Home Informaţii la zi Gama de utilaje compactoare de la AMMANN
Gama de utilaje compactoare de la AMMANN

Gama de utilaje compactoare de la AMMANN

0

În curând Ammann va prezenta pentru publicul de specialitate întreaga sa gamă sa de utilaje ușoare pentru compactare în cadrul expoziției

Printre produsele expuse la standul Ammann se vor număra:

Maiuri compactoare

Ammann Rammers prezintă cea mai bună soluţie din industrie, ajutând constructorii, indiferent de tipul șantierului, să lucreze productiv și, în final, să atingă productivități înalte. Capacitatea de avansare constantă face din aceste instrumente soluţia ideală de lucru. Aceste maşini pot fi operate de către orice operator, indiferent de nivelul de experienţă, fiind comode, uşor de manevrat şi extrem de productive. În plus, înălţime lor poate fi ajustată în funcţie de cea a operatorului.

Plăci vibrocompactoare

Ammann oferă o gamă largă de plăci vibrocompactoare ce pot fi utilizate pentru orice tip de activitate. Gama constructivă variază de la cele mai mici de 54 kg la cele de 825 kg, între cele două fiind disponibile numeroase modele.

Toate plăcile Ammann sunt ușor de utilizat. Sunt disponibile cu un motor diesel sau pe benzină. Plăcile vibocompactoare Ammann au sisteme de funcţionare diferite, în funcție de mărimea și forțele necesare, dar toate au acelaşi lucru în comun: uşurinţa în operare. Mânerul de ghidare este izolat de vibrații pentru a reduce oboseala operatorului, permițând astfel un control precis al mașinii. În plus, el este pliabil, o caracteristică crucială atunci când se lucrează în zone înguste.

  • Seria APF: plăci vibrocompactoare ireversibile ( de la 54 kg la 106 kg)
  • Seria APR: plăci vibrocompactoare reversibile (de la 100 kg la 440 kg )
  • Seria APH: plăci vibrocompactoare reversibile cu transmisie integral hidraulică (de la 350 kg la 825 kg)

Ammann a dezvoltat un sistem unic de vibrare cu 3 excentrice pentru produsele sale APH, cele mai mari plăci din portofoliul Ammann. Această tehnologie originală face ca utilajele să fie mai ușor de controlat în timpul procesului de compactare, în același timp puterea motorului și forța de compactare sunt mai mari decât la alte modele similare. Sistemul menține constantă mișcarea plăcii, ceea ce, la rândul său, permite deplasarea lină – chiar și pe terenuri grele – și ajută la depășirea fără efort a pantelor abrupte.

Compactoarele cu role Ammann Walk-Behind

Această maşină combină două aplicații într-un singur utilaj. Operatorul alege dacă să își seteze o amplitudine mare pentru compactat pietriș sau o amplitudine mică pentru compactat asfalt și materiale bituminoase. Sistemul de stropire necesar și un rezervor generos sunt, evident, echipamente standard.

Constructiv, la cilindrul compactor cu proțap AMMANN ARW 65 rolele oferă un spațiu liber pe ambele părți ale tamburului, permițând efectuarea de lucrări de compactare extrem de apropiate de borduri, pereţi şi alte obstacole. Cilindrii cu acțiune hidrostatică sunt construiţi fără piese mecanice, aşa că costurile de întreţinere sunt aproape inexistente. Mânerul de ghidare ergonomic pemite controlul facil, iar dacă operatorul îl eliberează, maşina se opreşte automat. În modul marche-arriere, viteza compactorului este limitată la 2,5 km pe oră, pentru a proteja operatorul de orice eventual accident. Unitatea hidraulică asigură reglarea variabilă a vitezei și  de asemenea permite o pornire sau frânare lină

Ammann ARR Trench Rolls

RAMMAX este  inventatorul compactoarelor pentru șanțuri, acum mai bine de 40 de ani. Cilindrul compactor RW 1585 este cel mai puternic compactor de șanțuri din lume. Utilizat nu numai pentru compactarea în șanțuri dar și pe orice terasament, RAMMAX este cel mai adaptat cilindru compactor “picior de oaie”, utilizat în orice condiții, pe terenuri umede sau uscate!

În prezent, Rammax este încorporat în portofoliul Ammann și, cu linia sa ARR, Ammann este singurul producător care oferă în continuare versiuni articulate și skid ale acestor echipamente. Aceste compactoare multifuncţionale se pot adapta la orice teren, oricât de dificil ar fi. ARR 1575 și ARR 1585 sunt capabile să depășească chiar şi solurile argiloase, pline de apă. Panourile solare integrate alimentează cu energie emiţătorul utilajului.

Plăcile de compactare atașabile la braț de excavare

Gama Ammann de compactoare complementare APA funcționează în siguranţă și eficient în zonele în care alte utilaje nu ar avea acces. Plăcile de fixare pot fi montate pe orice braț de excavator standard și sunt adevărate campioane în ceea ce privește forța de compactare și viteza de compactare. Forțele de vibrație ale plăcilor și presiunea de compactare dată de excavatoare permit ca produsele APA să se compacteze la o adâncime de până la un metru și să funcționeze în siguranță pe pante abrupte.

Sisteme inteligente de asistență pentru o compactare mai eficientă 

Tehnologia de compactare inteligentă Ammann Compaction Expert (ACE) utilizează semnale LED pentru a menține operatorul la curent cu progresul compactării. De asemenea, operatorii pot evalua când au fost îndeplinite obiectivele de compactare, în acest fel fiind eliminate trecerile în plus, inutile, ceea ce duce nu numai la o suprafață corect compactată dar și la costuri mult reduse. Sistemul inteligent demonstrează angajamentul Ammann de a furniza echipamente care să aducă avantaje operatorului și proprietarului afacerii. ACE este disponibil pe plăci vibratorii APH și APR mai mari, Compactoare AP-Add-On și RR Trench Rollers.

Mașinile uşoare de compactare de la Ammann sunt adevărate campioane în segmentul lor și se potrivesc perfect oricărui tip de șantier ce presupune compactarea suprafețelor. Printre avantajele unice aduse de compactoarele Ammann putem enumăra:

  • Forță de compactare excepțională care ajută operatorii să facă mai puţine treceri
  • Flexibilitate extremă, cu o gamă largă de dimensiuni și o capacitate de a excela în mai multe aplicații
  • Opțiuni de combustibil convenabile, cu multe mașini care funcționează pe benzină sau diesel
  • Funcționare ușoară și confortabilă, cu mânere care limitează vibrațiile
  • Siguranță crescută pentru toată gama de produse
  • Întreţinere uşoară