Home Informaţii la zi Bobcat a prezentat noua gamă încărcătoare
Bobcat a prezentat noua gamă încărcătoare

Bobcat a prezentat noua gamă încărcătoare

0

Bobcat vrea să îşi consolideze poziţia de lider pe piaţa de skiddere şi a lansat noi versiuni ale modelelor sale S450, S510 si S530, fiind prima gamă care corespunde normelor de poluare Stage V. Toate noile modele de încărcătoare sunt fabricate la fabrica Bobcat din Dobris, în Republica Cehă.

Noua gamă de încărcătoare din seria M, Stage V, oferă proprietarilor exact ceea ce au nevoie pentru a obține un profit cât mai mare din activitatea lor de șantier: performanță crescută, confort sporit și cerinâe de întreținere reduse, pentru a maximiza eficiența. Acestea sunt concepute pentru a continua succesul mărcii la nivel global, unde aproape unul din fiecare două încărcătoare pe piață este o mașină Bobcat.

Mike Vought, director al Departamentului Managementul produselor, a afirmat cu ocazia lansării: „Încărcătoarele din seria M sunt unele dintre cele mai vândute modele pentru Bobcat în Europa, iar noile mașini cu motoare care îndeplinesc normele de poluare cele mai noi se bazează pe moștenirea setată de predecesorii lor”.

Calitatea combinată cu consum minim

În prezentarea făcută cu ocazia lansării oficiale, specialiștii grupului au insistat asupra beneficiilor oferite clienților, precum dimensiunile compacte, cuplul ridicat și performanțele noilor motoare. De fapt, tocmai aceste motoare Stage V permit, de asemenea, adăugarea unor opțiuni populare de climatizare și un circuit hidraulic performant, cu o presiune de lucru înaltă, toate acestea oferind un confort ridicat pentru operator și o performanță superioară a utilajului, comparativ cu modelele anterioare.

Dimensiunile compacte și puterea mare de lucru reprezintă principalele atuuri al utilajelor Bobcat, aşa că inginerii au fost nevoiţi să facă tot posibilul ca noile motoare să încapă în anumite dimensiuni de gabarit, pentru a nu afecta dimensiunile utilajelor. Această reproiectare le-a ieșit foarte bine, noile Bobcat S450, S510 și S530 au acum o greutate redusă, astfel încât acestea să poată lucra şi să poată fi transportate cât mai uşor.

Noul motor Bobcat vine cu un cuplu cu 37% mai mare, ceea ce asigură un confort sporit pentru operator, pentru că acesta poate munci într-un regim de turaţii mai mic, deci şi cu niveluri de zgomot şi vibraţii reduse. Un alt avantaj foarte important este creşterea puterii hidraulice pentru modelele S510 și S530. Acest lucru extinde și mai mult versatilitatea excepțională a acestor mașini, putând să fie utilizate cu atașamente ce necesită debite mari în circuitul hidraulic, cum ar fi măturători, fierăstraie sau alte echipamente.

Noile  Bobcat S510 și S530 sunt dotate standard cu aer condiţionat. Oferind aceeași putere la turaţii mai mici comparativ cu modelul anterior, noul motor Bobcat asigură o scădere semnificativă a nivelului de zgomot, reducând oboseala operatorului și scăzând consumul de combustibil. În plus, cu un motor echipat cu un filtru de particule diesel (DPF) ca standard, utilizatorii pot lucra în zone reglementate de emisii, precum zonele de aglomerații urbane. Noul motor Bobcat a permis, de asemenea, companiei să extindă intervalele de întreținere, prima revizie fiind necesară abia după 500 de ore de funcţionare.

Noile utilaje din seria M sunt şi primele modele din gama din Europa care au implementat noul desigh al mașinii, care include elemente 3D. Noile încărcătoare Stage V sunt dotate, opţional, şi cu un nou ecran de control Deluxe, accesibil în numeroase limbi şi oferind o mulţime de informaţii necesare funcţionării.

De asemenea, Bobcat a extins gama de anvelope instalate din fabrică pentru cele trei modele, asigurându-se că acestea sunt potrivite pentru fiecare client în parte. Cabina de pe noile încărcătoare este pregătită pentru radio şi este dotată cu o priză de 12 volți pentru încărcarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive, un suport pentru cană, dar şi multiple locuri de depozitare.

Noile modele Bobcat S450, S510 și S530 pot fi echipate cu peste 50 de tipuri de ataşamente, caracterul lor multifuncțional fiind acum mai extins ca niciodată. Modelul S530 dispune de un sistem de brațe adecvate în special pentru ridicare și transport, dar care pot fi folosite şi pentru manipularea materialelor.

Toate cele trei modele de încărcătoare se pot deplasa cu două viteze, fie de 11,4 km/h, fie de 17,3 km / h. Cupa poate fi menţinută în aceeaşi poziţie, indiferent de mişcările braţelor, aşa că operatorii pot munci mai repede şi cu pierderi infime de material.