Home Informaţii la zi Bobcat lansează o nouă generație de telehandlere
Bobcat lansează o nouă generație de telehandlere

Bobcat lansează o nouă generație de telehandlere

0

Bobcat lansează noua sa generație de telehandlere din seria R, reprezentată printr-o gamă de 12 modele echipate cu motoare Stage V. Acestea oferă înălțimi de ridicare de la 6 la 18 m, cu capacități maxime de transport între 2,6 și 4,1 tone. Aceasta este cea mai nouă etapă a programului Bobcat „Next is Now”, care combină dezvoltarea și diversificarea produselor inovatoare cu tehnologii și servicii mai inteligente, mai ușor de utilizat, care redefinesc modul în care operatorii lucrează în condiții de șantier.

 

Noua gamă de telehandlere seria Bobcat R cuprinde următoarele modele:

Seria compactă – TL26.60, TL30.60 și TL30.70,

Seria cu capacitate medie – TL35.70, T35.105, T35.105L, T41.140SLP și T36.120SL,

Stivuitoarele telescopice de mare înălțime – T35.130S, T35.130SLP, T35.140S, T41.140SLP și T40.180SLP.

 

Comenzi precise chiar și pentru înălțime mare

Noile telehandlere din seria R oferă o agilitate excelentă în toate circumstanțele, datorită reconfigurării sistemului lor de transmisie, care oferă mai multă flexibilitate, fiind special pregătit pentru a efectua cele mai delicate lucrări la înălțime cu precizie chirurgicală. Aceste operațiuni sunt, de asemenea, facilitate de sistemul de control al poziției brațului controlat cu ajutorul noului joystick ultra-precis, de funcția de apropiere lentă și vizibilitatea îmbunătățită din cabină asupra câmpului de lucru.

Pedala de apropiere lentă a fost îmbunătățită pentru a oferi o ușurință mai mare de utilizare și o oboseală redusă la nivelul piciorului operatorului. Frâna de motor este acum mai puternică, comparativ cu versiunile anterioare, ceea ce reduce distanța de oprire și îmbunătățește siguranța pe șantierele de construcții. Viteza țestoasă / iepure este standard pe toate modelele și este controlată de joystick. Un nou mod DINAMIC este disponibil pentru lucrările care necesită un răspuns rapid de transmisie. Noul control manual FLEX DRIVE, existent în dotarea opțională, al accelerației permite controlul vitezei de deplasare independent de turația motorului.

 

O nouă cabină care oferă o experiență remarcabilă pentru operator

Telehandlerele Bobcat din seria R dispun de o nouă cabină proiectată în jurul operatorului, care oferă o ușurință de utilizare unică, precum și un panou de comandă central care asigură o ergonomie optimizată la 360 °. Contemporan și de înaltă calitate, noul interior al cabinei are marca R-Series, culori și texturi care reflectă ADN-ul Bobcat. Acesta este foarte ergonomic, toate suprafețele fiind optimizate pentru a oferi spațiu și vizibilitate sporite. Un nou ecran LCD de 5 inchi afișează informații interactive și simplificate, inclusiv imaginile preluate de la camera din spate, pentru o funcționare mai ușoară și mai precisă a mașinii.

 

Protecție totală pentru o siguranță maximă pe șantierele de construcții

În industria construcțiilor, siguranța este un criteriu esențial. Telehandlerele Bobcat au fost întotdeauna foarte robuste prin construcție, iar noile modele din seria R susțin această reputație. Acestea au un blindaj de protecție a tuturor mecanismelor importante situate în zonele expuse, care împreună cu șasiul și brațul construite pentru a lucra cu sarcini grele, permițând operatorului să lucreze pe orice tip de șantier. Designul special ajută la protejarea componentelor hidraulice și electrice (inclusiv conducte, sisteme de prindere și transmisii). În plus, o foaie de oțel protejează baza mașinii. Toate manipulatoarele telescopice Bobcat au un braț cu o structură rezistentă și un cadru robust cu o secțiune transversală dreptunghiulară.

 

Un motor conceput pentru o mentenanță ușoară

Toate telehandlerele din seria R au acum o nouă capotă a motorului cu un profil mai înclinat, care crește vizibilitatea și reduce unghiurile moarte cu peste 15%, pe partea dreaptă a mașinilor. Combinat cu noul design al tabloului de bord, această nouă capotă oferă o vizibilitate excelentă și o vedere clară asupra câmpului de lucru din interiorul cabinei, permițând operatorului să lucreze cu ușurință în șantier și să reducă la minimum accidentele sau erorile de manipulare.

Accesul în compartimentul motor a fost, de asemenea, îmbunătățit pentru a facilita operațiunile de întreținere. Sub capotă, manipulatoarele telescopice din seria R sunt alimentate de versiuni noi și îmbunătățite ale motorului Bobcat D34 Stage V, cu sistem de filtrare al gazelor arse DPF cu regenerare automată, fără impact asupra performanței și fără întreruperi în timpul lucrului.

Absența sistemului de AdBlue la motorul de 75 CP și a celui de recirculare a gazelor arse EGR la motorul de 100 CP oferă beneficii suplimentare. Intervalele de service pentru aceste modele Stage V au fost reduse de la cinci la trei, facilitând service-ul și scăzând costurile. Aceste mașini sunt, de asemenea, conectate la noul sistem telematic Machine IQ dezvoltat de Bobcat, care are rolul de a  îmbunătăți eficiența operațională.