Home Informaţii la zi Gama de excavatoare CASE
Gama de excavatoare CASE

Gama de excavatoare CASE

0

De la 1,7 și până la 50,8 tone, excavatoarele CASE produse în serie și vândute pe întreg mapamondul acoperă absolut toate cerințele unui șantier, de la cele din interiorul orașelor, destinate refacerii conductelor de apă și până la marile șantiere de autostrăzi. Dar chiar și în cadrul aceleiași clase, utilajele diferă din punct de vedere constructiv, CASE construind inclusiv excavatoare dedicate pentru o anumită activitate, precum activități municipale, reciclare, construcții rezidențiale, refacere drumuri și poduri, utilități publice, demolări șamd.

Mai multă putere, mai rezistente, mai mult confort și un control mai exact al cupei. Iată câteva dintre promisiunile constructorului mondial, care se regăsesc în fiecare model.

13,4 – 50,8 T

Productivitate mare și economie

În primul rând, trebuie remarcat sistemul hidraulic inteligent care încorporează cinci sisteme de control automat destinate economiei de energie în timpul lucrului, și care contribuie la reducerea substanțială a costurilor de operare, dar și la o creștere a productivității. De asemena, cabina spațioasă oferă un mediu de operare de primă clasă, cu vizibilitate excelentă în toate direcțiile, un nivel redus de zgomot și un monitor cu o interfață intuitivă.

Dar cel mai important în economia oricărui șantier este viteza cu care este realizat un ciclu de lucru complet. Astfel, datorită noului circuit hidraulic de înaltă presiune dar și sistemelor de comandă și control de ultimă generație, seria D oferă un ciclu mai rapid cu 12% decât generația anterioară. Pentru a ajunge la această performanță, sistemul de pompare cu control electronic a fost schimbat radical. Debitul de lichid hidraulic poate fi acum reglat în funcție de necesitățile de lucru sau crește ușor, automat, la deplasare sau coborârea brațului. De asemenea, supapa de debit principală este acum mai mare și deci asigură și timpi de lucru mai rapizi odată cu un flux crescut de lichid în circuit.

Deoarece acestea formează seria D de excavatoare de mare capacitate produse de către CASE, cele două calități scoase în evidență de către producător sunt:

D-design îmbunătățit și performanțe D-durabile

 • Brațul și contrabrațul au fost reproiectate având la bază cele mai recente programe de simulare destinate analizării tensiunilor ce apar în structura metalică în timpul lucrului, în funcție de diferitele configurații de braț și de activități de șantier. Cu ajutorul acestor programe performante, au fost realizate noi tipuri de brațe, complet reproiectate, din oțeluri calitativ superioare, care reduc numărul de puncte în care pot apare concentratori de tensiune și deci există posibilitatea unei uzuri premature, dar care au o greutate optimizată, astfel utilizatorul lor putând să beneficieze de cele mai bune performanțe de ridicare,
 • Toate piese turnate din fabrică sunt de obicei piese de înaltă rezistență, precum noua generație de flanșe articulate. Acestea au rolul de a reduce nivelul tensiunilor transmise prin intermediul lor la componentele metalice fixe, precum brațul, dar datorită importanței lor acum sunt și mai durabile,
 • Trenul de rulare a fost reproiectat și redesenat pentru a facilita procesul de sudare, sporind fiabilitatea componentelor,
 • Grosimea plăcilor destinate protecției componentelor importante ale utilajului a fost mărită, acestea garantând o funcționare pe termen lung a excavatorului, fără a fi necesară schimbarea unor elemente scumpe, ce presupun staționarea sa perioade lungi de timp.

Gama de excavatoare compacte pe șenile short-radius CASE SR

Această variantă constructivă de utilaje cu rază scurtă reprezintă acele mașini care sunt dedicate activităților în care spațiul este limitat, cum ar fi construcția de drumuri în orașe sau alte lucrări urbane. Modelele CASE SR păstrează toate avantajele Seriei D, astfel încât să poată lucra în spații restrânse, fără a face însă compromisuri la nivelul performanței de lucru.

