Home Informaţii la zi Polaris a ales FORD, pentru servicii de calitate
Polaris a ales FORD, pentru servicii de calitate

Polaris a ales FORD, pentru servicii de calitate

0

Compania Polaris M Holding este una dintre cele mai mari companii de prestări servicii de salubrizare existentă pe piaţa de profil din România. Istoria sa începe în anul 1998, în municipiul Constanța, prin câștigarea licitaţiei deschise organizată de Primăria Municipiului Constanţă. De-a lungul anilor, compania Polaris a reuşit să-şi extindă activitatea în mai multe zone din ţară. În prezent, compania Polaris îşi desfăşoară activitatea în 7 oraşe: Constanța, Târgu Jiu, Năvodari, Mangalia, Alba Iulia, Bumbești Jiu, Slobozia, precum şi în judeţele Teleorman şi Timiş. Compania Polaris deţine capital 100% românesc, deserveşte cca. 1 milion locuitori şi creează în prezent peste 1.300 locuri de muncă.

În prezent, flota de mașini utilitare numără 26 de vehicule marca Ford, și cifra va crește în continuare, așa cum ne-a declarat domnul Alfredo Governale, director general al companiei Polaris. O activitate dură, putem adăuga noi, în care numai cele mai bune camioane pot rezista proba uzurii în timp. Deci, de ce Ford? Și mai ales, cum se comportă primele camioane Ford, care iată deja au ieșit din garanție? Domnul Governale ne-a acordat un interviu amplu, un interviu în care nici o întrebare, oricât de directă, nu a fost lăsată fără un răspuns pe măsură.

Domnul Alfredo Governale este inginer mecanic cu specializare autovehicule rutiere, și lucrează la Polaris M Holding de peste 12 ani, timp în care sa ocupat mereu de flota companiei, de la comanda de autospeciale, finanţare, asigurare monitorizare şi întreţinerea lor: În mod constant analizez tot ce ţine de flota noastră, căutând mereu soluţiile optime pentru a creşte eficienţa parcului auto. Pot spune că am ales marca Ford după o testare îndelungată.

Utilaje&Construcții: Serviciile de salubrizare reprezintă un punct sensibil pentru populaţia oricărei aşezări urbane sau rurale, indiferent de dimensiuni. Ce reprezintă, din punctul dvs de vedere, servicii de salubrizare profesionale? se limitează numai la colectarea deşeurilor, sau se extend şi la trierea, reciclarea, depozitarea definitivă…?

Alfredo Governale : Astăzi ne mândrim cu o experienţă în domeniu de peste 20 ani. Îmbunătăţirea continuă a serviciilor, gradul ridicat de competent profesionala al angajaţilor noştri, devotamentul pentru satisfacerea celor mai exigent nevoi ale cetăţenilor sunt principii de bază pe care se axează activitatea Polaris M Holding.

Prin specificul profesiei noastre, suntem zi de zi martorii efectelor dăunătoare pe care activitatea noastră cotidiană o are asupra mediului înconjurător. Ne dorim ca activitatea prestată de noi să ajute la îmbunătăţirea mediului înconjurător, motiv pentru care am iniţiat servicii de colectare separată a deşeurilor şi de conştientizare a populaţiei asupra importanţei protejării mediului. Tot din acest considerent am inaugurat în anul 2005 linia de sortare a deşeurilor reciclabile.

Misiunea companiei Polaris este de a construi un viitor mai curat împreună cu locuitorii oraşelor în care-şi desfăşoară activitatea de salubritate.

Cefin – un partener pe care te poți baza

Colaborarea dintre firma CEFIN, importatorul unic al mărcii FORD Trucks pentru România și POLARIS durează de 20 de ani. Și totuși… înainte de a alege FORD, camioanele au fost testate alături de alte mărci, scopul fiind acela de a alege pe cel mai bun.

Utilaje&Construcții:  FORD Trucks reprezintă o marcă agreeata de dvs încă de la intrarea pe piaţa din România. Care sunt argumentele care v-au convins să achizitonati Camioane marca FORD, în condiţiile unei competiţii acerbe pe această piaţă?

