Home Informaţii la zi Cum alegem flota – Un oraş se dezvoltă datorită utilajelor CASE
Cum alegem flota – Un oraş se dezvoltă datorită utilajelor CASE

Cum alegem flota – Un oraş se dezvoltă datorită utilajelor CASE

0

Studiul realizate de către constructorul mondial de utilaje pentru construcții CASE a pornit de la experiența unei firme de construcții care a cunoscut o dezvoltare continuă, fără salturi spectaculoare, odată cu evoluția unei zone turistice montane. Totul a început în mod clasic, un oraș montan cunoscând o dezvoltare constantă de-a lunul anilor  datorită pârtiilor sale de schi, acestea atrăgând o industrie hotelieră înfloritoare, precum și un mare centru comercial, restaurante șamd…

Compania, fondată în anul 1996 a jucat un rol esențial în dezvoltarea acestui oraș, având în plus avantajul de a fi încă de la început inclusă în planurile municipalității, participând practic la aproapre toate lucrările legate de infrastructură, cu excepția celor care presupuneau turnarea asfaltului sau betonului.

Dezvoltarea înseamnă investiții bine gândite

În prezent, compania construiește numeroase case la comandă, lucrări de șantier mai complexe, proiecte comerciale, lucrări de subdiviziune, infrastructură de apă / canalizare, dar și pregătire de șantieri pentru lucrări de asfaltare și beton.

Principalul motor al dezvoltării firmei de construcții este dat de economia turistică a zonei, o mulțime de locuințe secundare de ultimă generație fiind construite în ritm rapid, și odată cu ele, alte afaceri noi sunt aduse, precum un spital nou, care la rândul lui a atras asistente medicale, medici, pompieri și poliție.

Dar, una dintre cele mai mari provocări pentru o afacere în domeniul construcțiilor care se dezvoltă rapid este determinarea strategiei corecte de dezvoltare  a flotei. Proprietarii de companii ar trebui să-și dimensioneze corect flotele pe baza șantierelor deschise, dar să arunce o privire și asupra a ceea ce vor să facă în viitor.

Compania locală a investit recent în mai multe echipamente noi, un încărcător pe roți CASE 621G, un buldozer 850M, excavatoare CX130D și CX210D, CTL TR310 și TV370 și un mini excavator CX60C.

De ce aceste modele? – în primul rând, flota a fost aleasă pornind de la o strategie a firmei, care a fost gândită pe termen lung. Astfel, sa observat că cererea este bazată în primul rând pe achiziționarea unor case personalizate. Dar, în acest caz, șantierele sunt dificile, deoarece utilajele trebuie să lucreze în spații înguste, iar perspectiva de a deschide șantiere de mari dimensiuni într-un viitor apropriat nu pare prea clară.

O altă problemă: zona de munte care presupune realizarea a numeroase săpături cu utilajele în rambleu. Aici, micul excavator CX60C face toți banii, lucrând zi lumină.

Dar, de doi ani de zile, au apărut și proiecte hoteliere, nu de mare anvergură,  dar care presupun șantiere medii, pentru care un excavator de productivitate, cum ar fi CASE CX210D reprezintă investiția perfectă. Cu acesta se efectuează săpături pentru parcarea subterană a hotelului, pământul fiind transportat imediat, ulterior întreaga treabă rămânând să fie făcută de către utilajele de capacitate mai mică. Acestea aduc materialul de umplutură și de nivelare a stratului de bază a fundației, utilajele mici precum CX 80 sau TV370 lucrând non-stop. Iar în locurile cu adevărat înguste, sa dovedit că utilizarea skidului CASE TV 370 este mai eficientă decât cea a buldozerului 850M, care în mod normal are sarcina în cadrul șantierului să aducă la nivel suprafețele plane mari.

Utilizarea utilajelor compacte din gama CASE sa dovedit inevitabilă odată cu extinderea zonelor de săparea a terenului, constructorii descoperind că terenul este moale și deci instabil, uneori stratul care trebuie îndepărtat putând atinge și 3 metri. Acestea fac față foarte bine lucrărilor de infrastructură nu prea mari din această zonă montană, datorită masei lor mici dar și a puterii mari dezvoltate la nivelul echipamentului.

CASE 621G- încărcătoare pe roți

Pe lângă eficiența crescută și a consumului de combustibil redus, seria G oferă un mediu nou pentru operator, controale și interfață digitală. La scurt timp după ce a fost achiziționat un încărcător CASE 621G, operatorul a fost întrebat ce părere are despre noua cabină:  „Ce am remarcat pentru prima dată la acest încărcător a fost ecranul de bord. Poţi vedea totul pe el, ştii exact cum funcţionează maşina ta, ce consum are. Toate aceste informații există și sunt foarte utile. Este super silenţios şi uşor de manevrat, dar este şi foarte puternic. Drept urmare, încarcă foarte repede un camion.”