Masa lor proprie mare și trenul de rulare standard asigură o stabilitate mai mare și o manevrabilitate remarcabilă în spații înguste. Acestea oferă cea mai bună capacitate de ridicare din clasa lor, oferind o productivitate ridicată într-o mare varietate de aplicații.

8,63 – 7,93 T

Seria D de midi-excavatoare

Noua serie MIDI D are la bază două modele: CX85D SR și CX90D MSR, suficiente pentru a răspunde unor șantiere și aplicații extrem de diferite.

 • CX85D SR este un model cu rază scurtă, care poate funcționa pe o rază de doar 2.920 mm (1.630 mm pentru rotire față + 1.290 mm rotire partea din spate) și are același design mono-braț precum cela al excavatoarelor mai mari. Este oferit și în versiunea OFFSET care mărește suprafața de lucru fără a repoziționa mașina.
 • CX90D MSR are un design cu braț SWING, ceea ce îl face perfect atunci când manevrabilitatea și acoperirea maximă sunt prioritare. Cu alte cuvinte, acesta se poate deplasa la stânga cu până la 80 grade, și la dreapta cu maxim 45 grade, dar păstrând aceeași vizibilitate excelentă asupra suprafeței de lucru.

Motoarele lor Stage V sunt considerate cele mai puternice din această clasă, oferind cu până la 20% mai multă putere decât cele din generația anterioară, o capacitate de lucru cu 45% mai mare și un cuplu cu 56% mai mare.

5,98 – 1,70 T

Cele opt mini-excavatoare din seria C

CASE este un specialist în domeniul utilajelor compacte, acesta obișnuind utilizatorii cu mașinii de mici dimensiuni, dar care oferă performanțe superioare clasei lor. Mini-excavatoarele CASE se înscriu în aceleași criterii de performanță, oferind în plus o stabilitate remarcabilă în cele mai restrânse spații de lucru.

Motorul fiabil și un sistem hidraulic puternic, de înaltă presiune, reprezintă elementele cheie care oferă o productivitate foarte bună indiferent de aplicația de șantier unde sunt utilizate. De asemenea, chiar dacă sunt considerate ca fiind utilaje compacte din clasa mini, cabina este spațioasă, operatorul putând lucra perioade mai lungi de timp cu un minim de efort, așezarea ergonomică a comenzilor având de asemenea  un rol foarte important.

Și cum aceste utilaje sunt cu adevărat utilizate non-stop, întreținerea lor zilnică trebuie să se desfășoare rapid, iar intervențiile echipelor de service trebuie să fie și ele cât de scurte posibil. Ținând cont de aceste motive, toate punctele de service sunt accesibile de la nivelul solului.

Și cum acestea reprezintă coloana vertebrală a micilor șantiere, acestea intrând de multe ori în dotarea standard a fiecărei echipe specializate, vânzarea lor este asigurată în cantități mari pe toate continentele, indiferent de climă și de particularitățile locale, CASE a lansat o nouă gamă de mini excavatoare ce include nu mai puțin de opt modele cuprinse între 1,7 și 6,0 tone, oferind utilizatorului exact ceea ce are nevoie: productivitate, confort și siguranță.

Aceste noi modele concepute pentru performanță și fiabilitate au componentele comandate de la cei mai buni furnizori de clasă mondială. Noile serii C au funcții de comandă și control noi, care fac munca operatorului mai ușoară, mai confortabilă și mai productivă, fără a compromite siguranța operatorului și a mașinii, ceea ce este o prioritate pentru CASE.

 • debitul hidraulic superior oferă o putere de săpare mare (+ 5% față de seria B),
 • deplasarea brațului sub unghi stânga/dreapta permite să se lucreze pe cele mai grele și mai înguste spații (CX17C: 70/54 grade; CX19C: 60/60 grade),
 • o lamă de împingere extrem de eficientă cu un design robust, cu două prinderi articulate,
 • CX17C și CX19C respectă cerințele standardelor internaționale de lovire și deformare TOPS / FOPS,
 • sistem auto-pilot cu acumulator în dotarea standard: această caracteristică permite operatorului să lase atașamentul la sol în siguranță chiar și cu motorul oprit,
 • CX17C oferă de asemenea în dotarea standard întrerupătorul de oprire de urgență care oprește imediat motorul în caz de urgență.

tags: