinație cu sistemul de alimentare la rece. Prin utilizarea acestei tehnologii, gradul de utilizare al materialelor reciclate la cald poate atinge 60% din volumul total de asfalt. Conform specialiștilor Ammann, această tehnologie ilustrează cel mai bine experiența profesională deosebită acumulată de către specialiștii grupului prin punerea în funcțiune a stațiilor de asfalt în întreaga lume.

Adăugarea de RAP cald cu un uscător RAP contra-flux – Acest proces tehnologic a fost creat de către Ammann pentru a proteja deteriorarea bitumului în timpul procesului de încălzire, deoarece amestecul reciclat se încălzește în acest caz ușor, fără căldură radiantă. Aceasta este una dintre cele mai eficiente tehnologii dezvoltate, din toate punctele de vedere, de la randamentul mare realizat prin utilizarea de material reciclat și până la nivelul de emisii de gaze, extrem de redus.

Aceste soluții de mediu și de reciclare oferă avantaje competitive care oferă oportunitatea clienților Ammann să monteze fabrici de asfalt în apropieraea zonelor rezidențiale, beneficiind în același timp de un cost de producție scăzut, datorită utilizării materialelor reciclate.

Soluțiile Ammann pentru un mediu mai curat

Vizitatorii expoziției SaMoTer vor putea studia îndeaproape tehnologiile Ammann, care lucrează din ce în ce mai mult în interesul cumpărătorului, dar și a comunităților umane, acestea propunând răspunsuri sustenabile la problemele cheie cu privire la mediul înconjurător:

  • Praf – instalațiile Ammann sunt echipate cu un filtru extrem de eficient, care scade praful de evacuare la mai puțin de 10 mg / m3.
  • Zgomot – Soluțiile de reducere a zgomotului Ammann elimină până la 25 dBA.
  • Miros – Fumul de bitum este principala sursă de miros. Ammann reduce la minim posibilitatea de a evacua vapori în atmosferă datorită filtrelor montate în diferite puncte de-a lungul procesului de producție.