Constructii civileDezvoltare durabilaInformaţii la ziInfrastructuraNewsOnline

Premiile Internaţionale LafargeHolcim, start pentru a cincea ediţie

Organizată de Fundaţia LafargeHolcim pentru Construcţii Durabile, cea mai importantă competiţie la nivel mondial în materie de proiectare durabilă – Premiile Internaţionale LafargeHolcim – a dat startul înscrierilor pentru cea de-a cincea oară. Arhitecţi, proiectanţi, ingineri sau firme de construcţie care doresc să participe cu proiecte inovatoare, mai au timp să se înregistreze până pe data de 21 martie 2017, iar cursa se anunţă deja una foarte strânsă.

Concursul internaţional se va desfășura în paralel în cinci regiuni geografice– fiecare cu propriul juriu format din specialiști renumiţi și independenţi. Juriile vor fi conduse de Harry Gugger (Europa), Ray Cole (America de Nord), Angelo Bucci (America Latină), Nagwa Sherif (Africa Orientul Mijlociu) și Donald Bates (Asia Pacific).

Competiţia organizată de LafargeHolcim își propune să premieze proiecte aflate într-un stadiu avansat în ceea ce privește proiectarea din domeniile: arhitectură, construcţii și inginerie civilă, arhitectură peisagistică și design urban, precum și tehnologia materialelor, produselor și construcţiilor. Competiţia include și o categorie Next Generation (generaţia viitoare) care se adresează viziunilor și ideilor tinerilor profesioniști și studenţi din domeniile relevante.

Principala categorie din cadrul competiţiei se adresează arhitecţilor, proiectanţilor, inginerilor, deţinătorilor de proiecte, constructorilor și firmelor de construcţie care vin cu răspunsuri sustenabile în ceea ce privește construirea și construcţiile contemporane. Proiectele trebuie să se afle la un nivel avansat în ceea ce privește proiectarea, să aibă o probabilitate de execuţie mare și să nu se fi început construcţia acestora înainte de 4 iulie 2016.

Focus pe generaţia tânără

Potrivit regulamentului concursului, studenţii și profesioniștii cu vârsta de până în 30 de ani își pot înscrie în competiţie conceptele vizionare, ideile curajoase și soluţiile ingenioase indiferent de probabilitatea de implementare efectivă a acestora.

Înscrierea în competiţia online este gratuită: www.lafargeholcim-awards.org/enter. Proiectele trimise vor fi evaluate în baza a cinci „teme ţintă” privind construcţiile durabile – abordând astfel sustenabilitatea dintr-o perspectivă holistică. „Temele ţintă” acoperă inovaţia și transferabilitatea, standardele etice și incluziunea socială, performanţa de mediu și a resurselor, viabilitate economică și compatibilitatea și impactul contextual și estetic.

Câștigătorii vor fi anunţaţi în cadrul ceremoniilor de acordare a Premiilor care vor avea loc în fiecare regiune în a doua jumătate a anului 2017 și se vor califica automat în competiţia Premiile LafargeHolcim de la nivel global programată în 2018. Valoarea totală a premiilor oferite în cadrul celei de-a cincea ediţii a Premiilor internaţionale LafargeHolcim se ridică la 2 milioane de dolari.

Similare

1 din 910