Home Constructii Constructii civile Piața de construcții din sud-estul Europei va crește în 2017
Piața de construcții din sud-estul Europei va crește în 2017

Piața de construcții din sud-estul Europei va crește în 2017

0

Conform unui raport publicat de EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association), asociația care analizează piețele de construcții din Bulgaria, Croația, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Turcia și Ucraina, regiunea de sud-est a Europei va înregistra rezultate pozitive pe parcursul lui 2017.

Previziunile realizate arată că după ce în 2016, sectorul de construcții civile s-a confruntat cu o scădere în țările mai sus menționate, anul acesta, dar și în cei care vor urma, este așteptată o creștere semnificativă pe întreaga piață de construcții. Fiecare dintre țările analizate au estimat creșteri de peste 5% pentru 2017 și rezultate și mai bune pentru anul care va urma, concluzia fiind aceea că piața de construcții din Europa de Sud-Est nu se va extinde semnificativ înainte de 2018.

Piața de construcții din România a înregistrat pe parcursul lui 2016 un progres de 3,7%, comparativ cu previziunile inițiale de 3,4%. Evoluția a fost posibilă datorită rezultatelor foarte bune din sectorul rezidențial, cel al construcțiilor industriale, al celor logistice, precum și al construcției de drumuri.

Potrivit estimărilor EECFA, în 2017, în țara noastră este așteptată o creștere de 5,2%, cu mențiunea că sectorul construcțiilor civile va avea parte de o scădere, ca urmare a încetinirii implementării proiectelor majore, cauzată de alegerile parlamentare. În 2018, piața de construcții din România va crește cu 8,6%, ca urmare a unei evoluții pozitive a segmentului rezidențial care, potrivit estimărilor, se va majora cu 10%.