Home Informaţii la zi Competiții – Ford Trucks Best Driver Challange la finalul Primei Ediții
Competiții – Ford Trucks Best Driver Challange la finalul Primei Ediții

Competiții – Ford Trucks Best Driver Challange la finalul Primei Ediții

0

Dacă vă întrebați cât consumă un camion în general, și unul de construcții în special, dincolo de specificațiile tehnice ale producătorului, adică deplasându-se fie pe șoselele din România, fie în regim de șantier, Cefin Trucks vă oferă cifrele reale. La fel ca și la autoturisme, camioanele sunt testate de către orice producător cu proprii șoferi, echipate special, de exemplu cu anvelope Low Consumption, pe șosea perfecta, fără pante. Deci, condiții ideale greu de obținut în realitate, în munca de zi cu zi.

Dar Cefin Trucks, unicul importator pentru România al mărcii de autocamioane Ford Trucks a dovedit că are curajul să spună lucrurilor pe nume: timp de o lună, 76 de concurenți, șoferi a firmelor care au în flotă camioane Ford Trucks, echipate pentru transporturi mărfuri generale sau de construcții au lucrat în regim normal, au fost urmăriți prin intermediul sistemului ViaSat, bazat pe transmiterea datelor prin GPS. Aceștia și-au văzut de activitatea zilnică, iar săptămânal s-au analizat datele trimise zilnic și rezultatele au fost făcute publice: consumul mediu a fost de 27.7 litri / 100 km pentru camioanele de transport mărfuri generale si 35,02 l/100 km pentru categoria construcții. Rezultate reale, care demonstrează performanța camioanelor Ford, cu remarca legată de comportamentul extraordinar al mașinilor  la categoria construcții. Aici de obicei consumul fiind dat orar, deoarece camioanele echipate pentru transportul pământului au consumuri care în mod normal nu pot fi comparate cu cele obținute la deplasarea pe o șosea.

O inițiativă nu numai eficientă, prin rezultatele verificabile oferite dar și prin câștigurile obținute, din punctul de vedere al pregătirii șoferilor, de către firmele de transport participante. Am solicitat mai multe informației organizatorului acestui eveniment, dna. Alexandra SIMINIUC, Head of Marketing and Operations Ford Trucks:

“Ford Trucks Best Driver Challange este o competiție organizată de Cefin Trucks în România pentru a valoriza aptitudinile șoferilor Ford Trucks. În cadrul concursului punem în valoare cea mai importantă resursă a companiilor care activează în domeniul Transporturi și Construcții, și anume conducătorii auto ai acestor vehicule. Țin să menționez că în concurs s-au putut înscrie doar șoferii vehiculelor Ford Trucks achiziționate prin Cefin Trucks. Prima ediție a Ford Trucks Best Driver Challenge a avut loc în perioada 15 Mai – 15 Iunie 2018 și a inclus două categorii de participare: Transport și Construcții”.

Câţi şoferi s-au înscris la competiţie? Cum este acest număr faţă de aşteptările voastre? Când urmează să organizați următoarele ediții?

În cadrul primei ediții s-au înscris 76 de concurenți. Noi considerăm că este o rată bună de participare pentru prima ediție și desigur că îi încurajăm și pe ceilalți șoferi Ford Trucks de vehicule comerciale destinate domeniilor Transport și Construcții să participe la edițiile viitoare.

În ce a constat competiţia la fiecare dintre cele două categorii? Ce probe au existat, pe ce trasee sau pe ce distanțe, cum s-a alcătuit punctajul, cât de strânse au fost scorurile? Care a fost consumul primilor clasaţi la fiecare categorie? Au fost şi etape eliminatorii?

Criteriul de departajare în cadrul competiției este punctajul obținut prin sistemul ViaSat, punctaj care ia în considerare stilul de condus și consumul mediu de combustibil / kilometru obținut în perioada concursului. Monitorizarea rezultatelor obținute în concurs s-a facut prin intermediul Via Track – soluția profesională de monitorizare și management a flotelor auto prin GPS, sistem oferit de ViaSat.

Nu au existat etape eliminatorii. Rapoartele Via Track au fost urmărite săptămânal iar clasamentele după o lună de competiție au fost publicate pe site-ul Ford-Trucks.ro. Putem spune că a fost o competiție strânsă, iar primele locuri au fost diferite de la o săptămâna la alta, iar câștigătorii finali s-au impus într-un clasament cu punctaje foarte apropiate. Printre primii clasați la cele două categorii s-au înregistrat consumuri medii pentru întreaga perioadă de competiție de 27.7 litri / 100 KM pentru Categoria Transport si 35.02 pentru categoria Construcții.

Cât a durat întrecerea? Cât de uşor a fost să convingeţi managerii de firme şi şoferii să se înscrie? Au participat la întrecere şi manageri de firme?

Așa cum spuneam, prima ediție s-a derulat pe parcursul unei perioade de o luna, de pe 15 mai până pe 15 iunie.  Nu a fost dificil să convingem șoferii și managerii să se înscrie la această competiție deoarece concursul nu a presupus nici o modificare a programului obișnuit de lucru al șoferilor, mai mult decât atât competiția a participat la eficientizarea stilului de condus. Astfel, pe parcursul acestei luni s-au observat reduceri de consum mediu de combustibil de până la 14%.

Camioanele care au concurat au fost echipate special, sau au avut echipare standard?

Vehiculele Comerciale Ford Trucks înscrise în competiție nu au fost echipate special, ci dimpotrivă, competiția s-a derulat în exact aceleași condiții de zi cu zi. De altfel, cel mai mult ne-am dorit să punem în valoare eficiența șoferilor în utilizarea acestor vehicule în activitatea lor obișnuita, de zi cu zi.  Mai mult decât atât, am pus la dispoziția șoferilor și un Ghidul de Eficientizare a Consumului care suntem convinși că a ajutat la obținerea unor rezultate cât mai bune.