Home Evenimente EMO HANOVRA 2019 – Singura platformă internațională pentru prelucrarea metalelor
EMO HANOVRA 2019 – Singura platformă internațională pentru prelucrarea metalelor

EMO HANOVRA 2019 – Singura platformă internațională pentru prelucrarea metalelor

0

Ediția cu numărul 22 a expoziției mondiale de referință pentru prelucrarea metalelor EMO se va desfășura în perioada 16 – 21 septembrie 2019, la Hanovra, în Germania, țară care reprezintă a treia piață de desfacere la nivel mondial pentru mașini-unelte.
Până la sfârșitul lunii martie s-au înregistrat peste 1.900 de expozanți din 46 de țări. Participă lideri de piață din toate domeniile tehnologiei, cum ar fi DMG Mori, FFG, Mazak, Siemens, Grob, Doosan, Fanuc, Okuma, Makino, Index, GF Machining Solutions, Chiron, Trumpf, SLM, Stratasys, Paul Horn, Iscar, Sandvik, Kuka și mulți, mulți alții. Din România vor fi prezenți trei expozanți: EMSIL, Inteligent LABS și Nova Group.

Spre deosebire de toate celelalte târguri, care se denumesc internaționale, punând astfel accentul originea expozanților, la EMO Hanovra vin vizitatori de specialitate din toată lumea. În 2017, din aproximativ 130.000 vizitatori, jumătate s-a prezentat din străinătate, din circa 160 de țări. Expozanții străini au reprezentat 64 la sută din totalul expozanților.

Tehnologii smart pentru fabrica inteligentă
Sub motto-ul Smart technologies driving tomorrow’s production!, EMO Hanovra adresează industriei una dintre cele mai mari provocări.Interconectarea industriei prinde viteză, deoarece este disponibilă o mai mare capacitate de procesare, ceea ce face posibilă prelucrarea unor cantități mai mari de date. Conform estimărilor institutului internațional de cercetare de piață International Data Corporation, până în 2020 urmează să fie interconectate la nivel mondial 30 de miliarde de puncte terminale.

Tehnologiile smart sunt cheia pentru o productivitate mai mare, calitate mai bună și mai multă flexibilitate. Acestea sunt obiectivele clasice care se află în centrul noilor dezvoltări din domeniul tehnicii de producție. Digitalizarea și interconectarea inteligentă a fabricii facilitează apariția unor noi funcții, precum Process Monitoring sau Predictive Maintenance, care fac un pas mai departe împreună cu învațarea automată, utilizând Smart Data și analiza de date. Acestea creează baza pentru noi modele de business, de exemplu modelul economiei platformei, astfel încât clienții și ofertanții să atingă următoarea treaptă de eficiență.

IoT în producție – o temă centrală la EMO Hanovra 2019
Pentru a prezenta unitar toate fațetele Industriei 4.0, conceptul IoT își face loc la EMO Hanovra în diferite constelații tematice:

Propriul spațiu de prezentare pentru IOT în domeniul producției. Acest spațiu de prezentare este rezervat pentru expozanții individuali din domeniile tehnică de control, software și tehnică de automatizare. În 2017, furnizorii clasici de tehnică de control precum Beckhoff, Bosch, Fanuc, Heidenhain sau Siemens, dar și consorțiile din industria constructoare de mașini, precum Adamos sau Axoom, și-au prezentat la EMO Hanovra platformele IT.

Expoziția specială  industrie 4.0 area – smart solutions for your business. În cadrul tematicii industria 4.0 area, companiile inovative și companii de cercetare renumite prezintă soluții inteligente pentru afacerile de succes ale clienților lor. Este vorba de componente inteligente pentru monitorizarea proceselor sau aplicații de suport pentru utilizatori – acestea fiind soluții, care garantează un flux de date impecabil în condiții de siguranță maximă a datelor -, precum și multe altele.
Forumul tendințelor în industria 4.0. VDW cooperează cu asociația de specialitate a industriei de software din VDMA (Asociația Germană a Constructorilor de Mașini-Unelte), organizația numărul 1 din domeniul construcțiilor de mașini și utilaje, respectiv, al doilea client la nivel sectorial pentru mașini unelte. VDW va organiza pe întreaga durată a EMO un forum la care vor participa companii renumite din domeniu. Se va discuta despre tendințele din Industria 4.0 și învățarea automată, susținându-se conferințe și discuții de podium. Viitorul muncii va fi de asemenea o temă de dezbatere.

umati – un limbaj comun pentru industria 4.0. La EMO Hanovra 2019 se prezintă standardul de interfață pentru mașini unelte, cu toate funcționalitățile, conform OPC UA.  Standardul garantează conectarea neutră și deschisă a mașinilor cu sistemele IT superioare.  Aceasta este premisa pentru succesul conceptului Industria 4.0.  Abia atunci se pot transfera date, din mașinile diverșilor producători în Cloud sau în sistemele ERP și MES, utilizând diferite sisteme de comandă. Acolo datele sunt prelucrate în continuare, respectiv, evaluate, constituind astfel baza pentru noi servicii și funcții.

Teme cu relevanță pentru viitorul producției industriale
EMO Hanovra 2019 integrează toate provocările în ceea ce privește producția de tehnică pentru mașini și utilaje, soluțiile IT, dar și noua realitate din piața muncii. Expoziția demonstrează cât de productive, eficiente și flexibile vor fi noile generații de mașini unelte. Cu ocazia numeroaselor evenimente cadru se evidențiază cum interconectarea din producție curprinde treptat toate sectoarele.  Prelucrarea comenzilor, pregătirea și planificarea producției, producția și logistica vor cunoaște transformări.  Apar noi funcții funcționalități și servicii. De asemenea, personalul din industrie trebuie calificat pentru aceste taskuri. EMO Hanovra 2019 are ceva de oferit la fiecare temă. Organizatorii EMO completează oferta expozanților prin numeroasele evenimente cadru și expoziții speciale.