Home Informaţii la zi Eficienţă, fiabilitate… Metso!
Eficienţă, fiabilitate… Metso!

Eficienţă, fiabilitate… Metso!

0

Începând cu anul 2007, compania minieră spaniolă Saloro lucrează la redeschiderea unei vechi mine de tungsten După ce a primit autorizațiile și permisele guvernamentale în 2014, a început construcția instalațiilor de concasare, a sitelor şi a utilajelor de prelucrare.

În iulie 2019, la doisprezece ani de la primii pași pentru redeschidere, staţia a fost pusă în funcțiune şi a devenit complet operaţională.

Obiectiv: recuperarea a 80-82% din conținutul de minerale

Mina Barruecopardo este o mină cu tungsten cu o durată de viață actuală de 10 ani. Odată cu trecerea acestui interval, operaţiunile ar putea trece la un al nivel. „Obiectivul minei este să proceseze un milion și jumătate de tone de minereuri pe an cu recuperarea a 80-82% din conținutul de minerale.”, spune  directorul minei Saloro.

Tungstenul este o componentă importantă în aliajele speciale și împreună cu diferite tipuri de oțeluri este utilizat la fabricarea echipamentelor speciale, care trebuie să funcționeze la temperaturi ridicate sau la eforturi ridicate, cum ar fi burghiele și instrumentele de forare.

O soluție personalizată pentru întregul proces

Etapa inițială a scoaterii mineralului din mină presupune foraj, detonări controlate, fiind urmată de transportul materialului în zona de prelucrare. Procesul de prelucrare include un echipament de concasare pentru reducerea dimensiunilor minereului extras până la 0-5 mm, urmată de o instalație de prelucrare cu diferite echipamente pentru a obține rezultatul final, care este un concentrat de înaltă calitate, cu un conținut de trioxid de tungsten de aproximativ 70%.

În urma cererii exprese a conducerii exploatării, Metso a proiectat, fabricat, instalat și pus în funcțiune o soluție Metso PrimeSite, o realizare unică, fiind proiectată de la zero o instalaţie staționară de concasare și sortare, adaptată nevoilor specifice ale proiectului.

Inginerii Metso s-au ocupat de montarea întregii linii de producţie care include un un concasor 0, alimentator VF561-2V, 2 x HP3 și 2 x concasoare HP4 Nordberg, 3 ciururi  model Metso TS5.2, transportoare, structuri din oțel, clădiri, instalații electrice și automatizări. Pe lângă instalația de concasare și cernere Metso a furnizat și o mulțime de materiale pentru instalația de prelucrare Saloro, inclusiv un sistem de sortare MF2862 Multi-Flo, 10 celule DR (5 DR15 și 5 DR20), 2 aspiratoare, 41 de pompe Metso cu compensatoare (HR, HM, VS, VT & VF), furtunuri de suspensie și supape.

Fiabilitatea echipamentelor, elementul central

Saloro a ales Metso din mai multe motive, inclusiv datorită palmaresului său unic în proiecte similare, cunoștințele sale de proces, echipamentele fiabile și asistența post-vânzare și, cel mai important, colaborarea perfectă în perioada de testare. Testele au fost efectuate la instalațiile Metso, în Finlanda. Saloro este convins că soluția îi va ajuta să își atingă toate obiectivele stabilite. De la punerea în funcțiune în iunie 2019, mina Barruecopardo funcționează acum la viteză maximă!

Specialiștii Metso în România

În România, Metso furnizează produse şi servicii specializate de 15 ani, în domenii de activitate diferite, cum ar fi industria procesării de minerale (mine, cariere, balastiere), industria hârtiei, industria energetică, petrol şi gaze.

Începând cu anul 2013, Metso a decis extinderea activităţii în România, prin extinderea echipei de vânzări şi service dedicate industriei de minerit şi procesare agregate. Astfel, în 2013, echipei de vânzări şi service din segmentul de minerit, formată dintr-un Inginer de Vânzări şi un Inginer de Service, li s-au alăturat doi Ingineri de Vânzări şi un Inginer de Service specializaţi şi dedicaţi segmentului de procesare agregate.

În anul 2020, datorită creşterii volumului de activitate, echipa Metso Minerals Romania SRL integrează o echipă destinată activităților de minerit, formată dintr-un inginer de vânzări și unul de service, o echipă extinsă pentru activitatea de prelucrare a agregatelor minerale (cariere / balastiere), formată din nu mai puțin de 10 persoane, dintre care trei Ingineri Vânzări, patru Ingineri Service, un Responsabil emitere comenzi piese şi consumabile, un Responsabil logistic şi finalizare comenzi emise și un Controlor Financiar.

De asemenea, activitatea extinsă a Metso Minerals Romania SRL include și un grup special de Valve şi robineţi industriali format din doi Ingineri Vânzări, un Inginer Service și un Responsabil emitere comenzi piese şi consumabile.

Drept urmare, forma actuală organizatorică face din Metso Minerals Romania SRL cea mai vastă şi specializată echipă din România în domeniile mai sus menţionate.

Planuri de viitor pentru Metso Minerals Romania SRL? Extinderea capacităţilor de deservire a clienţilor in segmentul de minerit si service.

Oferta Metso Minerals Romania în domeniul procesării mineralelor

 • Gamă completă de concasoare pentru minerit,
 • Procesare şi soluţii de transport eficiente de suprafaţă,
 • Ciururi, alimentatoare si scalpere pentru operare 24/7,
 • Gamă diversificată de soluţii de mori pentru măcinare,
 • Flotaţie, imbogaţire şi desecare,
 • Sisteme şi echipamente de transport mase minerale,
 • Know-how, expertiză în domeniu şi sisteme de automatizare.

Oferta de servicii Metso Minerals Romania

 • Piese de uzură şi de schimb de origine,
 • Intervenţii şi diagnose service,
 • Contracte de service de mentenanţă sau de performanţă,
 • Simulări operaţionale şi consolidarea procesului de know-how.

tags: