Home Informaţii la zi Premieră mondială – KOMATSU  PC490HRD-11 “BEST IN CLASS”
Premieră mondială – KOMATSU  PC490HRD-11 “BEST IN CLASS”

Premieră mondială – KOMATSU  PC490HRD-11 “BEST IN CLASS”

0

Noul utilaj PC490HRD-11 este cel mai recent din gama de excavatoare de demolare de mare capacitate de la Komatsu. Acesta oferă pentru prima dată pe piață, o înălțime de lucru 32 m, cea mai mare disponibilă pentru clasa de 60 de tone și poate fi configurat în șase moduri de lucru diferite. Dar performanțele sale unice pentru această clasă nu se opresc aici: utilajul poate utiliza un echipament de demolare de 2 tone atunci când lucrează la înălțimea maximă de 32 de metri, un ciocan pneumatic sau foarfecă de 3,34 tone la 28 metri și poate funcționa cu un instrument de demolare de 5 tone pentru înălțimi mai mici de 17,4 metri.

Noul excavator Komatsu PC490HRD-11 un utilaj deosebit de util de către constructori deoarece acesta permite utilizarea unei game diversificate de echipamente, extrem de puternice, la înălțimi mari, cu un control perfect al mișcărilor de lucru din partea operatorului. Siguranța reprezintă un alt element forte al utilajului, în condițiile în care acesta lucrează lângă structuri înalte și poate disloca bucăți din construcții de greutate mare, aceasta regăsindu-se de la construcția șasiului și până la gradul înalt de securitate al cabine, care îndeplinește cele mai exigente standarde ROPS și FOPS.

Conceput pentru eficiență

Komatsu PC490HRD-11 oferă o concepție nouă asupra modului de lucru, permițând operatorului să lucreze în cea mai largă gamă posibilă de echipamente, cu un control optim și în perfectă siguranță. Proiectat și dezvoltat pe baza opiniilor și cerințelor clienţilor Komatsu din Europa, utilajul este construit în propria fabrică Komatsu Europe, situată lângă Newcastle, în nord-estul Angliei.

Întreaga mașină funcționează ca un sistem complet, unitar, cu o funcționare lină și perfect adaptată fiecărui operator, oferind în același timp o precizie înaltă, o mare stabilitate și confort de primă clasă. Masa sa proprie variază între 55.200 kg și 73.400kg, motorul său Komatsu, construit pentru a îndeplini normele de poluare EU Stage V oferă o putere de 270 kW / 362 CP la 1.900 rpm, cu un impact minim asupra mediului.

Recomandat pentru mediul urban

Preocupările ecologice sunt în creștere, iar zonele urbane sunt din ce în ce mai sensibile la emisiile poluante, cerințele autorităților fiind extrem de restrictive, oriunde în lume și în special în Europa. Din acest punct de vedere, PC490HRD-11 oferă clienților Komatsu un avantaj extraordinar, aceștia având acum posibilitatea de a participa la orice licitație de șantier în mediul urban, având toate acreditările necesare, din punctul de vedere al mediului, dovedind în același timp preocuparea de a investi într-un viitor mai curat și mai sigur.

Puternic înseamnă și rapid

Noul excavator Komatsu PC490HRD-11 oferă putere de lucru la înălțimi mari, dar și rapiditate, nu numai din punctul de vedere al vitezei de lucru. Astfel, activitatea sa poate fi reconfigurată cu ușurință în funcție de cerințele de moment ale punctului de lucru de pe șantier. Sistemul de schimbare al accesoriilor brațului include conectori rapizi supradimensionați pentru conductele hidraulice, aceștia având misiunea de reduce efectele posibilei contra-presiuni sau încălzirea lichidului de lucru hidraulic, fără a limita însă debitul, efecte care apar de multe ori atunci când se lucrează cu echipamente de putere mare.

De asemenea, Komatsu PC490HRD-11 oferă un mod de lucru sigur și fără stres pentru operator datorită sistemului automat de control al razei de lucru, acesta putând lucra pe întreaga suprafață din jurul utilajului, de 360 grade, fără nici o problemă de pierdere a stabilității, compensarea fiind făcută automat.

Deoarece este un utilaj de mare tonaj, Komatsu a depus eforturi semnificative şi în privinţa modalităţii de transport a excavatorului PC490HRD-11. Astfel, fiecare secțiune a echipamentului de lucru este prevăzută cu puncte de prindere și cu inel de ridicare pentru a permite manevrarea și fixarea echipamentului pe o remorcă în condiții de siguranță. Mașina însăși a fost proiectată pentru a fi cât mai compactă și mai ușoară, fără a compromite durabilitatea sa în timp.

Sistemul de șenile oferit în dotarea standard este mecanic-variabil menținând centrul de greutate cât mai jos, oferind astfel o stabilitate excepțională, în condițiile. Reglarea variabilă a ecartamentului cu ajutorul unui sistem hidraulic oferă o configurare rapidă și simplă a utilajului odată ajuns pe șantier, lățimea sa de lucru fiind de aproape 4 m, în același timp lățimea de transport fiind sub 3 m, ceea ce reprezintă un avantaj enorm din punctul de vedere al costurilor, acesta putând fi urcat pe un trailer normal, fără a fi considerat agabaritic.

Komatsu a încorporat, de asemenea, o serie de funcții deosebite pentru a spori confortul operatorului, precum modul de activare a ștergătoarele de parbriz frontale și cel al funcțiilor de înclinare a cabinei, acestea putând fi activate fără ca operatorul să ridice mâna de pe comenzile principale.

Sistemul KOMTRAX,  cel mai performant sistem de monitorizare wireless disponibil pe piață, dezvoltat de Komatsu încă din anul 2000, este acum mai eficient ca oricând, oferind informații în timp real legate de funcționarea mașinii, de la date strict tehnice și până la informații privind productivitatea orară. Acesta, împreună cu programul de întreținere Komatsu CARE reprezintă garanția unei exploatări corecte și cu maxim de eficiență a noii generații de excavatoare specializate Komatsu PC490HRD-11.

Unicul importator pentru România al utilajelor terasiere Komatsu este compania MARCOM RMC’94 srl (www.marcom.ro).