Home Informaţii la zi CASE a lansat noua sa gamă de încărcătoare pe pneuri seria G Evolution
CASE a lansat noua sa gamă de încărcătoare pe pneuri seria G Evolution

CASE a lansat noua sa gamă de încărcătoare pe pneuri seria G Evolution

0

În urma unei conferințe online care a avut loc la mijlocul lunii aprilie, conferința la care s-au înscris jurnaliști de specialitate din toate țările Europei, CASE Construction Equipment a anunțat lansarea europeană a noii serii G. Noul încărcător frontal continuă tradiția de succes a seriei G, acesta aducând o performanță și o productivitate superioară utilajelor anterioare, implicit oferind proprietarului un nivel superior de profitabilitate. Pe scurt, timpul de funcționare între două întrețineri periodice este mai mare, operatorul având acum un control mai bun și implicit o mai bună înțelegere a modului de lucru al utilajului, și a capacităților sale tehnice.

„Noile noastre încărcătoarele pe roți sunt proiectate să funcționeze în cele mai dure medii de lucru, beneficiind acum de o performanță îmbunătățită și rentabilitate mai mare, datorate scăderii ciclurilor de lucru, simplificării operațiunilor și creșterii duratei de funcționare.”, explică Egidio Galano, director de management al produselor CASE Construction Equipment Europa. „Fiecare dintre îmbunătățirile incluse în noua serie CASE G Evolution aduc o productivitate mai bună și o eficiență crescută.”, a mai spus el.

 

O precizie mai mare a încărcării datorită unui nou sistem
Conceput pentru a fi fiabil și a economisi timp, informațiile de lucru ale noului sistem de încărcare sunt prezentate direct în afișajul principal al bordului, operatorul obținând informații utile despre greutatea cupei, numărul de cicluri, masa de material încărcată măsurată cumulativ, informații despre modul de lucru dar și alte informații privind modul de încărcare și productivitatea.

Operatorul poate acum încărca precis fiecare camion, noul sistem elimină supraîncărcarea/subâncărcarea acestuia datorită posibilității de măsurare exactă a cantității de material din fiecare cupă. Sistemul de urmărire a cantității utile de material încărcat (fără masa cupei), permite operatorului să cunoască, pentru o anumită perioadă de timp, atât masa totală cât și volumul de material deplasat, dar și tonajul măsurat pentru fiecare client, datorită unui sistem de tichete, sistemul electronic oferind și istoricul acestora.
CASE SiteConnect și SiteWatch ™ se regăsesc, de asemenea, în oferta standard, timp de trei ani, pe fiecare încărcător frontal CASE G Evolution, acestea reprezentând o soluție telematică menită să ofere rapid informații importante despre funcționarea utilajului. Sistemul telematic SiteWatch™ reprezintă o soluție fiabilă prin care se poate cunoaște poziția exactă a utilajului și se măsoară performanțele de lucru, toate aceste informații fiind disponibile în timp real. Cu un nou tip de afișaj digital, SiteWatch ™ este intuitiv în operare și oferă managerilor flotelor de utilaje ocazia să identifice clar și precis problemele, fără să fie necesară prezența operatorului.

 

„Noua serie G Evolution are în dotarea de serie un nou indicator de sarcină integrat din fabrică, ce permite operatorului să citească și să înregistreze fiecare sarcină utilă a cupei. Odată ce masa maximă ce trebuie încărcată într-un camion este setată, sistemul poate arăta dacă ultima cupă depășește sarcina setată și, în acest caz, poate fi activat modul tip-off, care ajută operatorul să golească parțial cupa prin apăsarea modului “basculare”  până când se atinge sarcina maximă setată. Această funcție duce la reducerea timpului neproductiv și creșterea eficienței. ” spune Edigio Galano.

Totul sub control datorită noului centru de comandă și control cu ecran tactil

Această nouă linie de utilaje destinate pieței europene are un ecran tactil de ultimă generație care oferă posibilitatea accesării tuturor setărilor importante ale mașinii și a datelor operaționale, permițând operatorilor să anticipeze schimbarea condițiilor de lucru și să reacționeze rapid. În plus, noile comenzi electro-hidraulice permit operatorului să ridice independent brațul (sistemul paralel mecanic)  și să încline cupa cu o precizie extrem de ridicată în funcție de preferințele acestuia și de situația de pe șantier. Fiecare comandă permite trei moduri de operare: încet, moderat și agresiv.

