Home Informaţii la zi BFGoodrich, un nume de referință pentru transportul comercial
BFGoodrich, un nume de referință pentru transportul comercial

BFGoodrich, un nume de referință pentru transportul comercial

0

Renumite pentru performanţa lor, anvelopele BFGoodrich reprezintă un termen de referinţă mondial, revendicându-și spiritul de deschizător de drumuri, împingând din ce în ce mai departe limitele competitivităţii. Astfel, BFGoodrich, liderul mondial în anvelope off-road de peste 100 de ani, a lansat în Europa o nouă gamă de anvelope destinate camioanelor și autobuzelor.

Intrarea pe piața din Europa completează prezența brandului BFGoodrich pe piața internațională de camioane, nu doar pe partea de distribuție ci și de servicii suport pentru toți clienții de camioane.

Anvelope pentru camioane și autobuze

Noua gamă este disponibilă de la începutul acestui an și include anvelope pentru toate tipurile de profile de camioane și autobuze de pe piață: internațional/regional, traseu on/off și urban, pentru toate sezoanele.

BFGoodrich a început să producă anvelope în Akron, Ohio – SUA în 1870 și este un brand de anvelope de camioane de peste 80 de ani, din anul 1990 făcând parte din grupul Michelin. În prezent, brandul are o puternică notorietate în lume pe piața de anvelope de camioane, unde înregistrează vânzări de peste 1.6 milioane de anvelope pe an (piața din Europa nu este inclusă). Această lansare confirmă transformarea brandului BFGoodrich în brand complet, dedicat autoturismelor, autovehiculelor 4×4 și camioanelor.

Această lansare este un moment important pentru brandul BFGoodrich și continuă promisiunile noastre de a oferi valoare în tot ceea ce facem. Suntem încrezători că noua gamă de camioane și autobuze va fi cu adevărat semnificativă pentru piața europeană și va întări și mai mult istoria globală a brandului BFG”, a declarat Martin Thiollier, Vice Președinte Marketing și Vânzări Europa Central Sudică Michelin.

Cele 52 de modele de anvelope – directoare, motoare, remorcă – sunt fabricate în Europa, special pentru infrastructura și flotele europene, astfel servește nevoilor specifice ale acestor clienților. Noua gamă acoperă toate segmentele de camioane și este disponibilă în 4 mărimi: 15”, 17.5”, 19.5” și 22.5”.

În plus, toate anvelopele sunt echipate cu M+S și toate modele pentru osia motoare sunt marcate și cu 3PMSF pentru a menține stabilitatea și mobilitatea indiferent de condițiile de vreme.

Noua gamă BFGoodrich pentru camioane acoperă cele mai importante categorii de camioane din Europa:

  • Transport internațional, anvelopele BFGoodrich Route Control sunt dedicate transportului de mărfuri, această gamă oferind siguranță și performanță pe termen lung. Anvelopele pot fi reșapate și recalibrate pentru a reduce prețul per kilometru; Route Control este adaptată nevoilor flotelor de camioane, fiind disponibilă atât pentru axa de direcție, cât și motrică, inclusiv în dimensiune redusă (serie 60) pentru a optimiza transporturile de volum (mega).
  • Transport în construcții, BFGoodrich Cross Control sunt create pentru activitățile de pe șantierele de construcții, foarte robuste, au fost testate cu rigurozitate pe circuitele din Africa; Robustețe crescută în carcasă
  • Transport urban, BFGoodrich Urban Control, cu precădere pentru autobuzele de pasageri, aceasta este o anvelopă sigură și cu zgomot redus. Dispune de protecție suplimentară laterală și este echipată cu un chip RFID pentru o întreținere ușoară a pneurilor și gestionarea inventarului.

Gama BFGoodrich Mud-Terrain T/A® KM3 all-terain

Anvelopa BFGoodrich Mud-Terrain T/A® KM3 a fost concepută pentru a cuceri cele mai dificile provocări de off-road cu protecție extremă pe peretele lateral, rezistență la șocurile de înțepare și rezistență la zgârieturile și tăieturile provenite de la pietriș. Pereții laterali sunt cu 27% mai rezistenți, grație tehnologiei CoreGard Max testată în curse, derivată din linia de anvelope BFGoodrich Baja T/A® KR3 testate în cursele din deșert. Această tehnologie ajută la prevenirea despicării sau perforării printr-o grosime mai mare, care protejează zona critică a peretelui lateral. De asemenea, anvelopa BFGoodrich Mud-Terrain T/A® KM3 asigură performanțe rutiere robuste, niveluri acceptabile de zgomot pe șosele pentru șoferi de la și până la traseu.

Dimensiuni și acoperirea pieței

Disponibilă în Europa începând cu 1 mai 2018 pentru diametrele jantei de la 15” la 20”, noua gamă KM3 include 42 de dimensiuni – dintre care 21 sunt noi – și acoperă 75% din piața europeană 4X4. Anvelopa Mud-Terrain T/A KM3 va avea cea mai bună acoperire a pieței, cel mai mare segment din această categorie de anvelope.

Repere pentru noroi

BFGoodrich a creat categoriile radiale all-terrain și mud-terrain. Cu o experiență de peste 40 de ani ca lider în categoria anvelopelor off-road, BFGoodrich a câștigat mai multe campionate de curse în deșert SCORE Baja decât toți ceilalți competitori la un loc — și continuă să folosească în mod regulat asemenea curse în deșert ca laboratoare de testare pentru a îmbunătăți tehnologia anvelopei.