Home Informaţii la zi Buldozerul Komatsu D71-24, cel mai puternic din clasa sa
Buldozerul Komatsu D71-24, cel mai puternic din clasa sa

Buldozerul Komatsu D71-24, cel mai puternic din clasa sa

0

Producătorul japonez Komatsu, unul dintre cei mai mari constructori mondiali de utilaje terasiere, un leader absolut în domeniul tehnologiilor de vârf, a anunțat lansarea noului buldozer D71-24, cel mai puternic utilaj din clasa sa, eficiența sa fiind superioară altor modele similare existente pe piață.

Productivitatea unică a buldozerului Komatsu D71-24 se datorează mai multor factori, printre care echiparea sa cu cea mai puternică transmisie hidraulică existentă, precum și echiparea, în funcție de cerințele șantierelor, cu șenile cu presiune redusă pe sol sau cu cel mai avansat sistem inteligent automat de control numit iMC (Intelligent Machine Control) 2.0, acesta fiind integrat din fabrică.

Buldozerele din clasa de greutate medie sunt utilaje solicitate pe șantiere din întreaga lume, utilizarea lor fiind în general limitată atunci când lucrează pe șantiere de mari dimensiuni.

Komatsu D71EX-24 / PX-24 depășește această barieră, fiind în prezent cel mai puternic buldozer cu transmisie hidrostatică (HST) din clasa sa de mărime, fiind eficient chiar și pe șantiere de mari dimensiuni, pentru orice activitate ce presupune împingerea pământului, deplasarea laterală a lui, adăugarea de material, pentru lucrări pe teren moale șamd. Datorită sistemului inteligent de control  iMC 2.0, unic în lume, buldozerul  poate fi utilizat cu aceeași eficiență ridicată atât pentru operațiunile ce presupun deplasarea unor cantități mari de pământ cât și pentru cele de finisare a suprafeței.

Puternic, dar și inteligent

Cu o capacitate de împingere de  240 CP, D71-24 este cel mai puternic buldozer Komatsu cu transmise hidrostatică din clasa sa. Cu o masă proprie cuprinsă, în funcție de dotări, între 22.600 și 24.000 kg, acesta oferă o viteză de lucru constantă, chiar dacă lucrează sub o sarcină mare, dacă este selectat modul de lucru E. În modul de lucru P, motorul furnizează puterea maximă pentru a face față celor mai grele lucrări. Acesta crește automat turația motorului pentru a obține o putere maximă atunci când sarcina la nivelul lamei crește.

Calitatea nivelării solului, dar și siguranța pentru ceilalți lucrători din șantier sunt garantate și de vizibilitatea unică a operatorului asupra marginilor de tăiere ale lamei datorită capotei motorului care este înclinată mult în față, un design specific buldozerelor Komatsu. În plus, acest design unic al capotei permite asigurarea unui echilibru perfect în timpul lucrului și o manevrabilitate foarte bună.

Komatsu D71EX-24 / PX-24 oferă aceeași precizie de lucru pentru orice tip de șantier, de la construcția unui teren de golf și până la cea a unei autostrăzi, fiind din acest punct de vedere un buldozer “all-around”, ceea ce înseamnă că este la fel de eficient indiferent de tipul șantierului. Oferă aceleași performanțe superioare indiferent dacă este necesară o precizie ridicată de prelucrare a suprafeței, o viteză mare de lucru sau atunci când lucrează pe terenuri cu suprafețe dure.

Aceste performanțe cumulate precum și multi-funcționalitatea sa sunt posibile și datorită lamei sale de mare capacitate, rezistentă la uzură.

De asemenea, șasiu său este prevazut cu lanțuri de șenilă Parallel Link (PLUS) și cu bucșe rotative, ceea ce reduce semnificativ timpii de întreținere și costurile de exploatare (TCO).

Controlul inteligent al utilajului  iMC 2.0, unic în domeniu

Cel mai nou buldozer cu transmisie hidrostatică de la Komatsu este disponibil, la cerere, cu cel mai modern sistem inteligent de control al utilajelor – iMC 2.0, integrat din fabrică. Acesta oferă utilizatorului avantaje deosebite în timpul lucrului pe șantier:

  • Optimizarea automată a înălțimii stratului de pământ ce trebuie adăugat prin simpla apăsare a unui buton. De asemenea, prin aceeași comandă se menține calitatea gradului de compactare/nivelare al pământului prin controlul automat al înălțimii de lucru a lamei. Sistemul de control al lamei urmărește exact suprafața de finisare odată ce sa atins nivelul final de umplere, așadar nu mai trebuiește un alt utilaj sau o trecere suplimentară pentru finisare.
  • Control automat al înclinării lamei, pentru a menține deplasarea în linie dreaptă a utilajului în timpul lucrului atunci când se lucrează în teren dur. Această comandă reduce gradul de intervenție al operatorului cu până la 80%.
  • Operatorii pot crea o suprafață virtuală finală prin utilizarea funcțieiquick surface creation. În combinație cu alte funcții ale sistemului iMC 2.0, echipele din șantier pot să adauge material din timp înainte de trecerea buldozerului, acesta putând lucra continuu.
  • Sistemul de control proactiv automat permite ca și operatorii mai puțin experimentați să poată executa lucrări de finisare de calitate. iMC 2.0 efectuează măsurători asupra terenului și compara datele obținute cu cele ale planului final pentru a planifica următoarele treceri ale buldozerului, productivitatea crescând cu până la 60% față de utilajele din generațiile anterioare.

MARCOM RMC ’94Servicii inteligente

Societatea MARCOM RMC ’94 este unicul distribuitor autorizat pentru România a întregii game de utilaje terasiere Komatsu. Specialiștii săi sunt pregătiți pentru a oferi sfaturi de specialitate privind șantierul dvs. și avantajele care le obțineți prin utilizarea noii generații de buldozere Komatsu D71-24.

Rețeaua de vânzări și service din întreaga țară asigură funcționarea la parametrii optimi a utilajelor Komatsu și sistemelor inteligente de control integrate.

Pentru orice informație și pentru comenzi puteţi apela la telefon 0722.30.30.26 sau scrie la adresa de email  office@marcom.ro.