Home Constructii Constructii civile Statul oferă finanțare de 5,8 miliarde euro pentru proiecte de infrastructură
Statul oferă finanțare de 5,8 miliarde euro pentru proiecte de infrastructură

Statul oferă finanțare de 5,8 miliarde euro pentru proiecte de infrastructură

0

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a deschis astăzi apeluri de finanțare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare și de metrou cu un buget total de 5,8 miliarde euro din alocarea totală aferentă Programului Operațional Infrastructură Mare.

Cererile de finanțare se vor putea depune în perioada 01 iunie 2016 – 31 decembrie 2018. Pot primi finanțare atât proiecte fazate de infrastructură (nefinalizate până la finalul anului 2015), cât și proiecte noi, prioritizate la finanțare conform documentelor sectoriale de planificare strategică.

Bugetul apelului pentru infrastructura rutieră este de 3,27 miliarde euro, iar solicitantul eligibil este Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A., care este administratorul infrastructurii de transport rutier de interes european şi naţional și are atribuţii în dezvoltarea proiectelor de investiţii.

Proiectele finanțate în infrastructura feroviară au ca obiectiv finalizarea coridorului feroviar Rin-Dunăre (modernizarea liniei feroviare între graniţa cu Ungaria şi Constanţa), asigurând creşterea mobilităţii pe reţeaua feroviară TEN-T centrală, precum și modernizarea, eficientizarea și competitivizarea transportului feroviar. Bugetul apelului este de 1,85 miliarde euro, solicitanții eligibili fiind Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, Ministerul Transporturilor și alte categorii relevante de beneficiari, Autoritatea responsabilă cu realizarea reformei feroviare.

Pentru proiectele finanțate pentru infrastructura de metrou, bugetul apelului este de aproximativ 682 milioane euro, solicitantul eligibil fiind METROREX S.A.