Informaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje pentru construcţiiUtilitati publice

CTE Solution recomandă sărărița Schmidt Galeox

Pentru activitățile municipale CTE Solution recomandă echipamentul de împrăștiere cu bandă Schmitdt Galeox, destinat pentru răspândirea, pe timp de iarnă, pe drumurile cu zăpadă sau gheață a amestecurilor de diverse materiale antiderapante ca sare, nisip, materiale granulare sau diverse amestecuri ale acestora. Sistemul de dozare din dotarea echipamentului este asistat de un computer de bord.

Sărărița Schmitdt Galeox are un buncăr și cadru metalic integrat. Buncăr este din oțel, sablat și vopsit prin metoda uscată (pulbere) în culoarea RAL 2011 (portocaliu). De asemenea, este dotată cu un cadru integrat pentru demontare/depozitare, inclusiv cu picioare de sprijin față/spate. Buncărul are prevăzute puncte de fixare exterioare, adecvate pentru ridicare.

Valvele hidraulice sunt organizate în sistem „sandwich”, cu un număr minim de trasee. Presiunea limită – 250 bar.

 

Sistemul de distribuție

Distribuția materialului antiderapant se face cu un disc de împrăștiere  cu diametrul de 490 mm, confecționat din oțel inoxidabil, cu posibilitatea de ridicare prin intermediul pistonului cu gaz. Jgheab de alimentare deschis, ajustabil pe înălțime, fără trepte de acces.

Este posibilă ajustarea împrăștierii materialului solid pe baza unui șablon asimetric, prin rotirea ultimului segment al jgheabului.

 

Sistemul de dozare

Sistemul de alimentare este tip bandă transportoare, cu inserții în formă de „V ” și este sprijinit pe toată lungimea  de plăcuțe de glisare din material plastic. Rulmenții nu necesită întreținere la nivelul rolei de angrenare a benzii.

Sistem integrat de degajare a benzii.

 

Sistemul de control EC

Acest sistem reglează dozarea materialului antiderapant în funcție de  viteza de deplasare a vehiculului și lățimea de împrăștiere dorită. În acest scop se utilizează pulsurile de la tahograful vehiculului.

Panul de comandă se compune dintr-un ecran de afișare monocrom, LCD,  99×24 mm, cu iluminare din spate, rezistent la temperaturi scăzute.

Sistemul este certificat EMC (compatibilitate electromagnetică).

Butoane iluminate pentru:

  • Pornirea/oprirea sistemului de distribuție,
  • Densitatea împrăștierii,
  • Pornirea/oprirea girofarului și a luminii de lucru,

Sistemul asigură următoarele funcții:

  • Monitorizarea zilnică și totală a cantității de material împrăștiat și a timpului de operare,
  • Ajustarea densității de împrăștiere în mod progresiv, simetric și asimetric, de la 5-40 g/mp pentru materialele degivrante, până la 20-300 g/mp pentru materiale abrazive,
  • Posbilitate pre-selectării modului de împrăștiere în funcție de caracteristicile materialelor antiderapante – 8 programe specifice .

 

Dotare standard 

– grătar de oțel cu ochiuri de 100×100 mm la partea superioară a buncărului,

– sistem acoperire buncăr cu prelată acționată manul,

– buncăr vopsit în culoarea portocaliu – RAL 2011,

– acționare de la sistemul hidraulic al camionului,

– conexiuni hidraulice în fața buncărului,

– girofar,

– dispozitiv protecție axă spate, 2.200 mm,

– sistem complex de protecție la coroziune.

Echipamentul de împrăștiere cu bandă Galeox reprezintă sărărița perfectă, indiferent de condițiile de utilizare. Dispozitivul de împrăștiere demontabil permite alegerea unui modul cu bandă transportoare, care are un cost redus, sau un distribuitor pentru sistemul de dozare.

Sistemul de transmisie prin curea asigură un nivel ridicat de acuratețe a dozării, chiar și atunci când sunt utilizate cantități mici de materiale abrazive. O bandă transportoare în V, tip bandă fără sfârșit rulează pe o placă de ghidare, nelăsând urme de sprijinire pe container. Rola de antrenare necesită un nivel redus de întreținere. În plus, echipamentul integrează un dispozitiv brevetat de spargere a bucăților mari.

Al doilea mod de răspândire, ci sistemul de distribuire, este acționat de un motor hidraulic.

Sistemul de distribuție, care este realizat integral din oțel inoxidabil, poate să fie rabatat folosind arcuri cu gaz sub presiune. Dispozitivul de împrăstiere are un jgheab deschis din oțel cu reglare pe înălțime. Distribuirea asimetrică a materialului poate să fie reglată prin pivotarea capătului inferior al jgheabului, fiind utilizat un disc de împrăștiere cu diametrul de 490 mm care obține o împrăștiere la 3 – 10 m (material uscat sau pre-umezit). Lățimea de împrăștiere depinde de material și de circumstanțele de lucru.

Similare

1 din 936