Home Informaţii la zi “Next is Now” de la Bobcat va revoluționa industria
“Next is Now” de la Bobcat va revoluționa industria

“Next is Now” de la Bobcat va revoluționa industria

0

În primii 60 de ani ai companiei, Bobcat a reușit să schimbe cu totul industria de echipamente compacte și modul în care funcţionează lumea. Cu „Next is Now”, compania reinventează totul, oferind produse mai puternice, mai eficiente, mai multă agilitate, versatilitate și rezistenţă.

Gustavo Otero, președintele Doosan Bobcat EMEA, a declarat: „Cu Next is Now, Bobcat le dă oamenilor capacitatea de a lucra mai eficient și de a le permite să realizeze mai mult decât oricând. Progresăm cu echipamente și tehnologii mai puternice, mai eficiente și mai inteligente, cu o gamă îmbunătățită și mult mai largă de produse. În ultimii șaizeci de ani, Bobcat a trecut prin multe schimbări, dar și-a păstrat mereu poziția de lider cu ajutorul calității și a ingeniozității.  Bobcat a folosit aceeași imaginație pentru a lansa Next is Now, în cadrul unui eveniment online, organizat în luna octombrie.”

O extindere puternică a gamei de utilaje compacte

Bobcat adoptă tehnologia digitală pentru a lansa produse inovatoare atât pe piețele noi, cât și pe cele existente. Compania nu își propune doar să fie lider în domeniul echipamentelor de construcții compacte, ci de a fi liderul întregii industrii de echipamente.

Roy Haaker, vicepreședinte de vânzări și marketing pentru Doosan Bobcat EMEA, a declarat: „Inspirat de filozofia Next is Now, Bobcat lansează un număr fără precedent de noi produse și categorii de produse. În această primă fază, Bobcat lansează în douăsprezece categorii diferite 48 de produse. Pe lângă categoriile de produse de mai jos, care vor intra pe piață cu efect imediat sau foarte curând, Bobcat prezintă o nouă tehnologie, arătând industriei linia spre care se va îndrepta în viitor.”

  • Încărcătoare pe șenile din seria R
  • Mini-excavatoare din seria R2 de 5-6 tone
  • Noua gamă de încărcătoare pe roți compacte și încărcătoare articulate mici
  • Gama nouă de compactoare

Noile utilaje din seria R reprezintă rezultatul celei mai semnificative reproiectări a încărcătoarelor compacte Bobcat din ultimii 60 de ani, iar compania a început deja livrarea mașinilor în luna octombrie. Astfel, au fost lansate noile încărcătoare compacte compatibile R-Seria Stage V, compuse din Mini încărcătoare S66 și S76 și încărcătoare pe șenile compacte T66 și T76. Ele oferă o multitudine de îmbunătățiri de performanță, confort și vizibilitate pentru a oferi clienților o productivitate sporită. Ca urmare, multe opțiuni anterioare sunt acum încorporate în noile încărcătoare din seria R drept caracteristici standard. Complet reproiectate, cu accent pe calitate, fiabilitate, durabilitate și confort de primă clasă, noile încărcătoare din seria R reprezintă următoarea etapă a evoluției industriei echipamentelor compacte.

Noi mini-excavatoare din seria R2 de 5-6 tone

Bobcat lansează, de asemenea, noua generație din seria R2 a mini-excavatoarelor compatibile cu cele mai dure norme de reducere a poluării, precum cele Stage V pentru mașini de 5-6 tone – noile modele E50z, E55z și E60. Toate aceste modele oferă performanță ridicată, stabilitate extraordinară și controlabilitate lină. Livrarea excavatoarelor din seria R2 Bobcat va începe la începutul anului 2021.

Modelul E50z – zero house swing (ZHS) este un utilaj complet nou și primul din cadrul acestei serii de excavatoare de 5-6 tone. E55z este o mașină ce oferă operatorului un confort premium și asigură pe șantier o performanță ridicată, oferind o stabilitate remarcabilă. Noul E60 are un motor mai puternic, o cabină mai mare și alte caracteristici unice noi.

