Home Informaţii la zi Află motivele pentru care tot mai mulți antreprenori români preferă să cumpere utilaje prin licitații
Află motivele pentru care tot mai mulți antreprenori români preferă să cumpere utilaje prin licitații

Află motivele pentru care tot mai mulți antreprenori români preferă să cumpere utilaje prin licitații

0

Interviu cu fondatorul Licitațiilor COLOSUS, Ruben Marian

Digitalizarea și inovația s-au dovedit a fi cheia succesului pentru bunul mers al afacerilor, mai ales în această perioadă de criză sanitară și economică. Dacă privim atent în jurul nostru, constatăm că acele companii care nu s-au repliat la timp și nu s-au reinventat, au înregistrat pierderi majore sau chiar au intrat în faliment. Situația nu va mai reveni „la normal”, pentru că regulile jocului s-au schimbat. Bătălia s-a mutat în mediul online și se poartă pe tărâmuri neexplorate.

Antreprenorul vizionar și curajos este cel care va reuși să își dezvolte business-ul în continuare și să profite de oportunitățile pe care le-a creat criza actuală. Pentru că orice criză îți oferă șansa să crești prin inovare. Un astfel de om de afaceri, care a anticipat nevoile clientului anului 2020, este Ruben Marian. Ruben este fondatorul Licitațiilor COLOSUS, prima platformă românească de vânzare publică a utilajelor în mediul online. În cele ce urmează, veți citi un interviu care vă ca schimba percepția asupra felului în care se fac afaceri în România.

Ruben, de unde a pornit povestea de succes a Licitațiilor COLOSUS?

A fost odată ca niciodată… Este începutul fiecărei povești a copilăriei noastre, dar noi am schimbat macazul și am privit spre viitor, nu spre trecut. Licitațiile COLOSUS au devenit realitate în urmă cu doar 3 ani, grație unui parteneriat de succes și unei idei revoluționare pentru țara noastră: achiziționarea de utilaje prin licitație.

Adevărata poveste începe în urmă cu 14 ani, odată cu înființarea UTILBEN, companie aflată în topul vânzărilor de utilaje în România. Încă din momentul în care am creat această organizație, mi-am dat seama că, pentru a fi mai buni decât concurența, trebuie să venim cu ceva în plus. Cu un pachet complet de produse și servicii. Datorită reputației companiei UTILBEN, am încheiat un parteneriat cu Rick Albin, fondatorul Caterpillar Auctions, și, alături de o echipă de experți din Statele Unite ale Americii, am lansat Licitațiile COLOSUS.

COLOSUS este o platformă dezvoltată în SUA, dar perfect adaptată pentru piața nostră și creată pe profilul clientului român. Pe scurt, Licitațiile COLOSUS au plecat de la nevoia proprietarilor de utilaje de a-și transforma rapid în cash stocul de utilaje second-hand și, totodată, de la nevoia cumpărătorului român de a-și cumpăra echipamente fiabile la un preț corect.

Ce probleme rezolvă Licitațiile COLOSUS?

În momentul de față, metoda cea mai la îndemână prin care un proprietar de utilaje își poate achiziționa rapid un echipament nou este să îl cedeze pe cel folosit și să plătească o diferență de bani. Adică, buy-back. Aici, dealerii întâmpină problema înmulțirii stocului de utilaje second-hand, așa că arma lor de contraatac este oferirea unui preț sub nivelul pieței. Și nimeni nu are de câștigat. Vânzătorul este frustrat că utilajul său a fost subevaluat, iar dealerul este nemulțumit că nu a făcut o vânzare directă.

Pentru acei proprietari de utilaje care vor să scape repede de echipamentele second-hand din flotă, problema e și mai mare. De cele mai multe ori, au nevoie de lichidități rapid, iar durata de vânzare a unui utilaj nu este tocmai mică. De regulă, apelează la diferite platforme de vânzare, site-uri de anunțuri și așa mai departe. Dar acestea necesită timp investit și efort pe măsură. Din punctul de vedere al cumpărătorului, el întâmpină impedimentul costului de achiziție.

Licitațiile COLOSUS rezolvă toate aceste probleme și acționează ca un liant între vânzător și cumpărător. Vânzătorul listează utilajul pe www.colosus.ro, iar cumpărătorul se înscrie la licitație și decide singur cât este dispus să plătească. Întreg procesul de achiziție este rapid, simplu și eficient.

