Home Informaţii la zi Noua gamă de utilaje de la Dieci: mereu în față
Noua gamă de utilaje de la Dieci: mereu în față

Noua gamă de utilaje de la Dieci: mereu în față

0

Dezvoltarea permanentă a gamei de utilaje și îmbunătățirea continuă a performanțelor acestora au fost întotdeauna principiile după care s-au ghidat specialiștii Dieci atunci când dezvoltă noi game de manipulatoare telescopice. De altfel gamele de utilaje Dieci sunt într-o permanentă evoluție ce permite menținerea lor la cele mai înalte standarde internaționale de fiabilitate, eficiență pe șantier, a confortului și siguranței operatorului.

Cercetarea, proiectarea și testarea noilor generații de mașini de construcții ce includ tehnologii de ultimă oră se face în paralel cu dezvoltarea unor utilaje care prin specificitatea lor pot să acopere orice tip de lucrări de șantier. Astfel, fiecare client primește exact manipulatorul telescopic care corespunde cerințelor sale.

 

Pentru o industrie sustenabilă

Noile game de manipulatoare telescopice dezvoltate de Dieci și prezentate de curând specialiștilor din întreaga lume, echipate cu motoare Stage V eficiente și cu un grad foarte redus de poluare sunt acum și mai eficiente din punct de vedere al costurilor, dar și mai productive. Gamele Dedalus, Zeus și Samson includ noi tehnologii ce extind performanțele lor pe șantier, asigurând în același timp un consum redus de carburant și un impact minim asupra mediului datorită nivelului redus de noxe emise.

Producția noilor manipulatoarelor telescopice, conforme cu normele de poluare europene Stage V a început deja cu seriile Apollo, Apollo Smart și Hercules, continuând în prezent cu noile game de construcții Dedalus, Zeus și Samson, și va fi finalizată în 2022 cu ultimele două modele Pegasus.

O gamă largă de utilaje, simplu de utilizat și foarte sigure

În ceea ce privește proiectarea, liniile directoare pentru îmbunătățirea continuă a gamei de construcții de manipulatoare telescopice sunt dictate în primul rând de cerințele pieței:

  • șantierele sunt diferite, și deci există o cerere crescută de manipulatoare cu caracteristici diferite; din acest motiv, Dieci a extins gama sa de utilaje, oferind o paletă largă de mașini cu performanțe perfect aplicate unor cerințe specifice, care încep cu caracteristicile de lucru, precum înălțimea maximă sau capacitatea de ridicare și continuă cu dimensiunile de gabarit ale utilajelor;
  • în situațiile în care același utilaj este utilizat de mai mulți operatori – care de multe ori au o pregătire și niveluri de experiență diferite – este esențial ca fiecare model de manipulator telescopic să fie ușor și intuitiv de operat;
  • siguranța operatorului reprezintă întotdeauna prioritatea maximă pentru producătorul italian; din acest motiv, cercetarea fundamentală și dezvoltarea de noi tehnologii este concentrată pe creșterea siguranței acestor utilaje care sunt din ce în ce mai puțin susceptibile la erorile umane.

 

Modele noi cu performanțe incredibile pentru gamele Dedalus, Zeus și Samson

Gama DEDALUS –  Punctele forte ale utilajelor din această gamă sunt dimensiunile compacte și mișcările de lucru dinamice, ceea ce asigură o manevrabilitate superioară și o viteză de deplasare foarte bună, dar și o putere de lucru mare. Noile modele 30.7/30.9 și 34.7/32.9 sunt acum disponibile la comandă cu diferite lățimi și înălțimi, păstrând în același timp aceeași agilitate și eficiență. Sunt echipate cu transmisii Rexroth, controlate electronic precum și cu sistemul Creeper pentru deplasare lentă, de înaltă precizie.

