Home Informaţii la zi Utilajele CASE, oricând gata de lucru
Utilajele CASE, oricând gata de lucru

Utilajele CASE, oricând gata de lucru

0

Motoarele produse de către FPT din seria Hi-eSCR reprezintă calea pentru performanță și succes ale utilajelor CASE. Nici un concurent nu poate oferi o soluție atât de inteligentă şi eficientă din punct de vedere al costurilor, dacă ținem cont de caracteristicile acestora, anunțate de către producător, precum faptul că nu are loc nici o regenerare a filtrului de particule DPF în timpul lucrului, nefiind necesară nici înlocuirea periodică a acestuia. De asemenea, acesta nu utilizează nici sistemele costisitoare de retratare DPF + SCR sau de recirculare a gazelora arse prezente la alte motoare, astfel că în cele din urmă, întreținerea lui ajunge să fie uşoară şi sigură.

Acesta este unul dintre motivele pentru care autograderele CASE sunt printre cele mai solicitate pe piața internațională. De asemenea, acestea sunt singurele de pe piață care satisfac normele TIER 4 bazându-se doar pe tehnologia de post-tratare SCR.

Gama de autogredere ASE 836C

Operațiunile zilnice de întreținere nu au fost niciodată atât de uşoare precum cele de la noile autogredere: toate punctele principale de control sunt situate pe partea stângă a mașinii, fiind ușor accesibile de la nivelul solului. Apărătorile de noroi sunt concepute pentru a fi funcționale și pentru a face mai sigure spațiile necesare operațiunile de întreținere periodică precum curățarea filtrului de aer sau completarea uleiului.

Transmisia Ergopower cu convertor de cuplu – funcția automată de schimbare a treptelor de viteză simplifică munca operatorului, acesta concentrându-se mai mult asupra activității principale de lucru. De asemenea, aceasta optimizează performanțele mașinii, permițând funcționarea motorului pe cea mai productivă zonă a curbei de putere.

Diferențialul este 100% automat, acesta putând transfera automat cuplul motor de la roata care patinează spre celelalte roți care au o aderență mai bună.  Astfel, operatorul se poate concentra asupra mișcărilor lamei, lăsând pe seama sistemului automat problemele de deplasare.

AWD cu mod de deplasare alunecare, precis pentru orice lucrare – acest modul de lucru pentru sistemele cu tracțiune integrală AWD echivalează cu existenţa a două maşini într-una singură. Modul hidrostatic face ca viteza punţii față să fie practic independentă de turaţia motorului: prin urmare, utilajul poate fi utilizat în aplicații de compactare, reducând astfel numărul de maşini necesare pentru construcţia unui drum. Indiferent de transmisia aleasă, 4 WD sau 6WD, autoscreperele din gama CASE 836C pot fi, de asemenea, echipate cu anvelope de 24″, acestea reprezentând soluția ideală pentru soluri dificile.

Proiectarea noului auto grader Case 836C revoluționează modul de control al unui astfel de utilaj, în general extrem de complicat, reușins un control perfect asupra parametrilor săi de lucru datorită unei frecări foarte scăzute dezvoltată în timpul funcționării, un cuplu ridicat și o stabilitate deosebită a lamei. Designul exclusiv al maşinii, cu mai puține puncte de ungere, reduce simţitor numărul operaţiunilor de întreţinere zilnică, iar costurile generale sunt astfel mai mici.

Structura în formă de „A” a şasiului compensează constant eforturile în timpul lucrului. Tensiunile laterale mari, tipice unui astfel de utilaj, sunt practic eliminate, astfel că durata de viaţă a maşinii este mult crescută. Lama utilajului poate fi rotită la mai mult de 90 de grade, ceea ce îi oferă flexibilitate în utilizare şi o productivitate crescută.

Excavatoarele cu roţi CASE WX

Oferă o performanță ridicată la ridicare și săpat, datorită unei structuri superioare compacte prin proiectare și unui design bine echilibrat. Proiectarea modulară a șasiului permite alegerea între mai multe tipuri de lucru, precum  puteți alege între a lucrar cu sistemul de calare, cu o lamă de buldozer sau o combinație a celor două. Vizibilitatea excepțională, stabilitatea și manevrabilitatea excepțională permit operarea chiar şi în zone restrânse, cum ar fi cele urbane.