Producătorul CASE a simplificat modul de funcționare dar și de gestionare a puterii motorului, adăugând două noi moduri de lucru: Smart și Max. Modul Max este ales atunci când operatorul dorește să lucreze cu motorul la capacitate maximă, în condiții dificile, în timp ce noul mod Smart oferă deasemenea performanțe ridicate de lucru, dar cu un raport echilibrat între puterea motorului și transmisie, fiind ideal pentru terenurile cu mai puține probleme.

Operatorii pot profita și de noua funcție de ridicare a cupei paralel cu solul, disponibilă pentru toate configurațiile brațului încărcătorului, care ajută la păstrarea materialului și asigură o  încărcarea lină, menținând automat unghiul și poziția cupei sau furcilor.

Pentru a simplifica și mai mult modul de lucru, CASE a adăugat trei noi butoane configurabile cu cod de culoare pe cotiera dreaptă, permițând operatorului să reacționeze rapid, cu o mișcare minimă, acesta putând să le programeze înainte de începerea lucrului. Aceste reglaje ce pot fi alese de operator pot include funcții corelate cu afișarea lor pe ecranul central, despre sarcina utilă, camera video din spate, blocajul diferențialuluiu, activarea girofarului sau debraierea motorului.

„Aceste progrese, combinate cu designul ergonomic al joystick-urilor și al zonei de lucru a operatorului, centralizează simplu toate funcțiile de comandă ale încărcătorului, astfel că oboseala operatorului se reduce în paralel cu creșterea productivității”, a mai spus Galano.

 

Ameliorarea timpilor de funcționare și de răspuns

„Timpul de funcționare și capacitatea de reacție sunt factori principali pentru utilizatori atunci când vine vorba de cumpărarea unui utilaj greu, dar îmbunătățirile aduse noii serii CASE G-Series Evolution, odată cu introducerea sistemului de diagnosticare de la distanță, posibilitatea de a actualiza software-ul și de a anula erorile de la distanță, vor scurta semnificativ orice perioadă de staționare. Cu SiteConnect, permitem comunicarea bidirecțională între mașini și dealerii CASE care pot realiza diagnosticarea de la distanță a problemelor tehnice, și în acest fel, gestiona mai rapid situațiile.”, a mai comentat Gelano.

Această tehnologie este posibilă datorită noului modul telematic  SiteConnect 4G instalat pe utilaj și accesibil prin noua aplicație SiteManager (disponibilă pe dispozitive iOS și Android). Platforma a fost construită având în vedere cererile clienților: „Cu SiteConnect, permitem comunicarea bidirecțională între mașini și dealerii CASE, care pot efectua diagnostice de la distanță și pot sfătui cel mai bine operatorii cu privire la orice problemă identificată, fără a vizita măcar site-ul. Analiza proactivă, bazată pe algoritm, a defecțiunilor potențiale, precum  și timpul scurt necesar pentru rezolvarea problemelor de funcționare are ca rezultat important pentru utilizator o creștere a timpului de funcționare și a productivității. Dacă este detectată o problemă potențială, o alertă este trimisă dealerului CASE cu recomandări și acțiuni specifice pentru rezolvarea problemelor înainte ca acestea să apară. SiteConnect și telematica aferentă sunt în dotarea standard pe seria de încărcătoare G Evolution ”.

 

Intervale de întreținere extinse și un nou sistem de monitorizare al anvelopelor

Datorită intervalelor extinse de service de la 500 la peste o mie de ore, costul total al întreținerii a fost redus cu până la 20%, în comparație cu gama actuală de încărcătoare frontale.

Starea și performanța anvelopelor au un impact semnificativ asupra performanței generale a mașinii, în special asupra consumului de combustibil orar. Noul sistem de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS) include senzori individuali care se montează pe tija supapei fiecărei anvelope, precum și un modul receptor care comunică presiunea fiecărei anvelope monitorului central și avertizează șoferul când presiunea anvelopei este în afara marjei de valori prestabilite.