Home Informaţii la zi Piața europeană de echipamente, la cel mai bun nivel post-criză
Piața europeană de echipamente, la cel mai bun nivel post-criză

Piața europeană de echipamente, la cel mai bun nivel post-criză

0

Vânzările de echipamente de construcții din vestul Europei au crescut cu 13%, la 160.562 de unități, se arată într-un nou raport al companiei de cercetare Off-Highway Research, care mai precizează că acesta este cel mai bun nivel al cererii de utilaje de după criza financiară.

“Piața din Europa se află în cel mai bun moment al său din ultimii zece ani. Cererea va persista și în 2018 și 2019, după care se estimează că va scădea în jurul a 150.000 de unități în anul 2022”, a declarat Chris Sleight directorul general al Off-Highway Research.

Deși anumite țări încă nu și-au revenit complet după căderea pieței, cele din sudul Europei și alte câteva din centrul și nordul continentului au avut parte de vânzări tot mai bune. Cea mai mare revenire s-a înregistrat pe cea mai mare piață de utilaje din Europa, Germania, care cu 39.062 de unități vândute a atins cel mai bun nivel de vânzări de la boom-ul din anii 1990. În plus, cererea de utilaje Suedia și Norvegia a depășit punctul cel mai înalt înregistrat la mijlocul anilor 2000.

Cea mai mare creștere în procente a fost raportată în Spania și Portugalia însă, chiar și cu această majorare robustă, volumele sunt încă mici și nu reflectă pe deplin realitatea pieței. Același lucru se întâmplă și în Italia care deține 9% din totalul pieței europene, procent care însă reprezintă doar 50% din nivelul vânzărilor de dinainte de criză.  Franța a avut parte de o majorare de 18% a vânzărilor de echipamente în 2017, continuând astfel revenirea din 2016, iar piața din Marea Britanie a avut parte în 2017 de o creștere de 15%, față de anul precedent.