Informaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje pentru construcţii

Noul excavator pe șenile DX140LC-7K de 14 t de la DEVELON

Develon, fosta Doosan Construction Equipment, a lansat noul excavator pe șenile DX140LC-7K de 14,6 tone, înlocuind modelul anterior, DX140LC-7, care s-a bucurat de un real succes în întreaga lume. În timp ce performanțele tehnice și viteza de lucru, acestea sunt similare cu cele ale modelului DX140LC-7, noul utilaj încorporând numeroase îmbunătățiri care sporesc siguranța și confortul atât pentru operator, cât și pentru șantier.

 

Principalele noutăți aduse de noul model DX140LC-7K includ:

   * Un acces mai simplu și mai rapid la punctele de întreținere zilnice,

   * O accesibilitate mai bună a operatorului la partea superioară, rutieră, a utilajului,

   * Vizibilitate mai bună în spate,

   * Vizibilitate mai bună pe partea dreaptă,

   * Un sistem de comandă și control integrat, complet nou, ce implică utilizarea unei tablete, cu un timp de răspuns rapid.

Un service mai rapid și mai simplu, datorat unui acces mai bun la rezervorul DEF și la furtunul de alimentare cu combustibil al excavatorului DX140LC-7K. Operatorul are un acces mai simplu la nivelul comportamentului motor, datorită unor noi trepte anti-alunecare și a balustradelor poziționate în spatele cabinei. Treptele anti-alunecare asigură un acces sigur spre noua ușă montată pe partea laterală a excavatorului.

DX140LC-7K are, de asemenea, un nou design aplatizat al capotei motorului, care a redus înălțimea maximă a acesteia de la 1285,5 mm la 1070 mm, înălțime ce se păstrează constantă pe toată partea din spate a utilajului. Noul design asigură acum o vizibilitate mult mai bună pentru operator atât în spate, cât și în partea dreaptă a mașinii.

Compartimentului motor

În interiorul compartimentului motor au fost făcute modificări importante pentru a reduce înălțimea capotei, fiind repoziționată inclusiv priza de putere PTO care asigură transmiterea cuplului direct de la motor la pompa principală. De asemenea, au fost aduse modificări importante la nivelul sistemului de post-tratare a gazelor arse, acesta fiind acum mult mai compact și deci ocupând un spațiu mai mic.

De asemenea, o altă modificare internă importantă adusă circuitului hidraulic al excavatorului DX140LC-7K a fost reprezentată de renunțarea la supapele de sens ale circuitului hidraulic principal, astfel asigurându-se un debit mai bun de lucru fără posibilitatea de a apărea suprapresiune. Acest lucru a fost posibil deoarece conform normelor UE există obligatoriu supape de sens la nivelul brațului și contrabrațului. Astfel s-au redus pierderile de presiune și a scăzut temperatura lichidului hidraulic în timpul lucrului. Filtrul de aer a fost de asemenea mutat, acum fiind mai eficient și mai puțin zgomotos.

Cabina operatorului

În interiorul cabinei operatorului, monitorul de control central a fost înlocuit cu o tabletă cu un design de ultimă generație. Sistemul de comandă cu pedală și control hidraulic a fost înlocuit cu unul cu control electronic, împreună cu un sistem hidraulic simplificat.

Cabina de ultimă generație a modelului DX140LC-7K continuă să exceleze în ceea ce privește spațiul și ergonomia, oferind operatorului mai mult confort și posibilitatea de a acționa utilajul mai simplu, dar mai exact. Pe lângă noul monitor, operatorul a primit un scaun ergonomic, în plus având la dispoziție mai multe funcții standard decât cele disponibile pe alte utilaje de pe piață.

 

Alte caracteristici importante ale cabinei

* DAB audio (pentru apeluri hands-free și Bluetooth),

* Pornire fără cheie (DEVELON Smart Key) și blocare/deblocare de la distanță,

* Scaun cu suspensie pneumatică complet reglabil cu încălzire (cu funcție opțională de răcire),

* Ștergător paralel și sistem pedalier cu design nou,

* Un flux de aer îmbunătățit pentru dezghețare și aer condiționat,

* 9 x lumini de lucru cu LED-uri în dotarea standard/plus încă 2 lumini cu LED opționale,

* AVM – Around View Monitor cu camere ce oferă vizibilitatea 360° (opțional).

 

Noul excavator folosește un sistem hidraulic inteligent care oferă o îmbunătățire cu aproximativ 30% a randamentului, prin creșterea vitezei ciclurilor de lucru, comparativ cu modelele anterioare de excavatoare. Acest sistem controlează inteligent distribuția optimă a debitului hidraulic atunci când atât brațul, cât și atașamentul funcționează simultan, având o nouă supapă principală, dar și o linie hidraulică suplimentară care menține debitul hidraulic continuu către atașament, chiar și atunci când brațul principal lucrează.

Sistemul de comenzi Smart Power SPC3

DX140LC-7K este pus în mișcare de un motorul diesel D34 cu 4 cilindri, ce îndeplinește normele de poluare Stage V și care asigură o putere de  86 kW (115 CP) la un regim nominal de 2.000 rpm. Performanța impresionantă a motorului în combinație cu supapa principală hidraulică și sistemul SPC3 Smart Power Controls asigură o economie de combustibil sporită. Există patru moduri de lucru disponibile pe DX140LC-7K, iar operatorul poate seta funcțiile de putere P+, P, S sau E atât în modul de lucru unidirecțional, cât și bidirecțional.

 

Sistemul de Management Telematic

DX140LC-7K oferă în dotarea standard, instalat din fabrică, sistemul de management telematic de ultimă oră de la Develon pentru monitorizarea flotei. Acest sistem oferă o soluție de management al flotei bazată pe web, foarte utilă pentru monitorizarea performanței și garantarea securității utilajelor.

 

Similare

1 din 962