Acesată gamă de manipulatoare telescopice poate fi dotată, la cerere, cu noul Joystick FNR. Acesta permite  gestionarea tuturor funcțiilor de lucru ale utilajului cu o simplă mișcare a mâinii operatorului, sporindu astfel siguranța și precizia manipulării.
Cabina este omologată ROPS-FOPS și poate fi dotată cu o instalație de aer condiționat îmbunătățită, care permite circulația perfectă a aerului în interiorul habitaclului. Toți parametrii de funcționare ai utilajului sunt monitorizați de un computer de bord cu afișaj LCD.

Acestea sunt recomandate în special pentru lucrări  de întreținere a drumurilor, activități în centrele istorice și pentru lucrul în subteran.

Gama ZEUS  este formată din manipulatoare telescopice versatile, compacte, concepute pentru a oferi utilizatorilor echilibrul potrivit între putere și agilitate, oriunde este necesar să se manevreze sarcini grele în spații restrânse. Noile modele 40.8, 38.10, 35.11 și 40.13 sunt mașini de înaltă performanță concepute pentru productivitate și eficiență maxime. Pe lângă transmisia Rexroth inclusă în dotarea standard, la modelele de 11 și 13 metri se poate comanda opțional sistemul Radio Control ce permite controlul utilajului de la distanță.

ZEUS este dotat cu o transmisie hidrostatică combinată cu o comandă „INCHING” cu pedală, care permite utilajului să avanseze lent chiar și atunci când motorul funcționează la turație maximă.

Mecanismul cinematic de balansare este dotat cu o contrapârghie care permite să se mărească în mod considerabil unghiul de rotație al plăcii port-furci. În plus, cilindrul de extindere este situat în interiorul brațului. Aceste caracteristici îl fac comod și sigur pentru operațiunile de încărcare și descărcare.

Conceput pentru a lucra pe șantierele de construcții, ZEUS are o cabină dotată cu toate dispozitivele de siguranță disponibile în prezent, omologată ROPS-FOPS și la comandă, poate fi prevăzut cu un sistem de aer condiționat de înaltă eficiență, special proiectat pentru lucrul în condiții meteorologice extreme. La cerere, scaunul operatorului poate fi dotat cu suspensie automată.

 

Gama SAMSON este o gamă de manipulatoare telescopice extrem de puternice și robuste. Puterea remarcabilă și capacitatea de ridicare mare le  recomandă pentru lucrări grele ce se desfășoară pe durate lungi de timp, atât în domeniul construcțiilor cât și în cel industrial.

Alături de Samson 75.10, echipat deja cu un singur braț de extensie și motor Stage V, gama a fost extinsă cu alte trei modele: 50.8, 65.8, 60.9, la care brațul, cu o lungime de până la 10 metri, oferă  o stabilitate remarcabilă în timpul lucrului și o precizie maximă a mișcărilor de lucru, în ciuda lungimii lui, fiind echipat cu funcțiile avansate Shake, Wall și Memory.

Toate modelele noi sunt echipate cu sistemul de transmisie Vario System, cu patru moduri de deplasare: „Automotive”, „Loader”, „Creeper” și „ECO” ce asigură totdeauna întreaga putere necesară pentru lucru, un timp de reacție scurt și un control permanent foarte bun al utilajului în timpul deplasării. Acesta permite accelerarea de la 0 la 40 km/h fără a fi nevoie să se schimbe treapta de viteză.

Are un comportament excelent pentru lucrările de încărcare și descărcare a materialelor grele, datorită mecanismului său cinematic de balansare dotat cu contrapârghie, care permite să se mărească în mod considerabil unghiul de rotație al plăcii port-furci, o caracteristică care îl face deosebit de eficient atunci când este combinată cu utilizarea benei.

Cabina este omologată ROPS – FOPS, calculatorul de la bord este dotat cu un ecran LCD de mari dimensiuni.

Pe această gamă de manipulatoare telescopice se poate monta  un joystick proporțional 4-în-1, care

în combinație cu pompa cu debit variabil „Load Sensing” crește semnificativ viteza de lucru și permite să se efectueze până la patru mișcări simultan.