Putere și control maxim – Excavatoarele cu roți din seria WX sunt proiectate pentru a oferi o productivitate și o precizie maximă. Hidraulica extrem de puternică este gestionată de sistemul CASE Intelligent Hydraulic System (CIHS) cu un singur processor, pentru o mai bună controlabilitate și diagnosticare simplificată. Excavatoarele cu roti CASE folosesc un sistem hidraulic cu trei pompe, dintre care o pompă dedicată funcției de tracțiune. Aceasta oferă o mișcare continuă și permite operatorului să efectueze săpături precise şi să obțină astel o foarte bună productivitate. Excavatoarele sunt echipate cu un sistem CASE Intelligent Swing (CIS), care permite operatorului să regleze viteza de rotire în funcţie de condițiile de lucru.

Seria Case WX are acum implementate și două noi moduri de lucru, extrem de ușor de selectat direct cu ajutorul joystickului, pentru a adapta mai bine comportamentul mașinii la sarcini specifice: MODUL STANDARD potrivit pentru aplicații generale, cu economii maxime de combustibil și MOD DE PUTERE pentru o productivitate mare și cicluri mai rapide.

Alte funcții de lucru oferite de către producătorul CASE sunt Automatic Powerboost, ce oferă performanțe maxime pentru operațiunile grele și funcția Power Limit Control ce monitorizează motorul și pompele hidraulice pentru a optimiza puterea acestora.

Motorul puternic respectă cele mai noi reglementari europene în domeniu ările privind emisiile de noxe. Un rezervor mare de combustibil, combinat cu un consum redus, permit operarea excavatorului timp de două zile fără realimentare. Toate filtrele și punctele de reumplere obișnuite sunt grupate pentru un acces ușor, iar sistemul de răcire este uşor de curăţat.

 

Midi-Excavatoarele CASE seria C

Excavatoarele de capacitate mijlocie CASE funcționează eficient în spații înguste, păstrând costurile de operare și nivelul de emisii la cote minime. Soluția unică non-DPF pentru motoarele Tier 4 și sistemul hidraulic de ultimă oră contribuie la un management optim al energiei folosite. Rezultatul: mai puțin combustibil, mai puține emisii, costuri de operare mai mici și performanțe crescute.

Designul său remarcabil, cu partea din spate scurtă și o geometrie a brațului din față specială, permite rotirea continuă la 360° pe o rază mai scurtă de 3 metri, ceea ce îl face ideal pentru şantierele urbane extrem de aglomerate.

Noua cabină oferă siguranță și confort, fără compromisuri, pentru zile de muncă lungi și productive. Excavatoarele de dimensiuni medii dins Seria C dispun de un motor Isuzu Motor de 4 cilindri ce dezvoltă 56 CP. Sistemul turbo împreună cu intercoolerul asigură un răspuns prompt și puternic chiar și la sarcini importante și contribuie la generarea de mai multă energie din fiecare picătură de combustibil.

Sistemul standard Auto-Idle economisește combustibil și reduce emisiile prin reducerea automată a vitezei motorului (până la 1.200 rpm) după 5 secunde de inactivitate a mașinii. Dacă acest lucru continuă pentru o anumită perioadă de timp, motorul este oprit în mod automat, reducând astfel și mai mult emisia de noxe și consumul de combustibil. În acest fel, creşte şi valoarea de revânzare a maşinii, căci aceasta va acumula mai puţine ore de funcţionare.

Debitul de ulei hidraulic mai mare (148 l / min, + 9%) are ca rezultat o mașină cu 7% mai rapidă comparativ cu cele din seria anterioară. Fluxul suplimentar permite o forță de rupere cu trei procente mai mare, îmbunătățind performanțele generale de săpat:

  • Forța de săpare a cupei: 56,9 kN
  • Forța de săpare a brațului: 39,5 kN