Home Evenimente Bergerat Monnoyeur – Roadshow Caterpillar 2019
Bergerat Monnoyeur – Roadshow Caterpillar 2019

Bergerat Monnoyeur – Roadshow Caterpillar 2019

0

Bergerat Monnoyeur, importatorul mărcii Caterpillar în România, a invitat anul acesta partenerii, clienții și presa de specialitate la o serie de evenimente inedite, reunite sub numele Roadshow Caterpillar 2019. După parcursul de la Sebeș și Bacău, ultimul eveniment din cadrul Roadshow-ului a avut loc la Mogoșoaia, pe data de 11 iunie.

Redactorii noștrii au participat la un eveniment cu totul deosebit, aici fiind prezentată o gamă extinsă de utilaje marca Caterpillar de ultimă generație, dar și sisteme telematice moderne destinate conectării flotelor și organizării de șantier. Pe lângă prezentări și demonstrații tehnologice, organizatorii au inclus și alte elemente de interes pe agenda evenimentului. Astfel, au fost disponibile oferte de finanțare pentru utilajele Cat noi și second-hand, dar și pachete promoționale de servicii post-vânzare. Totodată, cei interesați au avut acces la consiliere în accesarea proiectelor pe fonduri europene și s-au întâlnit cu specialiștii Caterpillar și Trimble, alături de echipele locale Bergerat Monnoyeur, Eneria și SITECH.

Utilajele Next Generation
Vedetele evenimentului au fost miniexcavatoarele din seria Next Generation, modelele Cat 301.6 / 301.8. Concepute pentru a oferi clienților o serie de avantaje în exploatare, precum performanță sporită, versatilitate, siguranță, confort pentru operator și accesibilitate în spații restrânse, acestea sunt ofertate în câteva configurații de bază, permițând clienților să aleagă utilajul cel mai eficient pentru aplicațiile lor, indiferent dacă optează pentru o configurație standard, rază compactă sau braț cu unghi variabil. Modelele se remarcă printr-o serie de dotări moderne, precum controlul deplasăriicu ajutorul joystick-urilor, cruise control, monitor LCD cu Bluetooth și cabină rabatabilă, dar și acces facil la punctele de service. Practic, sunt concepute pentru a oferi clienților performanță sporită, versatilitate, siguranță, confort pentru operator și accesibilitate în cele mai mici pachete posibile pentru utilajele din clasa de mărime 1-2 tone.
“Noile miniexcavatoare Cat Next Generation sunt niște utilaje cu adevărat excepționale și suntem convinși că au puterea de a redefini regulile mediului de construcții. Un detaliu extrem de important în privința lor este reducerea la minimum a timpului necesar pentru efectuarea reviziilor sau reparațiilor, din care au de câștigat în primul rând utilizatorii. Practic, în acest fel, ei vor plăti mai puțin pentru operațiile de mentenanță, care vor fi efectuate mai rapid, diminuând totodată și timpii morți cauzați de aceste intervenții. Acest design inteligent, împreună cu eficiența lor de top și cu performanțele deosebite le transformă în cea mai bună alegere din categoria utilajelor de mici dimensiuni”, a spus Liviu Neagu, director general al Bergerat Monnoyeur România și Republica Moldova.
Pe lângă miniexcavatoarele mult așteptate, Bergerat Monnoyeur a prezentat și excavatorul Cat 336 GC, echipat cu tehnologie Cat Connect integrată, ce poate oferi un randament mai mare cu până la 45%, comparativ cu operațiunile de nivelare convenționale și reduce consumul de combustibil cu până la 20%, comparativ de modelele precedente.

Tehnologii CAT de ultimă generație
Participanții la evenimentul de la Mogoșoaia au avut acces la toate informațiile despre tehnologiile Caterpillar de ultimă oră, precum cele dedicate creșterii gradului de conectivitate a utilajului. Asttfel, sistemul Cat LINK oferă proprietarilor de echipamente o serie de opțiuni special concepute pentru a corespunde oricărui tip de utilizare, variind de la simpla monitorizare a utilajului la monitorizarea și gestionarea unei întregi flote.
Sistemul telematic Cat Product Link colectează informații de la utilaj – indiferent de tip sau marcă – printre acestea numărându-se locația, date despre starea motorului pornit/ oprit, ore de lucru, consum de combustibil și alerte de cod de diagnosticare. Noutatea absolută în domeniu este reprezentată de introducerea modulului PL161 destinat urmăririi orele de operare și locației echipamentelor de lucru. Aceste informații sunt oferite proprietarului prin intermediul unui site securizat, Cat VisionLink, la standarde ISO.
Cat App, prima aplicație de acest fel din industrie, este concepută pentru accesul de la distanță la datele telematice – urmărirea orelor de operare ale utilajului, localizare, primirea codurilor de diagnosticare, precum și gestionarea întreținerii, direct de pe telefonul mobil, fără a porni computerul. Funcția de identificare a operatorului ajută la urmărirea performanțelor individuale și la identificarea oportunităților de formare ale acestuia. În plus, utilizatorii pot folosi telefonul mobil drept cheie digitală pentru a porni utilajele Cat Next Generation. Aceștia pot, de asemenea, vizualiza date telematice și resurse suplimentare de gestionare a echipamentelor direct pe site-ul companiei.
Printre noutățile prezentate în cadrul evenimentului au putut fi remarcate tehnologiile Cat Connect, care asigură diagnosticarea la distanță și actualizări de software pentru echipamente. Soluțiile Cat Remote Services includ două oferte-cheie: Remote Troubleshoot (permite dealerilor să facă teste de diagnosticare și să identifice potențialele probleme) și Remote Flash (permite dealerilor să actualizeze la distanță versiunile curente ale software-ului de la bord).

”Let’s Do the Work”
Sub sloganul “Let’s Do the Work”, producătorul reunește practic clienții, distribuitorii și angajații într-o singură comunitate de oameni de acțiune, care își fac treaba cu pasiune pentru a aduce o schimbare reală, concretă în acest domeniu. Este un demers de conectare cu toți clienții – mici, mari, noi și tradiționali – în mod constructiv și relevant, iar roadshow-ul Caterpillar 2019, care s-a încheiat pe data de 11 iunie cu evenimentul de la Mogoșoaia, face parte din acesta.
”Remarcăm o maturizare a pieței în ultimii ani, atât companiile private, cât și entitățile din domeniul public tind să planifice strategic, să investească cu sens, dar și să caute lucrări în toată regiunea pentru a valorifica echipamentele cu productivitate sporită. Cu o cotă de piață de peste 20% și 60 de milioane de euro cifră de afaceri în România, Bergerat Monnoyeur se situează în continuare ca lider de piață în domeniul mașinilor și utilajelor de construcții. Pot spune că piața de infrastructură din România este din ce în ce mai așezată, mai interesată de tehnologie și de a acoperi cu productivitate lipsa de personal. Nu ținem să vindem cu orice chip, ci ne interesează clienții educați, cei care doresc să-și valorifice cât mai bine investițiile. În plus, noi susținem dezvoltarea pieței și prin formările de operatori pe care le facem prin Școala Operatorilor. În cadrul Roadshow-ului Caterpillar 2019 promovăm tocmai produsele noastre care pot face diferența prin productivitate sporită”, a declarat Liviu Neagu, director general al Bergerat Monnoyeur România și Republica Moldova.