Home Informaţii la zi DEUTZ și Manitou Group au dezvoltat un telehandler complet electric
DEUTZ și Manitou Group au dezvoltat un telehandler complet electric

DEUTZ și Manitou Group au dezvoltat un telehandler complet electric

0

În premieră absolută, producătorul DEUTZ a incorporat motoare electrice prototip în echipamentele Manitou, primele modele fiind deja prezentate în cadrul evenimentului ELECTRIP Event Week, din Cologne, Germania. Manitou Group, primul partener al E-DEUTZ a echipat unul dintre telehandlerele sale cu transmisie hibridă și un al doilea cu o transmisie complet electrică.

DEUTZ deține un portofoliu de produse modulare pentru transmisii electrice ce le permite clienților să aleagă combinația dintre un motor cu combustie, unul electric, baterie și sisteme electronice de acționare, în conformitate cu nevoile proprii. La cerere, este disponibil și un sistem de transmisie complet electric. Scopul este acela de a obține o creștere a eficienței, lucru care va reduce costurile totale de funcționare, consumul de combustibil și emisiile, în egală măsură.

Telehandlerul complet electric Manitou MT 1135 este echipat cu o sursă de alimentare de 360 de volți și un motor electric de 60 kW. Bateria, cu o capacitate mare de 30 kWh, asigură furnizarea nivelului de energie dorit. Modelul MT 1335 este dotat standard cu un motor diesel DEUTZ TCD 3.6 cu o putere de 75 kW. Pentru prototipul hibrid, motorul diesel a fost înlocuit de un motor DEUTZ TCD 2.2 care generează 55 kW, plus un motor electric de 20 kW. Sistemul electric furnizează un voltaj de sistem de 48 de volți.

„Este primul telehandler electric prototip pentru construcții de pe care l-am realizat cu sprijinul celor de la Deutz și suntem mândri să lucrăm în această fază de dezvoltare cu un furnizor de încredere. Integrarea motoarelor electrice pe telehandlerele noastre este foarte încurajatoare pentru viitor”, a declarant Michel Denis, președinte și CEO al grupului Manitou.