PILINGMASTER

PILINGMASTER

0

Atunci când a dezvoltat noua soluţie de săpare verticală Pilingmaster, care aduce clienţilor economii substanţiale, JCB a creat nu numai un echipament inovator, ci și un sector cu totul nou în domeniul ingineriei solului, care trasează o linie de demarcaţie clară între dispozitivele de săpare mini și mașinile pe șenile de dimensiuni mari.

Cu o greutate operaţională mai mică de 12 t, acest echipament special de săpare verticală, dezvoltat în colaborare cu cei mai buni specialiști în ingineria solului din Marea Britanie, oferă o flexibilitate și o manevrabilitate greu de găsit, chiar la nivelul pieţei mondiale.

Inginerie în adevăratul sens al cuvântului

Dezvăluit pentru prima oară în stadiu de proiect, în urmă cu doi ani de zile, Pilingmaster a fost dezvoltat și îmbunătăţit la maximum. Îmbunătăţirile au constat în actualizarea sistemului de transmitere a forţei între motorul hidraulic și unealta de lucru (Kelly-bar), consolidarea cadrului de săpare și creșterea performanţei motorului și a troliului.

Spre deosebire de un utilaj convenţional, Pilingmaster beneficiază de o cupă frontală comandată cu joystick, ce poate fi utilizată pentru a îndepărta materialul de care nu este nevoie și pentru a curăţa șantierul, după încheierea operaţiunilor de săpare, înlăturând astfel nevoia de a apela la un al doilea utilaj pe șantier, ceea ce practic înseamnă mai puţine costuri pentru antreprenor.

Bazat pe dispozitivul cu tracţiune integrală și șasiul cu direcţie pe patru roţi al celui mai puternic buldoexcavator JCB, Pilingmaster furnizează o manevrabilitate unică, atât în timpul lucrului, cât și la deplasarea între două puncte de lucru.

JCB Pilingmaster furnizează un cuplu maxim de până la 1,25 de t, utilizează foreze cu diametre între 350-600 mm, la o adâncime de forare de 14 m. Dotat cu un burghiu obișnuit de 450 mm, mașina are o productivitate de până la 150 m lineari/zi, o performanţă uimitoare raportată la greutatea și dimensiunea sa. Cu o înălţime de transport mai mică de 4 m, echipamentul se poate deplasa de la un șantier de lucru la altul, cu o viteză de până la 40 km/oră, eliminând astfel necesitatea unui mijloc de transport costisitor, reducând și mai mult timpul și costurile. Sistemul standard Auto Smoothride (SRS) reduce vibraţiile și îmbunătăţește confortul operatorului.

Cabină inteligentă

Cabina confortabilă oferă o vizibilitate de 360 de grade pe șantier, mărind siguranţa și crescând productivitatea. Geometria braţului este perfect echilibrată, permiţându-i operatorului să sape în apropierea structurilor existente, care în combinaţie cu manevrabilitatea mașinii, o transformă într-o opţiune extrem de versatilă pentru contractori, pe șantierele înguste. Prin folosirea buldoexcavatorului JCB ca bază, Pilingmaster vine la pachet cu o cabină ergonomică, dotată cu scaune încălzite, cu suspensie, funcţii de control la îndemână și un spaţiu generos de depozitare.

Un nou display din interiorul cabinei pune la dispoziţia operatorului toate datele de forare, inclusiv verticalitatea, adâncimea săpării și indicatorii de presiune pentru forţa de apăsare pe sol și cuplul de rotaţie aplicat. Mașina beneficiază, de asemenea, de toate funcţiile automate ale buldoexcavatorului JCB, inclusiv Auto Check, care permite verificarea zilnică electronică a utilajului, Auto Idle pentru reducerea turaţiei motorului atunci când mașina nu lucrează, Auto throttle sau Auto Stabiliser Up.

Un echipament de înalt randament

Cu ajutorul furcilor integrate, Pilingmaster poate manevra materiale paletizate cu o greutate de până la 2 t, în timp ce un circuit hidraulic adiţional permite utilizarea unor echipamente portabile de lucru în șantier, în paralel cu funcţionarea utilajului montat pe buldoexcavator. Astfel, există posibilitatea de a lucra cu o gamă largă de unelte precum concasoare/spărgătoare, pompe și ferăstraie.

Pilingmaster utilizează o bară Kelly robustă, cu multiple secţiuni interne, ceea ce îi permite să atingă adâncimi de până la 14 m, fără să fie nevoie să stopeze forarea, pentru a adăuga secţiuni adiţionale. Noul echipament de la JCB este pus în mișcare de un motor diesel Tier 4 Final EcoMAX, care oferă o putere de 81 kW (109 CP) și un cuplu de 516 Nm. Accesul la componente se face foarte ușor, prin simpla ridicare a capacului motorului.

Dispozitivul de săpare poate fi strâns, pentru a permite desfășurarea operaţiunilor de service la nivelul solului, dar și a realimentării. Utilajul este echipat standard cu sistemul telematic LiveLink, ce le permite managerilor de flote să depisteze locaţia și să obţină date despre funcţiile de diagnostic.