Home Informaţii la zi O alegere sigură
O alegere sigură

O alegere sigură

0

Rasco este unul dintre cei mai importanți producători europeni de echipamente pentru întreținerea infrastructurii rutiere. Linia de produse a companiei este compusă din echipamente pentru întreținere pe timp de vară și iarnă. Toate produsele din gama RASCO sunt rezultatul a 25 de ani de experiență în producția de echipamente pentru întreținerea infrastructurii rutiere.

Caracteristicile cheie ale echipamentelor RASCO sunt eficiența, durabilitatea, simplitatea și siguranța. Acestea sunt incluse în procesele de proiectare și execuție a echipamentelor profesionale RASCO, pentru dezghețare și anti-îngheț. Eficiența, durabilitatea, simplitatea și siguranța sunt implementate printr-o serie de caracteristici funcționale ale echipamentelor pentru degivrare și anti-îngheț, precum precizia împrăștierii agentului lichid/solid, design-ul adaptat pentru o întreținere simplă, protecție superioară a suprafețelor, instalare simplă și o gamă largă de opțiuni suplimentare.

 

Echipamente pentru împrăștiere

Echipamentele profesionale pentru împrăștiere din gama RASCO, sunt utilizabile pentru toate tipurile de vehicule, de la camioane și vehicule multifuncționale, la tractoare, mașini de lucru și vehicule utilitare. Echipamentele pentru împrăștiere se împart în doua grupe: echipamente pentru împrăștiere cu agent solid (sărărițe) și echipamente pentru împrăștiere cu agent lichid.

Indiferent de tehnologia aleasă, echipamentele pentru împrăștiere RASCO, folosesc aceleași unități de control, acestea sunt montate pe vehicule, în același mod și activitatea lor poate fi monitorizată prin utilizarea unui sistem integrat de urmărire prin satelit. Toate echipamentele de împrăștiere sunt proiectate și construite pentru o împrăștiere eficientă, simplă și sigură pe drumuri, iar calitatea și robustețea lor servesc ca o garanție a durabilității.

 

Echipamente mici pentru împrăștiere

În plus față de echipamentele pentru împrăștiere din familiile SOLID și LIQUID, gama de produse RASCO include, de asemenea, patru tipuri de echipamente de împrăștiere mai mici. Design-ul echipamentelor pentru împrăștiere TRP, JUNIOR, RAS, și MINI este adaptat pentru tractoare, vehicule mici pentru marfă sau vehicule cu un cârlig de remorcare. Ele sunt o alegere bună pentru efectuarea împrăștierii pe drumuri înguste sau greu accesibile, acolo unde capacitatea de manevrare este un element important pentru operatorii de vehicule pe timpul iernii. Datorită diferitelor opțiuni de montare, de alegere a sursei de putere și echipamente suplimentare, aceste echipamente pot fi adaptate cu ușurință cerințele diferitelor tipuri de vehicule rutiere.

TRP și JUNIOR sunt echipamente care sunt controlate din cabina vehiculului prin unitatea de control EPOS. Destinate a fi montate pe tractoare, TRP poate transforma orice tractor într-un vehicul de serviciu pe timpul iernii. JUNIOR este destinat montării pe vehicule ușoare de marfă, iar în combinare cu un vehicul de patrulare pentru întreținerea drumurilor, sunt ideale.

Echipamentele RAS și MINI pentru împrăștierea sării, pot fi remorcate întrucât sunt prevăzute cu roți și sunt o alegere  bună pentru sarcini mai puțin solicitante, deoarece acestea nu oferă avantajul opțiunii de adaptare a modului de împrăștiere ca celelalte echipamente RASCO.

TRP, JUNIOR, RAS și MINI sunt construite prin folosirea acelorași materiale, componente și procedee ca și cele utilizate în producția echipamentelor SOLID și LIQUID, ceea ce reprezintă o garanție a siguranței, simplității și durabilității lor.

 

Echipamente de întreținere pe timp de iarnă pentru tractoare

TRP – este o soluție simplă și totuși profesională și sigură, care transformă orice tractor într-un vehicul de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă. Echipat cu un sistem de preumezire și împrăștiere de material uscat, TRP este o alegere bună pentru zonele urbane și rurale, în cazul în care simplitatea, eficiența și rentabilitatea sunt factorii cheie pentru alegerea echipamentului pentru întreținerea drumurilor. Montarea simplă, în trei puncte, în spatele tractorului, mecanism de autoîncărcare ( în cazul în care TRP nu este echipat cu sistem de preumezire), construcție robustă și cerințe minime de întreținere fac din TRP un echipament suplimentar indispensabil pentru orice tractor în timpul lunilor de iarnă.