Home Informaţii la zi Noua generație de telehandlere rotativ de la Bobcat
Noua generație de telehandlere rotativ de la Bobcat

Noua generație de telehandlere rotativ de la Bobcat

0

Inspirat de filozofia companiei „Next is Now”, Bobcat a anunțat o nouă direcție de dezvoltare, cea legată de utilajele de manipulare. Colaborarea dintre Bobcat și compania din Italia  Magni TH a avut ca scop lansarea unei noi game extinse de telehandlere  rotative, destinate piețelor din Europa, Orientul Mijlociu, Africa (EMEA) și Rusia și țările CSI.

Noua gamă de telehandlere rotative Bobcat include zece modele cu motoare compatibile cu normele de poluare Stage V, destinate pieței europene, cu înălțimi de ridicare de la 18 la 39 m și capacități de ridicare de la 4 la 7 tone. Acestea sunt completate de alte patru modele cu motor Stage IIIA, orientate spre Orientul Mijlociu, Africa și regiunile Rusia / CSI, cu înălțimi de ridicare de la 18 la 25 m și capacități de ridicare de la 4 la 6 tone.

Noua gamă oferă performanțe sporite

Olivier Traccucci, director de produs Bobcat Telehandler, a declarat: „Noua noastră gamă de utilaje rotative oferă o selecție extinsă de modele, cu înălțimi și capacități de ridicare mai mari. Noua gamă oferă o tehnologie de ultimă generație care confirmă ideea de a reinventa utilajele noastre, conform filozofiei noastre „Next is Now”. Ca urmare, acestea oferă performanțe îmbunătățite, posibilitatea de a lucra la 360 °, construind astfel o gamă de utilaje complete care să poată fi utilizate chiar și pentru cele mai complexe lucrări de șantier ce presupun mutarea unor sarcini mari. Acestea au la dispoziție o gamă largă de peste 20 de atașamente, dar și diverse opțiuni. Lucrul la înălțime nu a fost niciodată atât de versatil, eficient, confortabil și sigur. ”

Unele dintre utilaje sunt disponibile la comandă, fiind deja livrate primele mașini în Europa. Oficial, noua gamă de telehandlere rotative a fost prezentată în cadrul unui eveniment on-line desfășurat pe 2 decembrie 2020. Aceasta a fost o continuare a strategiei Next is Now prezentată pentru prima dată în EMEA și Rusia / CSI la un eveniment online anterior din octombrie 2020, unde Bobcat a lansat 48 de produse în 12 categorii diferite.

O piață în creștere pentru telehandere telescopice rotative

Piața de telehandlere telescopice rotative continuă să crească în întreaga lume. În Europa, de exemplu, piața a crescut în ultimii cinci ani cu 23% și, în 2019 atingând pentru prima dată peste 3000 de unități. De fapt, 85% din volumul pieței globale se află în regiunea EMEA.

Inventate la începutul anilor 1990, manipulatoarele telescopice rotative au o parte superioară rotativă și patru stabilizatoare, care le permit să lucreze la punct fix la capacitate de ridicare maximă. Rotația părții superioare la 360° permite acestor utilaje să deplaseze sarcinile de la un punct la altul, fără a fi nevoite să se miște. Aceasta este de fapt soluția ideală pentru zonele urbane, acolo unde spațiile sunt înguste și spațiul de manevră este limitat.

Capacitatea lor de a lucra într-un punct fix, acoperind o mare parte din șantier, precum și faptul că pot fi utilizate din prima până în ultima zi a unui proiect de construcție face ca aceste utilaje să fie din ce în ce mai atractive pentru șantierele de construcții. Telehandlere telescopice rotative sunt adesea numite mașini 3-în-1 deoarece combină atributele unui manipulator telescopic cu cele ale unei platforme de lucru aeriene și ale unei macarale. Aplicațiile sunt, prin urmare, în principal în construcții (80%), dar și în domeniul lucrărilor de întreținere industrială.

