Informaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje pentru construcţii

Ford Trucks își extinde reteaua de service din România cu inca un service la Craiova

  • AIC Trucks, își consolidează poziția în România prin inaugurarea unui nou service Ford Trucks la Craiova, alaturi de partenerul local Ascet. Această extindere subliniază angajamentul Ford Trucks de a răspunde cerințelor tot mai mari ale economiei în plină expansiune a României.

AIC Trucks investește permanent în rețeaua de service Ford Trucks. Rețeaua de service Ford Trucks ajunge astfel la un număr total de 22, pentru a crește capacitatea de reparații.

La evenimentul de lansare al noului parteneriat au participat reprezentanti marcanti ai autoritatilor locale:

Dna Olguta Vasilescu – Primar al Municipiului Craiova

Dnul Cristian Sovaila – Secretar General al Consiliului Judetean Dolj

Alaturi de reprezentanti ai producatorului Ford Otosan din Craiova si parteneri din managementul Ford Trucks.

 

Ford Trucks a devenit un brand stabil pe piata romaneasca, cu o cota de piata de 9%, lider de-a lungul timpului in  segmentele de vehicule pentru constructii si specializate.

Obiectivul permanent al AIC Trucks este extinderea portofoliului de servicii care aduc valoare adăugată clienților săi. Firma are un plan ambițios de dezvoltare a rețelei de serviceuri autorizate la cele mai înalte standarde și o rețea multibrand de top în cooperare cu partenerii de service.

AIC Trucks anunță astfel completarea rețelei de service, întâmpinându-și clienții cu un set complet și competitiv de servicii post-vânzare, prin cei 22 de parteneri de service și centre proprii, situate în: București, Brașov, Deva, Arad, Constanța, Focșani. , Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara, Sibiu, Odorheiu Secuiesc, Cluj, Pitești, Ploiești, Galați, Turda, Târgu Mureș și Piatra Neamț. AIC Trucks are o direcție strategică de a nu avea o distanță mai mare de 150 km între service-uri.

Am ales un nou partener în Craiova, service-ul ASCET, cu o vastă experiență în industrie, întrucât considerăm această locație strategică și dorim să avem o expertiză largă pentru clienții noștri regionali.

Dezvoltarea rețelei locale de servicii este strâns legată de obiectivul de creștere a portofoliului de clienți, deoarece toți partenerii noștri cumpără și un pachet de servicii, nu doar produse.

Avem peste 3500 de Camioane Ford Trucks livrate în România, un număr semnificativ de clienți, iar rețeaua de service urmează să crească odată cu acest obiectiv de vânzări. Loialitatea clienților este strâns legată de serviciile post-vânzare.” a declarat Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks

Ford Trucks, jucator important în industria vehiculelor comerciale grele, se impune în continuare pe piața din România printr-o nouă unitate la Craiova, în parteneriat cu distribuitorul său de încredere, AIC Trucks. Această expansiune strategică își propune să sporească prezența globală a companiei prin oferirea de servicii complete clienților internaționali, inclusiv vânzări, asistență post-vânzare și servicii de piese de schimb. Acest lucru asigură o experiență perfectă pentru clienții Ford Trucks într-o zonă geografică extinsă.

Liderul Ford Trucks, Emrah Duman, subliniază rolul esențial al României în strategia de piață, declarând: „Suntem mândri că am atins o cotă de piață semnificativă aici într-un timp scurt. Succesul nostru poate fi atribuit calității produselor noastre, compatibilității cu piețele europene, ingineriei puternice, cercetarii și dezvoltarii și tehnologiei avansate. AIC Trucks a fost partenerul nostru de încredere de ani de zile. Suntem încântați să anunțăm deschiderea unei nou sediu la Craiova, marcând o altă piatră de hotar în colaborarea noastră de succes. Această extindere nu numai că reafirmă dedicarea noastră de a livra servicii excepționale, dar evidențiază și creșterea continuă a Ford Trucks în regiune. Împreună, suntem bine poziționați pentru a excela pe piața vehiculelor comerciale, oferind produse și servicii de top pentru a satisface nevoile în evoluție ale clienților noștri.”

Cota de piata Ford Trucks in Romania

România se evidențiază ca una dintre piețele cheie ale Ford Trucks în Europa, datorită economiei în creștere rapidă, investițiilor semnificative în infrastructură și cererii tot mai mari de transport rutier determinată de expansiunea industrială. De la stabilirea prezenței sale în România în 2016, Ford Trucks a oferit în mod constant o satisfacție excepțională a clienților, oferind camioane de înaltă calitate, susținute de o organizație solidă post-vânzare.

România se numără printre țările în care Ford Trucks a atins cea mai mare cotă de piață, mandrindu-se cu un impresionant 9% si vânzarea a 3.600 de camioane într-o perioadă relativ scurtă.

Ford Trucks și-a finalizat configurația organizatorică în toate orașele mari din România, oferind în prezent vânzări, servicii post-vânzare și furnizare de piese de schimb în 22 de locații. Compania își propune să-și extindă în continuare acoperirea, cu planuri de a crește numărul de locații la 23 până la sfârșitul anului 2023.

Ford Trucks, clasat printre liderii din industrie pe segmentul construcțiilor si vehiculelor specializate, își menține poziția ca fiind in topul alegerilor clientilor. Perspectivele companiei sunt promitatoare în continuare avand in Vedere ca autotractorul F-MAX a fost onorat cu prestigiosul premiu „2019 International Truck of the Year (ITOY)”.

Ford Trucks va ajunge pe 50 de piețe până în 2024

Ford Trucks operează în total 48 de piețe, făcând pași semnificativi către o creștere susținută și pe termen lung, prin deschiderea una după alta în țări cheie din întreaga lume. Continuând expansiunea strategică, compania își propune să aibă o prezență în 50 de țări până la sfârșitul anului 2024.

Despre AIC Trucks:

Compania are o istorie de 28 de ani in sectorul automotive romanesc, ca furnizor de produse si servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesionisti, fiind cunoscuta ca fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale.

AIC Trucks este orientat către client și își adaptează constant strategia pentru a satisface cerințele clienților și pentru a adăuga valoare afacerilor lor prin ofertele integrate de produse și servicii.

Din 2017 AIC Trucks este importatorul exclusiv al Ford Trucks în România, incepand cu anul 2023 adaugand in portofoliu si marcile Otokar (autobuze si camioane Atlas) si Piaggio Commercial.

Ford Trucks este lider de piață, în România, atât pe segmentul de vehicule specializate, cât și pe cel de construcții, cu un plan ambițios de a-și extinde cota de piață în segmentul autotractoare pentru transport internațional.

Cefin Trucks, divizia de camioane rulate, parte a AIC Trucks, integrează servicii de cumpărare, trade-in și vânzare de camioane și semiremorci second hand multibrand.

AIC Financial Services, este divizia de consultanță în servicii financiare, care găsește rapid soluții de finanțare personalizate și competitive pentru clienți.

AIC Service Network, parte a Grupului AIC, este cea mai mare rețea proprie de service pentru camioane din România și una dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, cu 8 locații deținute. Oferă servicii complexe mecanice, electrice, de tinichigerie și vopsitorie pentru toate tipurile de vehicule comerciale și semiremorci.

Cifra de afaceri a AIC Trucks în 2022 a fost de 82 de milioane/euro, iar operațiunile totale din grupul de automotive au depășit 120 de milioane/euro. Numărul total de angajați este de aproximativ 400.

Similare

1 din 966