Constructii civileDezvoltare durabilaInformaţii la ziOnline

Skanska Safety Week 2016 – Planifică pentru astăzi

Anul acesta, echipa noastră a avut privilegiul de a lua parte la Safety Week (25 aprilie-01 mai), cel mai important eveniment privind securitatea și sănătatea în muncă organizat de Skanska, un concept devenit tradiţie în calendarul global al companiei, încă din 2004, care contribuie la creșterea gradului de conștientizare a normelor de siguranţă și încurajează muncitorii să-și îmbunătăţească comportamentul pe șantier.

Sub deviza „Planifică pentru astăzi”, ediţia de anul acesta a implicat toţi angajaţii, inclusiv subcontractorii și furnizorii Skanska, la o serie întreagă de traininguri, demonstraţii și workshop-uri.

Studenţii UTCB, în vizită pe șantierul Green Court Bucharest

Pe lângă activităţi precum simularea unui incident de mediu, trainingul de prim ajutor, simularea unei evacuări în caz de incendiu, workshop-ul despre echilibrul dintre muncă și viaţa privată, concursul între angajaţi și workshop-ul cu tema „Planifică pentru astăzi”, Skanska Safety Week 2016 a inclus și vizita studenţilor de la Universitatea Tehnică de Construcţii București, pe șantierul clădirii C a proiectului Green Court Bucharest.

Însoţiţi de doamna Valentina Manea, prodecan al Facultăţii de Construcţii Civile, Industriale și Agricole București, cei peste 50 de studenţi au putut observa atât aspecte practice ale securităţii muncii pe șantier, cât și modul de lucru al muncitorilor, nu înainte însă de a participa la protocolul de instruire prezentat de Iulian Badea, Coordonatorul de securitate și sănătate în munca de pe șantier.

„Activitatea în cadrul companiei Skanska se desfășoară pe baza unui cod de conduită, prin care ne angajăm să oferim un mediu de lucru sigur, care are la bază patru valori: grija pentru viaţă (grija faţă de oameni și faţă de mediu), etică și transparenţă, colaborare (suntem mai buni împreună) și angajamentul faţă de clienţi”, a declarat acesta, subliniind faptul că tot din raţiuni legate de securitatea și sănătatea în muncă, organizarea de șantier este furnizată integral de Skanska.

„Protecţia si siguranţa muncii este dusă în Skanska la un alt nivel, este o activitate în care ne implicăm toţi. Oamenii care lucrează pe șantiere sunt deseori tributari unor mentalităţi din perioade anterioare prin care acceptă ca o stare de normalitate desfășurarea activităţilor în condiţii nesigure, fără să își dea seama că nu este normal să nu porţi echipament de protecţie, să lucrezi la înălţimi mari fără sisteme de protecţie, iar noi urmărim să schimbăm asta. Pe linie de securitate și sănătate în muncă ne dorim să facem mai mult decât alte companii din România prin educarea participanţilor la proiectele noastre. În condiţiile în care în România proiectele au anumite restricţii în ceea ce privește siguranţa seismică și protecţia la foc, comparativ cu alte ţări, care ridică implicit valoarea de investiţie, intenţionăm realizarea unor proiecte cu spaţii optime, cu costuri și perioade de timp limitate, și care din punct de vedere al sistemelor de instalaţii să asigure un confort cât mai ridicat”, a completat Cătălin Pană, Project Manager la Skanska Property Romania.

Green Court Bucharest

Amplasat în cea mai dinamică zonă a orașului, Floreasca – Barbu Văcărescu, complexul Green Court Bucharest dezvoltat de Skanska, cuprinde trei corpuri de clădiri de birouri (A, B și C) cu trei subsoluri și 11 etaje plus un etaj tehnic, fiecare cu o suprafaţă totală construită de aproximativ 18.000-20.000 de mp suprafaţă. Fiecare corp de clădire a fost construit în 20-22 de luni. Întregul proiect a avut trei etape de construcţie. În prima a fost construit subsolul clădirilor A+B și structura clădirii A, în cea de-a doua subsolul clădirii C și structura clădirii B, iar în faza a treia, cea din prezent, se finalizează structura clădirii C.

Skanska la nivel global

Unul dintre cele mai mari grupuri de construcţii și dezvoltare imobiliară din lume ­

Prezenţă în 11 ţări

43.000 de angajaţi

Peste 3.000.000 mp de spaţii de birouri dezvoltaţi la nivel global

500.000 mp dezvoltaţi în CEE.

Similare

1 din 877