Alfredo Governale : Pot să spun că noi am fost chiar primii clienţi care au achiziţionat autospeciale de la Ford Trucks, este vorba de gunoiere şi automaturatpri. Nu aleg niciodată o autospecială fără o analiză, lucru care s-a întâmplat şi pentru acest produs. Am ales Ford după ce am analizat timp de un an autovehicule de la mai mulţi producători. Ce m-a convins de la început a fost robusteţea şi simplitatea lor în ceea ce priveşte electronica, lucru care s-a dovedit foarte important în alegerea finală.

Utilaje&Construcții:  După achiziţia primelor utilitare FORD, povestea a mers mai departe. Cum s-au comportat autocamioanele FORD în tot acest timp?

Alfredo Governale : În momentul de faţă am ajuns la un număr de 26 de vehicule Ford (22 gunoiere şi 4 automăturători), ți acesta este doar la început, deoarece suntem într-o fază de înnoire a flotei la mai multe puncte de lucru. Gunoierele, la nevoie pe timp de iarnă, o să fie echipate cu lamă pentru pluguit zăpadă.

În momentul de faţă am autospeciale Ford care au şi ieşit din perioada de garanţie şi încă nu am apelat la service decât pentru întreţinerea periodică. Sunt vehicule foarte robuste (am avut cazuri de supraîncărcare care nu au creat nici un fel de problemă la şasiu), simple de folosit în exploatare şi în întreţinere.

În medie lucrează cca. 220 ore/lună cu un singur schimb, dar activitatea de colectare a deşeurilor este oricum diferită pentru fiecare punct de lucru şi ţine de mai mulţi factori.

Utilaje&Construcții:  Din punct de vedere al activitatii de service şi reparaţii, cum apreciaţi cooperarea cu firma CEFIN, importatorul unic al mărcii FORD Trucks pentru România?

Alfredo Governale : Colaborarea între Cefin şi Polaris M Holding a început acum cca. 20 de ani şi pot să spun că ambele companii au crescut împreună şi s-au susţinut atunci când era nevoie. Nu mai este vorba de colaborare, Cefin pentru noi este un partener pe care ne putem baza. Serviciile de post vânzare descriu cel mai bine avantajele de a coopera cu Cefin. Mereu am avut răspunsuri şi soluţii rapide la orice tip de solicitare trimisă la service.

Configurația standard FORD pentru activități de salubrizare

Configuraţia cea mai utilizată de flota companiei Polaris de gunoiere este un şasiu 4×2, cu o sarcină maximă admisă între 15 şi 19 tone şi o suprastructură cu o capacitate de 14-18 mc (grad de compactare 5:1 sau 6:1). Gunoiera Ford (şasiu 4×2, motor de 9 litri şi 240 kw, 19 tone sarcina maximă admisă echipată cu compactor de 15 mc, grad compactare 6:1) a fost aleasă pentru a înlocui o mare parte din flota de gunoiere ce trebuia reînoită.

POLARIS – un parc auto impresionant pentru servicii de calitate

Parcul POLARIS cuprinde 200 de autospeciale active în flota din întreaga țară.

Domeniul de activitate al firmei se împarte în principal în:

 • Colectare şi transport deşeuri,
 • Măturat stradal,
 • Deszăpezire.

Parcul este compus în principal de următoarele tipuri de autovehicule:

 • Autogunoiere de 7, 8, 14, 15, 16, 18 şi 23 mc,
 • Autospeciale multifuncţionale tip hooklift care pot fi echipate cu următoarele suprastructuri:
  • Împrăștietor material antiderapant;
  • Cisternă pentru stropit/spălat carosabil;
 • Autospeciale dotate cu braţ macara tip graifer;
 • Autospecială multibena tip skiploader;
 • Automăturători stradale;
 • Autospeciale multifuncţionale care pot fi echipate cu următoarele suprastructuri:
  • Automăturătoare
  • Imprastiator material antiderapant;
 • Automăturători şi aspiratoare pentru trotuar;

Autospeciale de spălat şi igienizat pubele/containere