O cabină ce oferă condiții unice

La fel ca pentru toate utilajele Bobcat, confortul operatorului reprezintă o condiție prealabilă pentru noile telehandlere telescopice rotative, iar designul inovator patentat al cabinei este esențial pentru a lucra în siguranță la fața locului, acesta oferind:

  • Un mediu complet presurizat,
  • Filtrarea aerului 100%,
  • Încălzire și aer condiționat (cu excepția TR40.180),
  • Ferestre mari pentru o vizibilitate optimă,
  • Certificare ROPS / FOPS,
  • O coloană de direcție ușor de reglat,
  • Un scaun confortabil, complet reglabil.

Toate telehandlere telescopice rotative Bobcat au în echipamentul de serie al cabinei un ecran tactil mare și luminos, cu o serie de comenzi intuitive ce permit controlul exact al mișcărilor utilajului. Setările mașinii sunt gestionate între cinci ecrane diferite. Navigarea între aceste ecrane este extrem de ușoară și intuitivă, datorită ecranului tactil.

Atașamente multifuncționale

Pentru telehandlere telescopice rotative Bobcat, accesoriile sunt aproape la fel de importante ca și utilajul în sine, deoarece oferă toate funcțiile necesare pentru a lucra eficient pe șantier. Accesoriile sunt de obicei furci (furnizate în standard), braț de macara, trolii sau trolii pentru brațul de macara, platforme pentru lucrul la înălțime și cupe.

Majoritatea telehandlerelor telescopice rotative Bobcat sunt echipate cu o telecomandă pentru a acționa utilajul direct din platforma de lucru, atunci când sunt utilizate pentru ridicarea muncitorilor, precum și pentru a opera mașina de la distanță, atunci când este necesară mai multă vizibilitate și precizie de lucru.

Ușor de utilizat și sigur

Telehandlere telescopice rotative Bobcat recunosc automat atașamentul cu care trebuie să lucreze cu ajutorul tehnologiei RFID, aceasta încărcând și diagramele de lucru corespunzătoare pe afișajul digital. Prin urmare, utilajul este gata să funcționeze în siguranță în câteva secunde, iar ecranul tactil afișează o diagramă dinamică a sarcinii care permite operatorului să urmărească centrul de greutate al acesteia.

Dacă este selectată comanda Limit de pe ecranul digital, aceasta permite operatorului să restricționeze zona de lucru în trei dimensiuni și să limiteze viteza de lucru, acesta având astfel un control și siguranță maximă în timpul lucrului.

O gamă largă de opțiuni și caracteristici de înaltă tehnologie

Pentru a oferi clienților mașina ideală pentru activitatea lor, Bobcat asigură o gamă largă de opțiuni suplimentare dintre care multe sunt unice pe această piață, inclusiv:

  • Telecomandă cu funcție de acționare. Aceasta asigură un control perfect, fiind echipată cu un ecran care permite mașinii să fie condusă de la distanță, iar stabilitatea ei să fie asigurată în timpul lucrului chiar de la înălțimea platformei de lucru. Astfel, productivitatea utilajului marchează o creștere majoră, fiind utilizată cu precădere pentru activități ce presupun accesorii precum un troliu, braț de ridicat sau platformă de lucru la înălțime.
  • Twin Power permite utilizarea mașinii fără a porni motorul diesel, menținând astfel emisiile la un nivel zero și asigurând o funcționare fără zgomot. Prin conectarea mașinii la o sursă de energie electrică externă (380 V), aceasta furnizează puterea de lucru pentru utilaj, permițându-i să efectueze toate operațiunile normale de ridicare și poziționare a sarcinii. Un motor electric de 15 kW și o pompă cu piston de 90 litri / min garantează performanța și precizia necesare pentru fiecare mișcare.

Notarea modelelor

Luând ca exemplu modelul TR60.250, manipulatoarele rotative Bobcat sunt denumite în conformitate cu linia de produse (T = telescopic și R= rotitor),, capacitatea de ridicare (6,0 tone) și înălțimea de ridicare (25 m).

Gama pentru Europa cuprinde zece modele de telehandlere rotitoare telescopice: TR40.180, TR50.180, TR50.210, TR50.250, TR60.210, TR60.250, TR70.260, TR60.300, TR60.350 și TR60.390.