Home Informaţii la zi Manitowoc a livrat macaraua Grove GMK4100L-1 cu numărul 100
Manitowoc a livrat macaraua Grove GMK4100L-1 cu numărul 100

Manitowoc a livrat macaraua Grove GMK4100L-1 cu numărul 100

0

 

Manitowoc a livrat cea de a 100-a automacara Grove GMK4100L-1, într-un timp relativ scurt de la lansarea oficială pe piața de profil. Aceasta a fost vândută unei firme europene specializate în domeniul închirierilor de utilaje. Cu această ocazie, la sediul fabricii Manitowoc din Wilhelmshaven – Germania, s-a organizat la începutul lunii iunie o ceremonie specială care a marcat achiziționarea macaralei.

“Am ales automacaraua GMK4100L-1 pentru dimensiunile sale compacte, performanțele mari și capacitatea superioară altor modele din clasa sa existente pe piață. Gabaritul compact, lățimea de transport care nu depășește normele legale de deplasare pe drumuri publice reprezintă avantaje certe la deplasarea pe distanțe mai mari între două puncte de lucru. Macaraua este proiectată astfel ca partea din spate în timpul lucrului să nu depășească la rotire gabaritul mașinii, ceea ce ajută atunci când se lucrează pe șantierele înguste iar operatorul poate lucra la randament maxim. Pe scurt, GMK4100L-1 întrunește toate cerințele noastre de performanță”, a argumentat la  cumpărarea sa directorul firmei, atunci când a fost întrebat despre calitățile pe care trebuie să le dețină o macara utilizată în sistem de închiriere.

Partenerul perfect

Macaraua pe pneuri GMK4100L-1, cu o capacitate maximă de ridicare de 100 de tone, face parte din seria de macarale all-terrain cu braț lung dezvoltată de Grove. Aceasta precede un alt model care s-a bucurat la rândul său de succes pe diferite piețe din întreaga lume, și anume GMK4100L. Lansarea noii macarale a avut loc spre finalul anului 2016; Andreas Cremer – director responsabil cu producția macaralelor Grove all-terain la nivel mondial – caracterizând-o atunci ca fiind un utilaj cu totul special: “Acest echipament are incluse o serie de inovații tehnice dezvoltate de noi, unice pe plan mondial, dar și caracteristici tehnice de înaltă clasă, printre cele mai performante pentru categoria sa, și anume automacarale cu importanta capacitate de deplasare pe drumuri rutiere. Totodată, are cea mai buna diagrama de lucru din clasa sa, iar design-ul său compact ușurează accesul și manevrele de lucru de pe cele mai înguste șantiere de lucru”.

Descriere tehnică

În ceea ce privește dotările tehnice, modelul GMK4100L-1 are o lățime de doar 2,55 m și o lungime de 13,42 m, inclusiv troliul auxiliar, însă are o capacitate impresionantă de ridicare, totul pornind de la brațul său special tip Megaform, cu o lungime de 60 de m. Acesta permite atingerea în timpul lucrului a unor înălțimi mari de ridicare a sarcinii care în mod normal sunt atinse de macaralele speciale, de dimensiuni mult mai mari. Are o înălțime maximă de ridicare de 89 de m, cu prelungitor.

Conform celor mai moderne tendințe în domeniu, automacaraua Grove GMK4100L are un singur motor pentru deplasare și ridicare, având un consum mediu de combustibil, redus. De asemenea, prin utilizarea unui singur motor, poate transporta o contragreutate de până la 6,7 t fără să depășească masa maximă admisă pe osie de 12 t.

Macaraua are în dotarea de serie sistemul „Crane Control System” (CCS). Acesta îi permite modelului GMK4100L-1 să fie echipat cu sistemul electronic de control al stabilității MAXbase, o tehnologie modernă ce permite lungimi de extindere variabile ale sistemului de calare, în funcție de spațiul disponibil la sol.

Unicul importator și distribuitor al mărcii Manitowoc pentru România este compania MARCOM RMC ’94.  Manitowoc este producătorul macaralelor turn Potain, precum și al întregii game de automacarale și macaralelor de șantier marca Grove (www.marcom.ro).

Braț MEGAFORM cu șapte tronsoane

  • Secțiunea transversală ovală asigură o poziționare precisă a brațelor la telescopare și strângere, astfel fiind evitate incidentele de blocare a lor datorită unor eforturi suplimentare ce pot să apară la mișcări laterale necontrolate
  • Patinele pe care alunecă brațele sunt de dimensiuni mari, asigură o aliniere perfectă a brațelor în timpul telescopării, preluând fără probleme orice sarcină dinamică ce apare și asigurând o excelentă tranziție a distribuției maselor între diferitele secțiuni de braț
  • Masă proprie redusă, secțiune transversală mare, două caracteristici necesare pentru asigurarea unei capacități mari de ridicare la diferite raze de acțiune
  • Tronsonul de bază nu necesită rigidizări suplimentare, ceea ce duce la scăderea masei proprii fără a pierde însă din capacitatea mare de ridicare
  • Toate sudurile sunt realizate cu ajutorul celei mai noi tehnologii cu laser hybrid.