Home Constructii Exploatari de suprafata si subteran Elis Pavaje se bazează pe concasoarele SANDVIK
Elis Pavaje se bazează pe concasoarele SANDVIK

Elis Pavaje se bazează pe concasoarele SANDVIK

0

Una dintre firmele românești bine cunoscute în domeniul construcțiilor este ELIS Pavaje. O companie cu capital 100% românesc și cu un parcurs ascendent, rezistentă, putem spune, la fluctuațiile de la un la altul ale economiei naționale. Vasile Gota, directorul general al companiei, ne spune că munca susținută și corectă reprezintă cea mai bună investiție în viitor. Munca, completată de investiții în utilaje de calitate, dacă ținem cont de parcul de mașini și echipamente achiziționate de companie.

În luna mai a acestui an a fost pus în funcțiune un concasor Sandvik Hydrocone CH420 la balastiera din Balomiru de Câmp, proprietate a firmei Elis Pavaje. Acesta este primul concasor din România echipat cu noul soft SanRemo pentru automatizarea și controlul echipamentului. Sistemul SanRemo asigură menținerea fantei de concasare la valoarea dorită și compensează uzura blindajelor în funcție de duritatea și umiditatea materialului de alimentare. Împreună cu acesta a fost livrat și un alimentator Sandvik SP0715.

Utilaje de calitate și un service pe măsură

Alegerea mărcii Sandvik de către Elis Pavaje nu a fost întâmplătoare, existând deja o colaborarea mai veche cu producătorul suedez de echipamente pentru concasare și sortare. Vasile Gota ne spune că de fapt prima stație de concasare-sortare Sandvik a fost montată și funcționează în cadrul exploatării de la Zlatna, una dintre carierele importante din zonă. Aici există o exploatare de andezit, o rocă rezistentă ce poate fi utilizată în obținerea de materiale finite pentru toate tipurile de trafic.

“Sunt foarte mulțumit de stația de concasare-sortare de la Zlatna, un proiect implementat pe parcursul anului 2015 de către reprezentanții naționali ai producătorului de sisteme de concasare Sandvik. Am apreciat, de asemenea, și suportul tehnic acordat de către echipa de service, de promptitudinea cu care au intervenit, dar și de activitatea de întreținere periodică, astfel nu am avut nici o sincopă în timpul producției. Acestea au fost elemente cheie care m-au făcut să merg mai departe cu Sandvik și să achiziționez alte sisteme de concasare noi pentru creșterea capacității de lucru a balastierei de la Balomir” – Vasile Gota, director general Elis Pavaje.

Trebuie spus că stația Sandvik montată la cariera de la Zlatna reprezintă o referință în domeniu nu numai pentru piața din România, ci și pentru cea din Europa Centrală. Un element important ce oferă constructorilor din țara noastră ocazia de a achiziționa echipamente de calitate înaltă este posibilitatea de a obține finanțarea proiectului direct prin creditul acordat de către Sandvik Credit. Acesta reprezintă un ajutor important, în condițiile economice actuale, pe parcursul acestui an Sandvik reușind să contracteze proiecte de anvergură datorită acestui mijloc de finanțare.

Cu siguranță, colaborarea dintre Elis Pavaje și Sandvik va continua, planurile de viitor depinzând, însă, în mare măsura de evoluția pieței de construcții. Pasul următor va fi, însă, cu siguranță mărirea capacității de producție la cariera de la Zlatna.

Sandvik – la lucru

Concasorul CH420 livrat la balastiera Balomiru are rolul de a reconcasa sorturile de piatră 8/16 și 16/31 care rezultă în excedent pe linia tehnologică existentă deja, scopul fiind producerea fracțiilor 0/4 și 4/8, care vor fi utilizate în cea mai mare parte la fabrica de pavaje a firmei Elis din orașul Petrești. În medie cele două unități de producție de la Balomiru și Zlatna produc și livrează 1.500 tone de material concasat și sortat zilnic. Aceste este utilizat pentru lucrări de infrastructură precum cele de cale ferată sau autostrăzi, dar și pentru lucrările proprii. Elis Pavaje dispune, de asemenea, și de o stație de betoane și de asfalt, putând astfel prelua lucrări în construcții.

Povestea de succes Elis Pavaje

Povestea Elis Pavaje începe în anul 1991 ca o mică afacere de familie, cu o producție de doar 6 mp/zi, realizată pe un utilaj artizanal. Astăzi, Elis Pavaje reprezintă o echipă formată din 380 de angajați ale căror eforturi asigură o producție de peste 10.000 mp/zi în două unități de producție și o cifră de afaceri anuală de 161 milioane lei în 2016. “Un sfert de secol de activitate pe piața de pavaje reprezintă un simbol al muncii constante pe care o depunem și al responsabilității pe care o arătăm clienților. Acordăm, astăzi, produselor pe care le realizăm aceeași atenție de care dădeam dovadă acum 25 de ani când ne-am început activitatea ca o mică afacere de familie. Munca, responsabilitatea și atenția depuse de echipă și parteneri în toți acești ani ne-au ajutat să creștem constant, devenind cel mai mare producător de pavaje de pe piața românească” – Vasile Gota, director general Elis Pavaje.