Bobcat intră pe piața utilajelor de încărcare

Pentru a extinde portofoliul de produse și pentru a consolida poziția companiei ca lider mondial în echipamente compacte, Bobcat intră pe piața europeană a încărcătoarelor compacte pe roți (CWL) și încărcătoare articulate mici (SAL).

Compania își extinde portofoliul de încărcătoare pentru a oferi clienților mai multe utilaje și echipamente Bobcat, cu caracteristici optimizate pentru aplicații specifice în construcții, agricultură, amenajare, lucrări de drumuri, manipulare a materialelor și multe alte industrii. Sunt disponibile două modele: L65 și L85, proiectate și construite de Bobcat în Republica Cehă.

L65 și L85 au stabilit un nou punct de referință de performanță pe piața de construcții și închiriere. Bobcat intră, de asemenea, pe piața încărcătoarelor compacte cu două modele, L23 și L28, proiectate și construite de sucursala Bismarck din Dakota de Nord, SUA. Cu noile încărcătoare compacte Bobcat, atributele tradiționale ale performanței utilajelor sale se regăsesc într-o nouă dimensiune compactă, agilitate și versatilitate sunt acum completate de o capacitate de ridicare crescută.

Aplicațiile de compactare a solului repreintă o parte obligatorie pentru numeroaselor industrii și nici un șantier nu poate lucra fără un compactor de sol și asfalt. Drept urmare, Bobcat își extinde portofoliul de produse, dezvoltate în colaborare cu grupul Ammann.

Noile compactoare Bobcat Light sunt reprezentate în prezent, datorită extinderii gamei, de șapte familii diferite de produse și 37 de modele în total. Bobcat oferă performanțe maxime, fără a compromite confortul, siguranța și simplitatea utilizării.

Tehnologia digitală lucrează în construcții

Viitorul nu este doar mai puternic, ci este digital și conectat. Aceste tehnologii se află, în funcție de aplicații, de la un stadiu conceptual de dezvoltare până la nivelul de deja pregătite pentru a intra pe piață. Acest lucru va permite dealerilor să servească mai bine clienții și să ajute operatorii să lucreze mai eficient, mai sigur și în moduri în care nu au visat niciodată. Bobcat lucrează la reducerea decalajului dintre operator și mașină prin testarea și adoptarea diferitelor tehnologii pe care oamenii le folosesc în fiecare zi, cu scopul de a face șantierul un loc mai inteligent.

Bobcat MaxControl Remote Operation este o tehnologie nouă, care oferă o operare ușoară, accesibilă de la distanță folosind o aplicație pe un smartphone. Cu funcționarea la distanță Bobcat MaxControl, activitatea de întreținere și diagnosticare care necesită două persoane devine o sarcină simplă pentru un singur lucrător.

Operațiunile sunt mai simple și mai rapide, aplicația fiind disponibilă pentru iOS încă din 2004. Bobcat caută să facă din MaxControl o soluție modulară simplă, cu o singură zonă hardware. Funcționarea la distanță este prima caracteristică a Bobcat MaxControl și compania dorește să adauge mai multe funcții în viitor. Acestea includ funcția de evitare a obiectelor, cu ajutorul realității augmentate.

Cu funcția Semi-autonomă, compania lucrează la automatizarea unor sarcini repetitive, care necesită personal puțin sau chiar deloc, pentru a face șantierul mai productiv și mai sigur. O altă tehnologie nouă la care lucrează Bobcat este aceea care permite clienților să acceseze caracteristicile hardware și software ale utilajelor pe care le dețin în orice moment. Vijayshekhar Nerva, lider inovare la Doosan Bobcat EMEA, a adăugat: „Lucrăm cu companii de top și explorăm tehnologii de anvergură pentru utilizarea pe echipamentele noastre. Pentru a face munca la locul de muncă mai productivă, mai sigură, ecologică și rentabilă.”

Gama de compactare Bobcat Light include:

  • Piloți vibranți
  • Plăci vibratoare
  • Plăci vibratoare reversibile
  • Plăci hidrostatice
  • Role
  • Role tandem