Home Online Afacerea DEUTZ în ascensiune
Afacerea DEUTZ în ascensiune

Afacerea DEUTZ în ascensiune

0

În decursul primelor nouă luni ale anului 2013, DEUTZ a înregistrat o cifră de afaceri de 1.203,6 milioane de euro, producătorul german reușind astfel să-și dezvolte afacerea. La fel ca în cazul rezultatelor financiare obținute în prima jumătate a anului, această cifră reprezintă un record în cadrul companiei.

Un prim rezultat bun l-a constituit creșterea comenzilor cu aproape un sfert, comparativ cu anul precedent (trimestrul 1 – trimestrul 3 – 2012: 960,5 milioane de euro). Creșterea numărului comenzilor înregistrate reprezintă un rezultat al dezvoltarii majore din domeniul echipamentelor agricole: în timpul celor nouă luni, comenzile aproape că s-au triplat în acest sector.

Numărul motoarelor vândute în primele nouă luni ale lui 2013 sunt ușor mai mari decât cele înregistrate în aceeași perioadă a anului 2012. Vânzările de motoare DEUTZ din aceasta perioada s-au ridicat la 134.699 de unități, o creștere cu 1,9% față de anul precedent. Dezvoltarea pieței din China și-a continuat traiectoria pozitivă, jointventure- ul Deutz (Dalian) Engine Co. din China înregistrând rezultate foarte bune, ca urmare a creșterii vânzărilor și a productivității îmbunătățite.

“Proiectele inițiate sunt, de asemenea, în curs de dezvoltare, conform planurilor noastre. Considerăm că suntem bine poziționați pe piața asiatică, datorită produselor noastre moderne și ecologice”, a afirmat Dr. Margarete Haase, Directorul Financiar al DEUTZ. De asemenea, la baza dezvoltării companiei DEUTZ au stat creșterea cotei-parte a produselor de mare valoare, dar și creșterea producției de motoare.

Parteneri noi pentru Deutz

Cel mai mare producător independent de motoare, DEUTZ, a încheiat un nou parteneriat cu Bobcat, parte a grupului Doosan, pe segmentul echipamentelor pentru construcții și agricultură. Bobcat a ales motorul TCD 3.6 L4 de la DEUTZ pentru a-și echipa noile modele de telehandlere, TL360, TL470, T40140 și T40180.

Ca rezultat al designului compact al motorului, dar și al sistemului modular de accesorii opționale, conceput pentru a ușura munca utilizatorilor, motorul cu 4 cilindri cu răcire cu apă, cu o putere maximă cuprinsă între 55.4 și 90 kw la 2.300 rpm, va reduce costurile de instalare pentru clienți. De asemenea, DEUTZ a reușit să își asigure un partener de încredere prin demararea colaborării cu producătorul francez de echipamente pentru construcții și agricultură MANITOU.

Din ianuarie 2014, MANITOU își va echipa toate telehandlerele cu capacitate de ridicare de 6-7 metri și cupă multifuncțională, cu motoare DEUTZ din gama TCD 3.6, dezvoltate special pentru a fi utilizate în aplicații de agricultură.