Home Constructii Exploatari de suprafata si subteran Romdril – dealer exclusiv Fraste în România
Romdril – dealer exclusiv Fraste în România

Romdril – dealer exclusiv Fraste în România

0

Romdril îşi completează gama de produse din portofoliu cu instalaţiile de forat Fraste, continuând tradiţia firmei prin care pune la dispoziţia clienţilor săi cele mai performante utilaje ce pot asigura eficienţă, rapiditate şi calitate în execuţie. Toate acestea sunt corelate cu intervenţii de service rapide ale echipelor tehnice instruite în companiile furnizorilor.

Fraste este o companie italiană de familie, înfiinţată în anul 1964, care în present deţine o unitate de producţie cu o suprafaţă totală de 40.000 metri pătraţi şi 70 de angajaţi, caracterizată de o mare putere de inovaţie, răspunzând tuturor cerinţelor în materie de execuţie a puţurilor de apă, geotermale, de investigaţie geotehnică şi seismică, a micropiloţilor, injecţie şi a ancorelor. Încă de la înfiinţare, Fraste a creat propriul departament de proiectare, cu o echipă de ingineri bine instruiţi, care contribuie definitoriu la succesul companiei. Toate maşinile Fraste au comenzi hidraulice proporţionale, ergonomic dispuse pentru o manevrare uşoară de către operator.

Opţiunea de comandă radio, de la distanţă este disponibilă pentru toate utilajele din gama Fraste, ceea ce permite operatorului să se poziţioneze în cadrul aplicaţiei astfel încât să aibă cea mai bună vizibilitate. Fraste dispune de patentul propriu pentru încărcătorul automat de prăjini, ceea ce aduce un maximum de randament în execuţie. Acesta, combinat cu mandrina de pe capul rotativ, poate reduce în mod deosebit timpul de execuţie a unui foraj de mare adâncime şi, de asemenea, permite lucrul cu un singur operator din moment ce intervenţia fizică a operatorului este exclusă. Capetele rotative produse de Fraste au un număr mare de viteze şi cupluri care pot fi reglate discret sau continuu, permiţând astfel lucrul în studii geotehnice sau de eşantionare ca şi execuţia de puţuri de mare adâncime cu aceeaşi maşină. Încărcarea prăjinilor se face prin deplasarea lateral a capului rotativ sau prin rotirea în faţă la 90 de grade a mandrinei.

Cuplurile foarte mari ale utilajelor Fraste permit diametre mari de foraj, iar pompele de noroi de debite mari permit evacuarea rapidă a detritusului obţinut în forare. Maşinile pot fi utilate cu două capete rotative pe mast, facilitând astfel lucrul tubat la mari adâncimi fără a utiliza noroi bentonitic şi folosind aerul comprimat furnizat de compresoarele instalate pe utilaj. Pentru a extrage tubulatura se folosesc menghine cu cilindri de extractive, iar desfacerea prăjinilor sau a tubulaturii se face cu ajutorul unui cilindru de desfacere de pe una din menghine. Pentru studii geotehnice echipamentele pot fi instalate pe camionete, şenile autobatante sau pe camioane, în funcţie de dimensiunile lor.

La Bauma 2013 Fraste a prezentat maşina Multidrill Hyndaga montată pe un pickup Ford Ranger. Instalatia de forat poate fi demontată, iar pickupul poate fi folosit independent. Poate fi instalată şi o unitate independent de măsurare a SPT, care suplimentează funcţiunea initial de eşantionare a maşinii. Aceasta are un motor Kubota de 44 CP, o forţă de extractive de 1.500 Kg și un cuplu de 340 daN.

Seria Multidrill este proiectată pentru forarea puţurilor de apă în circulaţie directă sau inversă. Utilajele pot fora şi cu ciocan de fund, cu şnecuri sau rotopercuţie. Se pot executa de asemenea puţuri pentru energie geotermală sau de eşantionare. Se pot dota cu capete rotative duble, cu sistem SPT, cu winch wireline pentru eşantionare rapidă la adâncimi mari, cu compresor de aer, generator electric de sudură etc. Pentru lucrul cu aer comprimat se poate instala un oiler de lubrefiere şi o pompă de spumă.

Seria Mito este special proiectată pentru lucrări de construcţii civile, ancore, injecţii, dar şi studii geotehnice. Din această serie fac parte modelele 40 şi 60 cu motoare de 100 şi 173 CP. Modelul 40 CS are unitate de putere detaşabilă şi dimensiuni reduse, care îi permit accesul şi lucrul în spaţii restrânse şi închise. Şi aceste maşini pot lucra cu ciocan de fund sau noroi, rotopercuţie sau şnecuri.

Seria cea mai puternică este seria FS cu maşini montate pe şenile sau camioane cu forţă de extractive de la 12 tone în cazul FS 250, până la 60 de tone la FS 600. Cuplurile sunt între 1.200 şi 3.500 daNm. Echipamentele sunt special proiectate pentru puţuri de apă, explorări minerale, studii seismice şi exploatări geotermale. Pot lucra cu toate sistemele (circulaţie directă şi inversă), noroi sau aer, ciocan defund sau drifter. Pot avea încărcătoare automate de prăjini, ca şi magazii de prăjini instalate pe camion. Pot fi operate de către un singur muncitor, datorită gradului înalt de automatizare. În caz de necesitate, circulaţia direct poate fi schimbată rapid în circulaţie inversă. Gradul înalt de tehnicitate şi dispozitivele de ultimă oră instalate pe maşinile Fraste ca şi service-ul oferit de Romdril pot asigura succesul oricărui client în domeniul său de activitate. La livrare, clientul obţine o documentaţie completă, scheme şi instrucţiuni de utilizare şi, de asemenea, un instructaj complet în sediul Fraste. Romdril poate furniza la cele mai bune preţuri, la cea mai înaltă calitate, toate sculele şi accesoriile necesare, precum şi toate informaţiile necesare.