Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje pentru construcţii

CASE CE prezintă noile modele de excavatoare pe roți din Seria E

CASE a prezentat o nouă gamă de patru modele de excavatoare pe roți din Seria E, un al cincilea model, mai mare, fiind anunțat ca fiind gata de lansare. Seria include modelele standard WX140E și WX160E, dar și două excavatoare cu dimensiuni compacte:  WX155E SR și WX175E SR. Producătorul mondial a anunțat și iminenta lansare a modelului WX210E, cu capacitate mai mare de lucru și dimensiuni de gabarit standard.

Noile excavatoare cu roți CASE seria E au o construcție solidă, din elemente și materiale de înaltă calitate, verificare timp îndelungat pe șantiere din întreaga lume în condiții reale de lucru. Toate utilajele vor putea fi comandate cu diferite tipuri de șasiu, cumpărătorul putând alege dintre diferite configurații de lame de buldozer și calaje, atât pe partea din față cât și pentru cea din spate.

Suprastructura rotitoare poate fi comandată cu un braț dintr-o singură bucată sau din două părți, braț și contrabraț, cu excepția modelului WX175E SR, compact și robust, care va primi un braț articulat. Deoarece excavatoarele pe roți sunt renumite prin capacitatea lor de a interveni rapid acolo unde este nevoie, deplasarea între șantiere se va face acum mult mai simplu, datorită pilotului automat oferit în dotarea standard, iar deplasarea pe șantier cu cupa plină este mult mai eficientă datorită sistemului anti-balansare Ride Control și prin controlul lin al direcției de deplasare cu ajutorul  comenzilor de direcție cu joystick.

 

Tehnologie verificată pe șantier

Noile excavatoare pe roți CASE sunt propulsate de motoare diesel Cummins Stage V. Cele patru modele mai mici au integrat un motor Cummins B4.5, acesta oferind o putere maximă incredibilă de 129 kW, în timp ce WX210E va veni cu un motor B6.7 mai mare, cu o putere nominală de 145 kW.

Motoarele dispun de un modul de tratare la evacuare a gazelor arse extrem de eficient, care încorporează un catalizator de oxidare diesel (DOC), reducerea catalitică selectivă (SCR) și un filtru de particule diesel (DPF).

Deoarece aceste motoare nu au nevoie de un sistem complex de recirculare a gazelor de eșapament (EGR) pentru a respecta cerințele normelor antipoluare Stage V, costurile lor de întreținere sunt mult reduse. În plus, intervalele de întreținere a filtrului de combustibil au fost extinse la 1000 de ore, iar intervalele de ulei de motor și de filtru sunt setate la 800 de ore, ceea ce duce la o utilizare un timp mai îndelungat a utilajului fără opririle inerente operațiunilor de întreținere.

Motoarele sunt capabile să funcționeze cu o gamă largă de combustibili, în funcție de cerințele cumpărătorului. Acestea includ carburat biodiesel B7 și B20, uleiurile vegetale hidratratate (HVO) și combustibilii parafinici ce pot fi obținuți din gaz (GTL), din cărbune (CTL), sau din biomasă (BTL).

Toate modelele, de la WX140E la WX175E SR au integrată o pompă hidraulică tip Load Independent Flow Sharing de la Bosch Rexroth ce permite reglarea fluxului de lichid independent de încărcare. Astfel, operatorul are un control uniform și progresiv asupra echipamentului de lucru, putând efectua mai multe mișcări în același timp cu brațul, contrabrațul și cupa de săpare. Un compensator de presiune este încorporat în sistemul de control, acesta asigurând o partajare a debitului pentru mișcări precum cea de deplasare și ridicare braț.

Modelul mai mare, WX210E, va avea încorporat în circuitul hidraulic un sistem de acționare cu două pompe, ceea ce permite realizarea unor mișcări line și continue ale brațului de săpare, care vor oferi o productivitate mai mare, pierderile de material din cupă fiind reduse la minim. O supapă cu acționare electro-hidraulică inclusă în circuitul hidraulic are sarcina de a reduce presiunea în sistem atunci când nu sunt necesare eforturi mari de săpare, astfel obținându-se reduceri importante la nivelul consumului orar de combustibil precum și o creștere a performanței de lucru.

O cabină pentru un operator eficient

Cabina utilajelor din noua serie E dispune de o coloană de direcție telescopică articulată în două puncte, operatorii, indiferent de gabarit, putând astfel să aleagă o poziție de lucru confortabilă. Parbrizul are ștergătoarele cu acțiune paralelă atât pentru partea superioară cât și pentru cea inferioară a acestuia, acoperind practic întreaga suprafață. Și pentru ca vizibilitatea să fie perfectă în timpului lucrului, utilajele pot fi dotate, opțional, cu o cameră video pentru partea din spate, montată pe partea dreaptă. Sistemul video CASE 360° Maximum View Monitor este de asemenea oferit ca opțiune, împreună cu radarul montat în spate, acestea oferind o vizibilitate maximă și o siguranță unică pentru persoanele din apropierea utilajului.

Sistemul de supraveghere video CASE Maximum View folosește patru camere, montate în jurul mașinii, acestea oferind o vedere aeriană de 360°. Operatorul are o viziune completă a utilajului în contextul șantierului, sporind siguranța și vizibilitatea și prevenind potențialele coliziuni. Alarma radar poate fi setată pentru cinci distanțe diferite față de utilaj, avertizând operatorul atunci când se aproprie prea mult de un obstacol.

Fiecare utilaj din seria E are în dotarea standard șase lumini de lucru cu LED, acestea oferind o vizibilitate foarte bună chiar și în condiții de lumină naturală redusă.

Monitorul central cu ecran tactil de 8 inch oferă un meniu de lucru care acoperă toate funcțiile mașinii. De asemenea, pentru sistemul opțional de camere de supraveghere video, operatorul mai găsește pe bord un al doilea monitor.

Pe ecranului monitorului central de control sunt afișate permanent diferite indicații prin care acesta poate lucra economic. De asemenea, aici operatorul poate vedea și timpii în care utilajului nu a lucrat efectiv în timpul programului, putând astfel să-și îmbunătățească performanțele și productivitatea în timpul lucrului.

Similare

1 din 959