Informaţii la ziNewsOnlineslide

Stivuitoarele rotative cu braț telescopic Manitou pentru teren accidentat, gama electrică

Primele 2 modele de stivuitoare rotative Manitou cu acționare 100% electrică sunt disponibile pentru a fi comandate. Modelele MRT 2260 E și MRT-2660 E, dezvoltate pe baza gamei Vision+, păstrează toate avantajele gamei MRT, oferind în plus o funcționare curată, fără noxe și cu un nivel de zgomot redus.

Manitou a ales bateriile Litiu-Ion pentru stocarea energiei deoarece acestea garantează o durată lungă de viață, dar și perioade scurte de încărcare. Datorită tehnologiei Litiu-Ion, autonomia standard poate ajunge până la patru ore, la o funcționare fără pauze. Dar perioada de lucru poate să se dubleze, în funcție de opțiunile alese de către utilizator, ajungând la 8 ore în cazul alegerii unei baterii suplimentare.

Funcționare pentru perioade lungi de timp, fără încărcare

Manitou oferă astfel o soluție eficientă, alternativă, a stivuitoarelor rotative cu braț telescopic din gama MRT, cea mai solicitată gamă de telehandlere din întreaga lume, variantele constructive cu acționare electrică lucrând la fel de eficient ca și modelele cu motor diesel, din toate punctele de vedere. De fapt, ținând cont că pe un șantier un telehandler nu lucrează în regim continuu timp de 8 ore, în medie utilajele cu o singură baterie pot acoperi un schimb complet de lucru.

Dar acolo unde este necesară o autonomie mai mare, chiar dublă, utilizarea unei baterii suplimentare prelungește timpul de lucru până la opt ore, fără pauze.

Sau utilizatorul are la îndemână o altă opțiune, acolo unde este necesar putând să utilizeze un echipament suplimentar de alimentare, numit “Range extender”, care permite reîncărcarea bateriei acolo unde nu este disponibilă o sursă externă de curent.

În funcție de durata zilnică de funcționare, Manitou oferă 3 tipuri de încărcare: cel standard, cu o durată de încărcare completă a bateriilor de 4,5 ore cu încărcătorul de 11 kW, o încărcare rapidă, de numai 2,15 ore, cu încărcătorul de 22 kW și de doar o oră cu încărcătorul rapid. În toate cazurile, utilizatorul are garantate aceleași performanțe operaționale precum cele oferite de telehandlere similare cu motor termic.

Ca si la utilajele  clasice MRT cu motor cu combustie interna, operatorul poate efectua aceleași mișcări simultane ale brațului de lucru. Pentru a asigura condiții optime de funcționare, producătorul a ales versiunea de 700 V/65 kWh. În cazul alegerii unui echipament cu funcționare hibridă și în acest caz se poate alege între mai multe tipuri de baterii sau mai multe opțiuni de încărcare. Dar, indiferent de soluția aleasă, diferitele configurații posibile oferă o utilizare flexibilă a telehandlerelor cu acționare electrică, în special în cazul deplasărilor lungi între două șantiere sau atunci când reîncărcarea bateriei se dovedește dificilă din cauza lipsei unei infrastructuri adecvate.

Performanţe

Telehandlerele Manitou poartă etichetă Oxygen a mărcii, ceea ce înseamnă că aceste utilajele nu emit emisii de CO2, asigurând de altfel un confort sporit pentru operator și persoanele care se regăsesc în apropiere, datorită nivelului de zgomot semnificativ mai redus decât cel emis de utilajele cu motoare termice.

De asemenea, și costurile de întreținere sunt mai mici, comparativ cu modelele similare ca și performanțe, cu motor termic. Cu o capacitate nominală de încărcare de 6 t și înălțimi de ridicare de 22 și, respectiv, 26 m, telehandlerele cu braț rotativ de la Manitou pot să se deplaseze și să lucreze pe orice tip de teren, putând lucra cu diferite atașamente, precum o nacelă pentru oameni sau un braț macara. Sunt proiectate să funcționeze în modul telescopic, cu nacelă, sarcină suspendată, paletizată sau vrac. Deoarece brațul poate lucra inclusiv la un unghi negativ față de orizontală, telehandlerele Manitou oferă proprietarului posibilitatea de a le utiliza pentru activități diferite în cadrul unor industrii diferite.

Similare

1 din 913