Ruben, care sunt 3 beneficii pe care doar Licitațiile COLOSUS le oferă?

Oportunități unice. Toate produsele listate pe platforma www.colosus.ro reprezintă o ocazie de neegalat. Nu veți regăsi în niciun alt loc o astfel de licitație, cu această varietate de echipamente agricole și de construcții. Adesea, Licitațiile COLOSUS găzduiesc utilaje care au prețul de pornire 0 (zero) sau care nu au un preț minim rezervat.

Achiziție online. Licitațiile COLOSUS vă oferă toate pârghiile pentru a lua decizia de cumpărare imediat și pentru a plasa comanda prin doar câteva click-uri. Pe www.colosus.ro, fiecare utilaj listat la licitație este însoțit de o descriere detaliată a specificațiilor tehnice, precum și de fotografii și videoclipuri de prezentare.

Garanția calității. Acest avantaj se traduce prin sintagma „fără riscuri”. Pe scurt, dacă utilajul nu corespunde cu descrierea de pe site, vă returnăm integral banii. Absolut toate echipamentele listate pe www.colosus.ro sunt inspectate tehnic și sunt în stare bună de funcționare. Unele dintre ele sunt însoțite chiar de garanție extinsă.

Care este modelul de business urmat de Licitațiile COLOSUS?

Licitațiile COLOSUS reprezintă cea mai bună metodă de a vinde și de a achiziționa utilaje și datorită conceptului ON-Live. Asta înseamnă că tot procesul se desfășoară în mediul online și cumpărătorul poate licita pentru orice echipament agricol sau de construcții direct de pe smartphone, tabletă sau laptop. Pe www.colosus.ro sunt afișate toate informațiile de care aveți nevoie, pe o singură pagină.

Modelul de business este centrat pe intermedierea tranzacționării de utilaje pe o platformă digitală. Totul se întâmplă în 3 pași simpli: proprietarul listează produsul pe care vrea să îl vândă pe www.colosus.ro, clientul își creează un cont pe această platformă și apoi face o ofertă de cumpărare. Simplitate și eficiență. Licitațiile COLOSUS asigură un cadru profesionist și lipsit de riscuri pentru cei implicați în tranzacție. Experții noștri sunt cei care fac verificarea tehnică a echipamentelor, așa că nu este loc de surprize!

Ce rezultate ați obținut până acum și ce planuri aveți?

Licitațiile COLOSUS au fost o surpriză plăcută atât pentru noi, cât și pentru pasionații de utilaje din România. În mai puțin de 2 ani, am organizat 10 Licitații COLOSUS, cu peste 300 de utilaje listate. Peste 200.000 de persoane au vizitat site-ul www.colosus.ro, iar peste 1.200 de companii și-au creat un cont pe platforma noastră de licitații.

Bineînțeles, totul a pornit de la colaborarea cu UTILBEN și de la cei peste 2.000 de clienți fericiți care au beneficiat până acum de produse și servicii premium în materie de utilaje. Să nu uităm că www.utilben.ro este cea mai mare platformă de profil din România, care găzduiește peste 30.000 de echipamente agricole și de construcții. UTILBEN se numără printre liderii din industrie grație serviciilor de vânzare de utilaje și atașamente, închiriere, service, piese de schimb, finanțare și leasing operațional.

În ceea ce privește viitorul, vom continua să investim în digitalizare, tehnologie și în tot ce ține de inovare. De la analizarea datelor, la inteligență artificială. Totodată, punem accent pe capitalul uman și vrem să dezvoltăm echipa COLOSUS, prin angajarea de noi specialiști în domeniu și pe crearea unei divizii de elită. În 2021, ne-am propus să organizăm licitații de peste 5 milioane de euro pe platforma www.colosus.ro.

Și, pentru că știu că vă plac ofertele colosale, închei acest interviu cu un bonus oferit tuturor pasionaților de utilaje! Licitația Utilajelor de Construcții este în plină desfășurare pe www.colosus.ro și mai aveți timp doar până în 20 noiembrie, la ora 17:00, să vă înscrieți și să intrați în bătălia ofertelor pentru un echipament sau atașament fiabil. Succes tuturor!