Home Informaţii la zi Gama specială de la Grădinariu
Gama specială de la Grădinariu

Gama specială de la Grădinariu

0

Înființată în anul 1994, societatea Grădinariu Import Export este una dintre companiile cu o experiență îndelungată pe piața utilajelor și autospecialelor  din România cu activități extinse în domeniul construcțiilor și a salubrizării. Calitatea sa de reprezentant al unor mărci cu renume internațional, producătoare de accesorii și utilaje de salubrizare, utilaje pentru construcții, utilaje pentru gestionarea deșeurilor și serviciilor publice dar și mobilier urban a întărit reputația sa de partener sigur și eficient.

Oferta de utilaje și echipamente pentru salubritate este extrem de vastă, acoperind practic aproape orice cerință în acest domeniu.

Autovehicul multifuncțional MAN TGM 18.290 4X4 pentru întreținerea drumurilor

Autoșasiul are o masă maximă autorizată de 18.000 kg, motorul puternic de 290 CP acționează fără probleme cele trei prize de putere montate de producătorul autoșasiului:

– pompa hidraulică dublă cu roți dințate antrenată de motor prin curele, montată de producătorul autoșasiului, necesară antrenării echipamentelor din dotare, minim 25 cmc/rot,

– priza de putere pe partea volantei, antrenată de motor, cu un moment maxim de minim 700 Nm,

– priza de putere antrenată de cutia de viteze pentru basculare.

Bena basculabilă trilaterală cu o capacitate de 5 mc este solidă, șasiul ei fiind format din două lonjeroane, grinzi și traverse de ranforsare cu cordon de siguranță.  Podeaua și pereții laterali sunt din oțel cu grosime de 5, respective 3 mm. Pentru siguranța șoferului, bena este dotată cu un oblon protective în față cu înălțimea minima de 1000 mm. obloanele laterale și spate sunt dublu articulate, oblonul spate se blochează și se deblochează pneumatic.

Pentru activitatea de întreținere a drumurilor, transmisia mișcării de la motor este hidrostastică, cu variația continua a vitezei, cu o microviteză (viteză de deplasare 1 km/h), necesară funcționării cu echipamente specifie precum cositoare frontal față și freză de zăpadă.

Instalația hidraulică de joasă și înaltă presiune este automatizată pentru acționarea echipamentelor de cosire, periei frontatle, cilindrilor de poziționare ai lamei de deszăpezire sau alte echipamente opționale. Debitul asigurat este de 30l/min la 160 – 180 bar și 100 -120 l/min la presiune de 250 – 300 bar.

Placa frotală permite montarea atașamentelor precum echipamentul de cosire, perie frontală, lama sau plug de zăpadă, freză de zăpadă.

Echipamente recomandate pentru utilizare

 

Echipament frontal pentru cosirea vegetației de pe acostamentul drumurilor, compus din braț multifuncțional și accesorii,

Brat multifuncțional PRONAR WWP500, destinat cosirii vegetației aflate pe acostamentul drumurilor la o distanță de 5,5 metri, cu cap de cosire PRONAR GK110 cu o lățime de lucru de 1.100 mm. De asemenea, brațul multifuncțional poate fi utilizat împreună cu freza rotativă pentru decolmatare șanțuri PRONAR GQ800 cu diametrul discului de frezare de 800 mm și capul de tăiere crengi PRONAR GP200 cu o lățime de lucru de 2.000 mm.

Peria frontală tip BEMA 25 – 2750, un echipament nou intrat în oferta firmei este peria frontală tip BEMA 25 – 2750. Aceasta oferă o lățime de lucru de 2.535 mm (regim de înclinare max. 20°) sau de 2.750 mm (regim de înclinare 0°).

Lama pentru deszăpezire PRONAR PU-S27HL, cu deflectorul lamei construit din HDPE, un material foarte rezistent la solicitări intense, și foarte ușor.  Lățimea de lucru a plugului, înclinat la 30 grade este de 2.570 mm, înaltimea de lucru de 1.060 mm. Lucrează la o viteză maximă de lucru de 30 – 60 km/oră, masa sa proprie fiind de 530 kg.

Răspânditorul de material antiderapant SNOW Service este acţionat de la instalaţia hidraulică a autoșasiului purtător. Lăţimea sa de lucru este de până la 12 m și capacitatea de încărcare de 5 mc.

Instalație de spălat și stropit cu bazin din fibră de sticlă GRD 5000 – poate fi monată pe același șasiu de camion MAN poate fi montată instalația de spălat și stropit cu bazin din fibră de sticlă GRD 5000, cu o capacitate de 5.000 litri. Are o   pompă de apă de joasă presiune cu debit de 250 litri/min la o presiune max. de 5bar și o pompă de apă de înaltă presiune cu  debit de cca. 20 litri/min la o presiune de 150 bar.

Freza de zăpadă KOVACO, ideală pentru situații de urgență, este formată din doi tamburi zimțați de îndepărtare a zăpezii care funcționează în paralel. Freza este acţionată integral în mod hidraulic, detașabilă, cu acţionare variabilă. Freza este montată pe placa de cuplare frontală prin intermediul unui dispozitiv de fixare rapidă, astfel încât utilajul să poată fi pregătit de utilizare într-o perioadă scurtă de timp.

Tocătorul de crengi tip Ducker H140, cu antrenare hidraulică este cel mai mai eficient mod de reciclare a materialului lemnos și a resturilor vegetale, prin prisma transformării lemnului în material mărunt, necesar ca și materie primă pentru fabricarea peleților, sau ca și îngrășământ natural.