Spectacol la cote înalte

Spectacol la cote înalte

0

Cu un stand dublu ca suprafață comparativ cu edițiile anterioare ale expoziției Bauma, Manitowoc a dorit să marcheze într-un mod unic două evenimente importante: 80 de ani de producție de mașini de ridicat și încheierea unui ciclu de cinci ani de inovație și excelență în inginerie.

Producătorul mondial a ales un mod inedit de prezentare a noii automacarale Manitowoc GMK6400 de 400 de tone, vizitatorii standului trecând, la intrare, chiar pe sub ea. O idee bună, dacă ținem cont de mărimea șasiului colosului cu șase axe, gabaritul acestuia fiind suficient de mare pentru a adăposti câteva zeci de oameni, care astfel au putut vedea cum arată o automacara privită de jos în sus.

Schimbările majore realizate în fabricile sale de către producătorul American s-au putut vedea în ansamblul lor la Bauma, aici fiind expuse macarale turn Potain, automacarale și macarale pe roți Grove sau şenilate cu braţ zăbrelit Manitowoc, majoritatea în premieră mondială. Calitatea acestor mașini extrem de complexe a fost subliniată și de către Philippe Cohet, vice-preşedinte executiv al Manitowoc: „În ultimii cinci ani ne-am concentrat pe îmbunătățirea calității componentelor și utilajelor produse în fabricile noastre, scopul final fiind acela de a dezvolta noi produse de calitate. Bauma 2013 a reprezentat prima noastră ocazie de a arăta tuturor celor interesați modul în care aceste schimbări ne-au permis să creăm unele dintre cele mai bune macarale de pe piață.“

Prezentând, în premieră mondială, şapte noi modele de macarale, Manitowoc a avut asigurat un succes de public deosebit, standul său fiind asaltat de vizitatori, majoritatea specialiști. Aceștia au putut vedea nu numai tehnologiile înglobate în noile utilaje expuse, dar și conceptele care au stat la baza proiectării acestora. Astfel, macaraua pe senile Manitowoc de 165 t, cod MLC165 a fost concepută pentru a înlocui două modele anterioare, 555 și 777. Utilizatorul beneficiază de un utilaj cu un design modular, uşor de transportat și care poate oferi o varietate mare de configurații, macaraua putând fi utilizată pentru diferite aplicații, precum fixarea stâlpilor de oțel, lucrări de intervenţii la instalaţii industriale, montaj elemente prefabricate la poduri şi viaducte, etc.

Macaralele turn Potain au o reputație excelentă printre constructorii de site-uri civile sau industriale, acestea urmând și ele strategia grupului, de a acoperi cu un singur model mai multe cerințe ale pieței. Modularitate a fost cuvântul de ordine dacă vorbim de noua serie Igo de macarale autoridicătoare.

Accentul s-a pus și pe transportul lor rapid de la un loc de lucru la altul, acestea putând fi configurate pentru un anumit site de lucru dinainte de a pleca pe teren, pentru a putea fi montate în cel mai scurt timp. De asemenea, toate macaralele de acest tip oferă înălțimi de lucru mai mari decât variantele anterioare.

GM K6400 Grove – pregătit pentru piață

Vizitatorii standului Manitowoc la Bauma 2013 au putut admira una dintre primele unități Grove, o automacara tot-teren GMK6400. Aceasta este una dintre cele mai așteptate macarale de la Manitowoc, prototipul fiind prezentat în anul 2012 în cadrul altor evenimente internaționale. Aceasta este considerate ca fiind unică pe piața mondială datorită capacităților sale de lucru deosebite.

Încrederea în acest produs considerat unicat este atât de mare, încât Andreas Cremer – all-terrain cranes product manager la Manitowoc – a declarat în cadrul unei conferințe de presă că: „am vrut să arătăm vizitatorilor la Bauma 2013 din ce motiv macaralele de la Manitowoc sunt diferite față de alte mărci de pe piață, în mod special modelul GMK6400 oferind clienților caracteristici de lucru ce nu pot fi întâlnite la oricare alt producător”. Acest model are cea mai bună diagramă de sarcină din clasa sa, un nou sistem de deplasare cum nu a mai fost văzut la această categorie și un sistem auto-ridicător unic prin performanțele sale numit Mega Wing Lift.”

Automacaraua model GMK6400 cu sarcină utilă de 400 t a fost cea mai mare automacara din standul Manitowoc.  Acesta a fost suspendată la 3 m deasupra solului, pentru a permite vizitatorilor să meargă pe sub ea și să obțină astfel o perspectivă unică a sistemului de deplasare MegaDrive, patentat de producător.

Macaraua a fost atent testată de către clienții din Europa ai producătorului Manitowoc încă din anul 2012, ca parte a Programului de parteneriat pre-producție Manitowoc. Pentru GMK6400, acest proces de testare în condiții reale de lucru s-a încheiat la începutul anului 2013, primele unități fiind deja livrate.

GMK6400 oferă cea mai bună capacitate de ridicare a unei automacarale cu șase axe de pe piața internațională, sistemul său de auto-ridicare a catargelor suplimentare de lucru, Mega Wing Lift fiind apreciat în mod deosebit de utilizatori. Brațul principal măsoară o lungime de 60 m, și atunci când se lucrează cu prelungitor, macaraua poate ridica greutăți pe care nici un alt model de pe piață cu șase sau șapte axe nu poate să le acceseze.

Compania Marcom RMC’94 Srl este unicul reprezentant al producătorului Manitowoc pentru România.