Home Informaţii la zi Excavatorul Volvo EWR170E – Făcut să se miște
Excavatorul Volvo EWR170E – Făcut să se miște

Excavatorul Volvo EWR170E – Făcut să se miște

0

Ca răspuns la cererea tot mai mare a industriei de construcții pentru excavatoarele pe roți cu rază scurtă de pivotare, Volvo Construction Equipment a introdus pe piață noul model EWR170E, dotat cu o mulțime de funcții inteligente și un consum de combustibil extrem de eficient.

Excavatorul EWR170E dispune de mult-apreciata cabină Volvo, concepută cu spațiu generos pentru picioare și vizibilitate totală asigurată de geamurile mari și ale camerelor din spate și ale celor laterale. Poziționarea a motorului în spatele utilajului, alături de spațiul extra disponibil din partea dreaptă-față a mașinii oferă o vedere clară în partea dreaptă. Noul echipament marca Volvo poate fi de asemenea echipat cu opțiunea Volvo Smart View, un sistem de trei camere video atașate de cadru, care împreună oferă o imagine în timp real a câmpului de operare, ușurând astfel la navigarea în situații dificile. Acest sistem poate fi integrat în display-ul excavatorului sau utilizat ca un monitor de sine stătător.

Pentru un plus de conveniență, operatorul poate selecta diferite comenzi pe ecranul principal, pentru a crea o scurtătură pentru ștergătoarele de parbriz, camerele video sau funcția mute. În același timp, funcția Comfort Drive Control (CDC) îi oferă acestuia posibilitatea de a manevra utilajul utilizând doar rola de pe joystick, până la o viteză de 20 km/oră (12mph), o noutate pentru gama de excavatoare pe roți Volvo.

Pentru a ușura accesul în utilaj, balustradele și scările au fost colorate intens, iar o lumină de întâmpinare ce poate fi controlată de la distanță, poate fi instalată opțional, ajutând la ghidarea operatorilor în întuneric. În plus, nou pachet de lumini LED conține acum o a șaptea lumină de lucru adițională, concepută pentru a fi instalată lângă camera video laterală.

Creat pentru productivitate

Pentru o operare lină și o manevre de lucru mai eficiente, excavatorul EWR170E poate fi dotat cu o frână automată de săpare, introdusă de Volvo pentru prima dată în urmă cu 10 ani. Opțiunea inteligentă activează automat frâna de serviciu și blochează oscilația atunci când viteza utilajului este la nivel zero. Eficiența consumului de combustibil este susținută și de noul motor Tier-4 Final/Stage IV marca Volvo, ce oferă un cuplu înalt la viteze mici ale motorului. În plus, funcția Auto-idl reduce viteza motorului, atunci când funcțiile de control sunt inactive pentru o perioadă de timp presetată, iar funcția auto engine shutdown oprește motorul atunci când utilajul este inactiv pentru o perioadă de timp stabilită anterior. Consumul de carburant este redus și mai mult cu ajutorul modului ECO, care se activează în mod automat, optimizând eficiența combustibilului și menținând productivitatea. Mai mult decât atât, procesul de regenerare pasivă curăță automat filtrele DPF, fără vreun impact asupra performanței de lucru.

Pentru a mări stabilitatea în timpul deplasării la viteze mari pe terenuri dificile, excavatorul pe roți EWR170E a fost echipat cu Sistemul opțional de Suspensie a Brațului (BSS). Susținut de un circuit hidraulic și de amortizoare de presiune a gazului, acesta se activează automat la o viteză de 5km/h (3mph), pentru a absorbi șocurile, lucru care poate răsturna încărcătura cupei.