Cabina 621G este proiectată pentru confort și ergonomie îmbunătățite. Aceasta include trei opțiuni pentru scaune, inclusiv un scaun cu suspensie pneumatică încălzit în dotarea premium, un parbriz rotunjit dintr-o bucată, degivrare pentru geamul din spate și oglinzile externe redesenate, toate pentru o vizibilitate cât mai bună. „621G este cu siguranță un utilaj performant. Când l-am folosit pentru deszăpezire, avem un plug cu o lățime de 16 metri pe care l-am pus pe față. Fără probleme.”

Buldozerul CASE 850M

Șeful șantierului a ales să cumpere un buldozer CASE 850M pentru cabina sa ergonomică reproiectată, vizibilitatea îmbunătățită și controlabilitatea excelentă: „Cabina este extrem de ergonomică şi comfortabilă, dar şi de bine izolată fonic. Vizibilitatea este, la rândul ei, net superioară, iar asta înseamnă siguranţă şi productivitate crescute. O transmisie robustă hidrostatică asigură transferul constant de putere sub sarcină și permite deplasarea lină, în orice condiţii, a utilajului. Operatorii pot personaliza modul de lucru al utilajului în funcție de lucrările care trebuesc realizate: “M-am îndrăgostit absolut de această transmisie, pentru că am o rapiditate deplină pe controlul lamei şi pot manevra întreaga maşină aşa cum vreau eu. Este un utilaj uluitor. Are o putere mare și face o treabă fenomenală pentru dimensiunile sale.”

Excavatoarele din seria D

Șantierul se bazeaă atunci când are cantități mari de pământ de mutat pe cele două excavatoare din seria CASE D, CX130D și CX210D. Acestea au fost ales datorită forței mari dezvoltate, vitezei de lucru şi sistemului hidraulic inteligent CASE (CIHS).

Sistemul hidraulic inteligent CASE are integrate patru moduri de control ce permit utilizarea la maxim a putereii și cuplului, rezultatul fiind o putere mai mare de lucru și un consum redus de  combustibil.

Folosind un sistem îmbunătățit Spool Stroke Control, excavatoarele din seria D realizează o recirculare a lichidului hidraulic ori de câte ori este posibil, pentru a scădea automat timpul necesar pentru săpare și a crește eficiența ciclului de lucru. Astfel, operatorul se bucură de o maşină mai productivă fără să piardă controlul acesteia.

„La scurt timp după ce am primit mașina respectivă (CX210D), am început un proiect de hotel. A fost o săpătură de peste 300 mc și am fost absolute şocat de cât de rapid este excavatorul. Este super echilibrat. În alte cazuri, de multe ori mașina se oprește în plin lucru deoarece nu există suficientă presiune hidraulică. Ei bine, acest lucru nu se întâmplă niciodată cu CX210D.” Un alt beneficiu al hidraulicii inteligente este economia de combustibil. „Economia de combustibil a excavatoarelor a schimbat cu adevărat jocul nostru. Este destul de frumos să ştii că CX210D poate funcţiona două zile la rând, câte 14 ore pe zi, fără să alimentezi. O altă caracteristică important care ajută la creşterea economiei este oprirea automată. De multe ori, băieţii uitau că au lăsat excavatorul în funcţiune.”

Încărcătoarele compacte TV370 și TR310

CASE TV370 este o mașină de 74 de cai putere, cu o capacitate nominală de 1.850 de kilograme, ceea ce îl face ideal pentru încărcarea camioanelor şi ridicarea mărfurilor paletizate mai grele. „Sunt pur şi simplu perfecte, extreme de agile şi de commode. TV370 a sporit capacitatea noastră de producţie.”

Mini-excavatoarele CX60C

Companiile au adesea nevoie de un excavator mai mic pentru a ajuta la rezolvarea unor probleme de accesibilitate din ansamblurile rezidenţiale. CX60C este cel mai mare și mai puternic mini excavator CASE produs vreodată. El are o greutate de 12.940 de kilograme.

Responsabil șantier:  „CX60C este o mașină excelentă. Puterea de rupere și rapiditatea fac ca această mașină să fie impresionantă. Băieților le place foarte mult, iar ergonomia din interiorul cabinei este foarte bună. Sapă bine şi repede!” CX60C oferă un mediu de lucru încăpător și dispune de o vizibilitate foarte bună, control ergonomic, scaune reglabile și afișaje digitale. Cabina standard de lux a CX60C reprezintă cea mai avansată, confortabilă și productivă cabină găsită vreodată într-un mini excavator CASE.

Șeful de șantier a decis să opteze şi pentru o cameră video pentru mersul cu spatele. „Îmi place să am camera retrovizoare. Lucrăm la o mulțime de şantiere înguste, iar siguranţa este extrem de importantă. Vrem să ne asigurăm că avem o vizibilitate bună atunci când lucrăm în aceste locuri, iar această mașină ne oferă această posibilitate.” CX60C vine standard cu un braț de reglabil, care este capabil să se rotească 70 ° spre stânga și 50 ° spre dreapta pentru a obține condiții optime de săpat și a minimiza deplasarea mașinii pe șantier. „Avem o mulţime de lucrări de reţele de apă şi utilităţi, iar acest braţ ne permite să facem operaţiuni mai rapide, fără să fim nevoiţi să mişcăm utilajul.”